Beste ouders,

Het was plezant om onze kleuters terug te zien en te horen! Ze hadden veel te vertellen tegen elkaar en tegen de juf. En ze hebben allemaal precies een 'scheut' in hun benen gekregen!

Deze week is een themaloze week. Maar spelen en werken doen we evenveel als anders. In de kasten van de spelletjes en de puzzels heb ik er andere en moeilijkere gelegd. Deze week leren we enkele nieuwe gezelschapsspelen aan zodat de kleuters die daarna zelfstandig kunnen spelen. 

Dankzij het mooie weer spelen en fietsen we meer buiten. Voor donderdag ziet het er ook goed uit. Dan gaan we een hele dag wandelen en spelen bij het Boswachtershuis in Westerlo. Alle chauffeurs die zich opgegeven hebben, mogen bij het belsignaal mee binnen komen. Dan vertrekken we na het toiletbezoek met onze goed gevulde rugzak. Met dat warme weer is het aangewezen om je kleuter 's morgens in te smeren met zonnecrème. Ik neem zelf een tube van de klas mee om dat te herhalen. Ik zorg er ook voor dat we op tijd drinken! Waterflesjes kunnen we altijd daar bijvullen.

Onze kleuters tellen al af naar de bosdag. Ik ook!

Groeten van juf Hilde    

Beste ouders,

De volgende 2 weken vertellen en werken we over  paashazen, paaseieren, paasklokken. We knutselen een paasmandje...

Volgende donderdag rijden we met veel bereidwillige chauffeurs naar het boswachtershuis. We hebben meer dan genoeg chauffeurs. Sommigen kunnen eventueel kleuters van andere klassen wegbrengen. Rond 9.00u vertrekken we op school en om 14.30u mogen jullie ons weer oppikken in Westerlo. We duimen alvast voor droog lenteweer!

Chauffeurs, bij voorbaat al dank!

Groeten van juf Hilde 

 

Beste ouders,

Vorige week hebben we (bijna) alles geteld wat we tegen kwamen: onze vriendjes op dezelfde bank, onze vingers, de vogels in het vogelhuisje, de boodschappen bij een spel, de stippen bij de luchtballon, de auto's bij de race,...We hebben ook getekend en gekleurd, gestempeld, geknipt en geplakt in een boekje. Dat boekje is nog niet af. We werken en tellen deze week verder. We gaan ook kippen, kuikentjes en paaseieren tellen. Bij droog weer wandelen we naar het Straatje om daar de kippen te observeren: hoe eten en drinken ze? Hoe gaan ze zitten? Waar slapen ze?

Op donderdag 29 maart is er een klassikaal oudercontact in onze keverklas tussen 19.00 en 20.00u. Jullie kunnen dan de mufolio van jullie kleuter inkijken: daarin kan je enkele activiteiten zien die we gedaan hebben rond muzische vorming. Jullie mogen daar jullie eigen bevindingen bij schrijven. Als die donderdagavond jullie moeilijk uitkomt, mag je in de loop van die week na school binnenkomen. Wensen jullie graag een individueel gesprek, eventueel met meester Guy, juf Griet, meester Timothy, juf Isabel erbij, laat het dan weten!

Groeten van juf Hilde    

 

Beste ouders,

Deze week spelen en werken we met cijfers. We leggen getallen na met duploblokken en magneten. We rollen en kneden cijfers en bolletjes met plasticine. We verzamelen kaasjes bij het Kat en Muisspel. We stempelen, tekenen, knippen, plakken,... In de boekenkast vinden we telboeken. Op de mat racen de auto's in een kleurenwedstrijd: wie is eerst, laatst, wie rijdt in het midden, wie rijdt voor de rode, achter de gele ? Spannend wordt dat!

Dan geef ik nog een taak om samen met je kleuter te doen: kijken jullie samen eens naar jullie huisnummer op je huis/brievenbus en schrijf het op een briefje samen met het kenteken van je kleuter. In de loop van de week mag je kind het meebrengen en tonen in de klas. We hangen de briefjes aan het bord en dan vergelijken de kleuters hun nummers met elkaar.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Deze week hebben we gewerkt zonder thema. Maandag en dinsdag mochten de kleuters rondwandelen in de klas en een speelgoedje kiezen waar ze graag mee spelen. Ze kozen vooral voor de poppenkamer, de trein, lego, puzzelen, kleuren met stiften, schilderen, een gezelschapsspel.

Dinsdagnamiddag vroeg ik waarover ze graag willen leren. De eerste kleuter noemde een kangoeroe. Alle kleuters somden dan een (lievelings)dier op, zoals een leeuw,  paard, konijn, poes, dinosaurus, kever, tijger, olifant, vogel, vlinder, paashaas!

Wat wilden ze daarover dan weten? De kleuters wilden liefst dieren tekenen, knippen, schilderen, plakken. De resultaten hebben ze vandaag mee naar huis genomen. En we hebben elke dag die dieren nagedaan en geraden.

Omdat het volgende week nog zo koud blijft, leren we over vogels in de winter. De kleuters hebben al opgesomd wat die graag lusten. Maandag mogen de kleuters een klein potje met zaden of broodkruimels, noten, graantjes,... meebrengen. Dan zetten we elke dag eten en drinken in de voederhuisjes en kunnen we vanuit de klas bekijken welke vogels grote honger hebben.

