Beste ouders,

Vandaag heb ik het rode kever-t-shirt al meegegeven voor zondag.

Onze klas treedt na de pauze als eerste op. De pauze duurt 30 minuten. We hebben tijd nodig om ons klaar te maken. Breng je kleuter dus liefst al bij het begin van de pauze naar DE GANG van de lagere school die zich AAN DE STRAATKANT van de Schoolstraat bevindt! Zorg er ook voor dat je kind indien nodig eerst naar toilet is geweest. Bij voorbaat dank!

Onze kleuters zetten hun beste beentje voor. Geniet ervan!!!

Groeten van juf Hilde 

Beste ouders,

Nog een weekje oefenen en we dansen op ons schoolfeest. We kijken er naar uit! 

We herhalen de dansjes van het grootouderfeest. Dus 4 kleuters beelden wuivende bomen uit en de anderen zijn vogels. Ik heb bruine stof voor de 'boomkleuters' en vogelbekken en vleugels voor de 'vogelkleuters'. Om te tonen dat we kleuters van de keverklas zijn, mogen alle kleuters hun rode klas-t-shirt aandoen. Dat geef ik deze week (donderdag of vrijdag) mee naar huis. Jullie mogen dat thuis aandoen als je je kleuter zondag naar de klas brengt. Welk uur breng je je kleuter zondag? Dat laat ik nog weten. Sinds vorig jaar dansen we niet meer in de volgorde van jong naar oud!

Behalve oefenen voor het schoolfeest, vieren we deze week enkele jarigen, wassen we ons speelgoed, vertellen we over de vakantie, knutselen we een cadeautje voor onszelf ?! Mama en papa hebben we al verwend. Nu is het aan de kleuters zelf. Ze hebben al suggesties gegeven: een ballon, een slinger, een kever, een feestje, een spelletje,...

We gaan ons niet vervelen! Groeten van juf Hilde 

Beste ouders,

Vorige week hebben we gewerkt over letters.

Volgende week zijn de papa's aan de beurt. In de loop van komende week mogen jullie een voorwerp meegeven dat te maken heeft met het werk of een hobby van papa. Dan kunnen de kleuters daarover vertellen. We hebben het ook over verschillende beroepen : weten onze kleuters al wat ze later willen worden? 

Op dinsdag en woensdag 12 en 13 juni hebben we een individueel oudercontact in de keverklas. Ik geef deze week de briefjes daarvoor mee.

Groeten van juf Hilde 

Beste ouders,

Vorige week hebben we al verteld over voertuigen in het verkeer. Volgende week gaan we vooral vertellen en leren over de fiets. Alle kleuters komen zo veel mogelijk met de fiets naar school. Bij mooi weer gaan we maandag of dinsdag onze fiets poetsen. Ik zorg zelf voor emmers, zeep en vodden. 

Als onze fiets blinkt, bekijken we de verschillende onderdelen zodat we in de klas een fiets kunnen tekenen. De kevers kennen al veel voertuigen. Weten ze ook welke het snelste kan rijden/ vliegen/ varen ? Van welk zouden ze graag de bestuurder zijn?

Hopelijk is de zon elke dag van de partij, dan kunnen we onze stuurvaardigheid oefenen en tonen.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Wat een zalige bosdag hebben we donderdag gehad, ook dankzij het zomerse weer. Eerst zijn we met de kevers op stap geweest: langs de sprookjesboeken, voorbij de 'ster', boven een waterval die toch geen waterval bleek te zijn, tot aan het ven waar een krokodil aan't zwemmen was en waar de kikkers kwaakten. Op de terugweg lagen enkele dikke bomen die "gisteren door de storm omgevallen waren". Terug bij het Boswachtershuis hadden we grote honger en dorst. Picknicken in de open lucht, spelen, insmeren voor de zon, op tijd en stond een hapje, een slokje en een toiletbezoek, en de dag vloog om ! Voor herhaling vatbaar !

Volgende week zetten we de mama's in de kijker. Moederdag komt er aan. Kunnen onze kevers een geheimpje bewaren???

De mama's krijgen eerst nog een taakje: in de loop van volgende week mag je met je kleuter een voorwerp meegeven dat te maken heeft met je werk of een hobby. Zorg dat je kind er iets over kan vertellen tegen zijn vriendjes . Het is ook plezant als de kleuters er in de klas mee kunnen/mogen spelen, indien mogelijk. Als je het even kan missen, brengen we het vrijdag weer mee naar huis.

Herinnering voor de moekes, vakes, opa's, oma's, ...: deze week is het GROOTOUDERTURNEN !!! Onze kleuters turnen maandag met juf Griet en woensdag met meester Timothy.  

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Het was plezant om onze kleuters terug te zien en te horen! Ze hadden veel te vertellen tegen elkaar en tegen de juf. En ze hebben allemaal precies een 'scheut' in hun benen gekregen!

Deze week is een themaloze week. Maar spelen en werken doen we evenveel als anders. In de kasten van de spelletjes en de puzzels heb ik er andere en moeilijkere gelegd. Deze week leren we enkele nieuwe gezelschapsspelen aan zodat de kleuters die daarna zelfstandig kunnen spelen. 

