Beste ouders,

Deze week vertellen we over de paashaas en de klokken. 

Vorige week hebben we onze schrijfmotoriek geoefend door  drie- en vierhoekige kippen te tekenen. Nu gaan we kippen schilderen, elk op onze eigen manier. Dat beloven echte kunstwerken te worden!

Het individuele oudercontact voor Pasen hebben we in de kleuterschool verschoven naar mei: op 21 en 22 mei. Na de Paasvakantie maken we een planning.

De kleuters, geboren in 2015, krijgen maandag een brief mee voor een medisch onderzoek. Dit gaat door in Herentals en het is de bedoeling dat jullie, ouders of ev. grootouders er zelf met je kleuter naartoe gaan. Gelieve aan te duiden wanneer jullie daar naartoe kunnen gaan en de brief einde van de week weer mee te geven naar school, zodat wij een planning kunnen maken. Als de opgegeven data niet passen voor jullie, kan je zelf bellen om een afspraak te maken.

In de loop van de week zet ik nog eens (een hele hoop) foto's op de site van onze school!

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

De lente is in het land. De eerste bladeren verschijnen, de bloesem kleurt de bomen. De vogels zijn al druk in de weer met takjes verzamelen om hun nest te bouwen...

Wij werken deze week over de kip, de haan en de kuikentjes. We gaan tekenen, schilderen, knutselen,... Op youtube bekijken we hoeveel moeite  de kuikentjes moeten doen om uit het ei te geraken.

Vrijdag is er een theatervoorstelling in de turnzaal over gezondheid. 

In verband met het gezondheidsbeleid op school mogen onze kleuters de kleine stickers verzamelen die ze vinden op het fruit dat ze eten: appels, peren, bananen, appelsienen,...Ook groentestickers mogen erbij. In de klas plakken we ze op een gezamenlijke spaarkaart. Er volgen nog andere activiteiten i.v.m. gezondheid. Later meer daarover.

Groeten van juf Hilde 

Beste ouders,

Volgende week halen we weer enkele verkleedkleren uit de kast want dan leren we over 'ridders en jonkvrouwen in hun kasteel'! Met kartonnen rollen en grote blokken bouwen we een kasteel met dikke muren. Hoe maken we de muren stevig, zodat ze niet omvallen? Met duplo en kartonnen rollen bouwen we ook op tafel een stevige burcht.

We oefenen ook onze fijne motoriek en schrijfvaardigheid. Want op en rond het kasteel vliegen ook spoken: lieve en boze, verdrietige en zelfs bange spoken.Op grote papieren tekenen we spoken. Uit wit papier scheuren we grillige vormen. Met witte doeken en kegels maken we een spokenbowling voor in de gang. 

Wie thuis een ridderpak,een schild, een boek of prenten heeft over dit thema, mag dat meebrengen.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Morgen vliegen we er weer in. De wind helpt alvast een handje...

We starten met een themaloze week.Onze kleuters mogen mee kiezen en beslissen welke activiteiten aan bod komen. Stilzitten zal daar volgens mij niet bij horen...

Donderdag is een heel bijzondere dag. Dan heeft stagiaire Davina Callaerts voor ons een projectdag uitgewerkt met "Kikker"", over jarig zijn. We gaan alvast dansen, poppenkast kijken en een verjaardagshuis bouwen.

Vrijdag is ook een bijzondere dag want dan mogen we 's morgens onze pyjama aanhouden en zo naar school komen! (Bednet)

Groetenvan juf Hilde 

Beste ouders

Het is weer tijd voor een week met Juf Jess, ik zal in de week van 25 februari tot 1 maart met jouw zoon/dochter kennis maken met het nieuwe thema: ‘Carnaval in verschillende landen’.

We gaan kennis maken hoe niet alleen wij Carnaval vieren, maar ook in andere landen.We vormen de Kervertjesklas voor een weekje om in een kleurrijke, muziekvolle en leerrijke Carnaval klas.

Om ervoor te zorgen dat er deze week veel muziek aanbod komt gaan we onze eigen sambaballen maken. Graag mee te brengen tegen dinsdag 26 februari 2019.

- een lege, propere, plastic fles

Op vrijdag 1 maart sluiten we niet alleen de fantastische Carnavalsweek af, maar ook de periode met Juf Jess.

Ik vond het heel fijn dat ik met jouw zoon/dochter nieuwe dingen heb mogen ontdekken, bijleren,plezier heb mogen maken en dat ik voor enkele maanden in de kevertjesklas Juf Jess mocht zijn.

Vriendelijke groeten

Juf Jess

Beste ouders,

Het is bijna carnaval: tijd voor gekke hoedjes en leuke snoetjes! De verkleedkleren liggen klaar in de poppenkamer. Karton en rekjes liggen klaar om maskers te tekenen, versieren, knippen, prikken,...Onze kevers hebben vorige week al verteld over hun verkleedkleren...

Woensdag is het geen school voor onze kleuters.

We werken dus 2 weken over carnaval. In de week van 25 februari neemt juf Jess (stagiaire) het roer over.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

We werken volgende week verder over gevoelens. Ook verliefd zijn komt aan bod.

Dinsdag zetten we de verwarming wat lager want dan is het dikketruiendag. Dan vertellen we over de schapen met hun wollen vacht.

Donderdag komt juf Jess weer meedoen. De week voor de krokusvakantie doet ze haar laatste stage in onze klas.

Groeten van juf Hilde 

Beste ouders,

Volgende week werken we over gevoelens. We vertellen over wat ons blij maakt, waar we bang voor zijn, hoe het komt dat we boos worden, waarom we soms verdrietig zijn. Wat voel je dan? Kan je bij je vriendje zien hoe die zich voelt? Waaraan zie je dat? Met behulp van verhalen, prenten en spelletjes komen veel gevoelens aan bod.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

We zijn vorige week niet gaan wandelen. Het was te koud. Misschien gaan we deze week, als het droog weer is.

We werken en leren over vogels in de winter. We geven de vogels elke dag eten en drinken. (Dat hebben we vorige week ook al gedaan.) Vanuit onze klas kunnen we kijken welke vogels naar het vogelhuisje vliegen. 

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Deze week ging het over ziek zijn. Twee dokters gingen elke dag op ronde in de klas om zieke kindjes en knuffels te verzorgen.

Volgende week vertellen we wat we graag eten, wat gezond of ongezond is. Welke groenten kennen de kleuters? Welke sport doet mama, papa, broer of zus? Welke sport kan je zoal doen? 

In de gang bij onze klas kunnen de kleuters volgende week per 2 voetballen, tennissen, kegelen.

Dinsdag hebben we met alle kleuters een bosdag gepland. We wandelen ofwel voor ofwel na de middag een stukje door Heultje en bekijken en beluisteren de natuur in de winter. Als het weer het toelaat, nemen we onze boekentas mee en picknicken we onderweg.

Jullie mogen maandag reclamefolders meegeven waarin eten staat. Daaruit knippen we in de klas de dingen die we lekker vinden.

Groeten van juf Hilde

 

Pagina 1 van 3
Go to top