Dinsdagnamiddag rijden we naar de Zoerla voor een voorstelling met Nellie en Cezar. De chauffeurs mogen met het belsignaal van 13u mee naar de klas komen om een formulier te handtekenen. Dan verdelen we de kleuters. Gelieve met de kleuters in de Zoerla te wachten tot ik er ben (of een andere juf van Heultje). Ook als we terug komen: gelieve op de speelplaats te wachten tot een juf aanwezig is.

Aan alle chauffeur-ouders en -grootouders: hartelijk bedankt!

Groeten van juf Hilde

PS Ook op donderdag 22 maart kunnen we (bij redelijk weer) bereidwillige chauffeurs gebruiken want dan gaan van 9.00u tot 14.30u op uitstap naar het bos in Westerlo.

 

Beste ouders,

De krokusvakantie komt al in zicht. Tijd om onze verkleedkleren boven te halen.We werken 2 weken over carnaval. 

Volgende week halen we kleren, hoeden, maskers en andere attributen uit de koffer van de klas. We vertellen wie of wat we willen zijn of worden. Dan gaan we aan het knutselen. Ook onze gevoelens komen ter sprake. Wat maakt ons blij, bang, boos, verdrietig?

Vrijdag verkleden we ons al een keer in fluo, wat je thuis hebt is goed. Je hoeft niets te kopen. In de klas bied ik fluostiften aan waarmee de kleuters hoedjes, maskers, armbanden,... kunnen versieren.

De week daarna komen we op maandag met een speciale boekentas, dinsdag met een gekke trui, woensdag met een raar hoofddeksel, donderdag als juf of meester en vrijdag mogen we zelf kiezen. Dan trekken we in stoet door de straat.

Alvast al dankjewel en tegelijk proficiat om jullie kleuter met fluovestjes 'zichtbaarder ' te maken in deze donkere wintermaanden!

Groeten van juf Hilde   

 

FLUOFLASHDAG

Licht in het donker,ik fluo en flonker!!

Bedankt om je kleuter veilig naar school te brengen met fluo aan.

Op vrijdag 2 februari 2018 houden we een "Fluoflashdag" in onze school.

Er is een optreden van de Fluo-sisters, we doen het dansje van ‘Heb je al gehoord,van de Fluo,de fluo……, we gaan tekenen met fluo,...

Die dag dragen we niet alleen ons fluovestje maar gewoon ‘alles’ wat met fluo te maken heeft.( Niets gaan kopen)

 

De volle fluokaarten krijgen jullie in de carnavalsweek mee naar huis.

Alvast heel erg bedankt om je kleuter zo veel mogelijk te verkleden in fluo!!!!

Het kleuterteam

 

Beste ouders,

De poppen en knuffels in onze poppenkamer zijn nog niet allemaal hersteld. De dokter heeft het druk-druk in onze klas. Volgende week komt hij dus weer op visite. Een deel van de kevers hebben al meegespeeld in het verhaal van Mieke. De anderen zijn volgende week aan de beurt.

We hebben deze week geknipt,geplakt en verteld over eten dat gezond is en ongezond. Wat er met de jongen en het ijsje gebeurd is, kunnen de kleuters allemaal navertellen. Volgende week vertellen we verder, honderduit!

Groeten van juf Hilde 

Beste ouders,

We hebben een 'week zonder thema' achter de rug. De kleuters konden mee beslissen in welke hoeken ze wilden spelen met welk speelgoed. Dé lievelingshoek blijft de poppenkamer.Ook de lego, plasticine,zandtafel, treintafel zijn populair. Later dit schooljaar lassen we nog themaloze weken in.

Komende week vertellen, spelen en leren we over ziek en gezond. In de poppenkamer zullen heel wat patienten verzorgd worden. We vertellen en spelen de verhalen van Dokter Das en van Mieke. En nog veel meer.

Eindelijk staan er ook van onze kevers foto's op de website van onze school. Met de hulp van Anouk ga ik het leren, stap voor stap. Dus er volgen er nog!!!

Groeten van juf Hilde   

Beste ouders,

Onze nieuwjaarsbrieven hebben jullie al kunnen bewonderen. Het opzeggen oefenen we volgende week nog verder in.

Het wordt een feestweek ! We vieren (bijna) elke dag een jarige kleuter. En vrijdag is het kerstfeest in onze keverklas, met alles erop en eraan. De kleuters hebben al suggesties/verwachtingen (!) gegeven daarover. Om de klas te versieren hangen we ballonnen en vlaggetjes en sterren. Sterren hebben ze al zelf getekend, geknipt en versierd. De tafel versieren we met kaarsjes en kevers. Om te eten stelden ze pannenkoeken, wafels, chocomoussetaart, fritten, pizza,... voor. Om te drinken kozen ze voor cola, water, fruitsap of zelfs kindershampoo!!! ( kinderchampagne veronderstel ik) Op het feestje zelf willen ze graag, behalve eten en drinken, ook zingen en dansen. Voor een verrassingscadeau zorg ik zelf. Het belooft gezellig te worden!

Woensdag of donderdag verwacht ik jullie nog bij het oudercontact. Ik ben vergeten te laten weten dat jullie ook, indien gewenst, meester Guy (onze directie), juf Griet of meester Timothy ( L.O.) of juf Isabel ( zorgjuf) kunnen spreken. Stop maandag desgewenst daarvoor een briefje in de boekentas van je kleuter.

Groeten van juf Hilde   

Pagina 1 van 3
Go to top