Dankzij het mooie weer spelen en fietsen we meer buiten. Voor donderdag ziet het er ook goed uit. Dan gaan we een hele dag wandelen en spelen bij het Boswachtershuis in Westerlo. Alle chauffeurs die zich opgegeven hebben, mogen bij het belsignaal mee binnen komen. Dan vertrekken we na het toiletbezoek met onze goed gevulde rugzak. Met dat warme weer is het aangewezen om je kleuter 's morgens in te smeren met zonnecrème. Ik neem zelf een tube van de klas mee om dat te herhalen. Ik zorg er ook voor dat we op tijd drinken! Waterflesjes kunnen we altijd daar bijvullen.

Onze kleuters tellen al af naar de bosdag. Ik ook!

Groeten van juf Hilde    

Beste ouders,

De volgende 2 weken vertellen en werken we over  paashazen, paaseieren, paasklokken. We knutselen een paasmandje...

Volgende donderdag rijden we met veel bereidwillige chauffeurs naar het boswachtershuis. We hebben meer dan genoeg chauffeurs. Sommigen kunnen eventueel kleuters van andere klassen wegbrengen. Rond 9.00u vertrekken we op school en om 14.30u mogen jullie ons weer oppikken in Westerlo. We duimen alvast voor droog lenteweer!

Chauffeurs, bij voorbaat al dank!

Groeten van juf Hilde 

 

Beste ouders,

Vorige week hebben we (bijna) alles geteld wat we tegen kwamen: onze vriendjes op dezelfde bank, onze vingers, de vogels in het vogelhuisje, de boodschappen bij een spel, de stippen bij de luchtballon, de auto's bij de race,...We hebben ook getekend en gekleurd, gestempeld, geknipt en geplakt in een boekje. Dat boekje is nog niet af. We werken en tellen deze week verder. We gaan ook kippen, kuikentjes en paaseieren tellen. Bij droog weer wandelen we naar het Straatje om daar de kippen te observeren: hoe eten en drinken ze? Hoe gaan ze zitten? Waar slapen ze?

Op donderdag 29 maart is er een klassikaal oudercontact in onze keverklas tussen 19.00 en 20.00u. Jullie kunnen dan de mufolio van jullie kleuter inkijken: daarin kan je enkele activiteiten zien die we gedaan hebben rond muzische vorming. Jullie mogen daar jullie eigen bevindingen bij schrijven. Als die donderdagavond jullie moeilijk uitkomt, mag je in de loop van die week na school binnenkomen. Wensen jullie graag een individueel gesprek, eventueel met meester Guy, juf Griet, meester Timothy, juf Isabel erbij, laat het dan weten!

Groeten van juf Hilde    

 

Beste ouders,

Deze week spelen en werken we met cijfers. We leggen getallen na met duploblokken en magneten. We rollen en kneden cijfers en bolletjes met plasticine. We verzamelen kaasjes bij het Kat en Muisspel. We stempelen, tekenen, knippen, plakken,... In de boekenkast vinden we telboeken. Op de mat racen de auto's in een kleurenwedstrijd: wie is eerst, laatst, wie rijdt in het midden, wie rijdt voor de rode, achter de gele ? Spannend wordt dat!

Dan geef ik nog een taak om samen met je kleuter te doen: kijken jullie samen eens naar jullie huisnummer op je huis/brievenbus en schrijf het op een briefje samen met het kenteken van je kleuter. In de loop van de week mag je kind het meebrengen en tonen in de klas. We hangen de briefjes aan het bord en dan vergelijken de kleuters hun nummers met elkaar.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Deze week hebben we gewerkt zonder thema. Maandag en dinsdag mochten de kleuters rondwandelen in de klas en een speelgoedje kiezen waar ze graag mee spelen. Ze kozen vooral voor de poppenkamer, de trein, lego, puzzelen, kleuren met stiften, schilderen, een gezelschapsspel.

Dinsdagnamiddag vroeg ik waarover ze graag willen leren. De eerste kleuter noemde een kangoeroe. Alle kleuters somden dan een (lievelings)dier op, zoals een leeuw,  paard, konijn, poes, dinosaurus, kever, tijger, olifant, vogel, vlinder, paashaas!

Wat wilden ze daarover dan weten? De kleuters wilden liefst dieren tekenen, knippen, schilderen, plakken. De resultaten hebben ze vandaag mee naar huis genomen. En we hebben elke dag die dieren nagedaan en geraden.

Omdat het volgende week nog zo koud blijft, leren we over vogels in de winter. De kleuters hebben al opgesomd wat die graag lusten. Maandag mogen de kleuters een klein potje met zaden of broodkruimels, noten, graantjes,... meebrengen. Dan zetten we elke dag eten en drinken in de voederhuisjes en kunnen we vanuit de klas bekijken welke vogels grote honger hebben.

Dinsdagnamiddag rijden we naar de Zoerla voor een voorstelling met Nellie en Cezar. De chauffeurs mogen met het belsignaal van 13u mee naar de klas komen om een formulier te handtekenen. Dan verdelen we de kleuters. Gelieve met de kleuters in de Zoerla te wachten tot ik er ben (of een andere juf van Heultje). Ook als we terug komen: gelieve op de speelplaats te wachten tot een juf aanwezig is.

Aan alle chauffeur-ouders en -grootouders: hartelijk bedankt!

Groeten van juf Hilde

PS Ook op donderdag 22 maart kunnen we (bij redelijk weer) bereidwillige chauffeurs gebruiken want dan gaan van 9.00u tot 14.30u op uitstap naar het bos in Westerlo.

 

Pagina 1 van 3
Go to top