Beste ouders,

Onze bouwvakkers hebben flink gedanst voor de grootouders! Op het schoolfeest doen we alles nog eens over. Maar dat duurt nog wel even.

Nu is het aftellen naar de komst van Sinterklaas: spannend! En tijd om te knutselen en te zingen.

Onze kevers gaan niet mee naar de voorstelling in de Zoerla, zoals vermeld staat op de schoolkalender. De voorstelling is enkel voor de 4- en 5-jarigen.

Groeten van juf Hilde  

Beste ouders, We hebben ons dansje voor de grootouders al geoefend in de klas. Daarstraks zijn we naar de zaal geweest en zijn we het podium gaan verkennen. Dat gaf al een ander gevoel. Maar onze kevers doen flink hun best. Verschillende kleuters waren deze week ziek. Hopelijk zijn ze maandag weer paraat. En wees gerust: alle kleuters kunnen meedoen. Het is een eenvoudige dans met een tekst die zegt wat we moeten doen/bouwen. Onze kevers komen woensdag en donderdag naar school met hun 'danskleren' al aan: jeansbroek of -rok en hemd met opgerolde mouwen. Wie nog geen pet heeft meegebracht, geeft ze maandag of dinsdag mee. Dansen en zingen in de klas, dat doen de kevers graag. Optreden op een podium is toch nog iets anders. Dansen, op een podium, voor een volle zaal fiere grootouders: dat kan je al een knappe prestatie noemen voor onze kleuters! Ze verdienen alvast een dikke duim! Groeten van juf Hilde
Beste ouders, vrijdag 8 november We hebben een week zonder thema achter de rug. Maar we hebben niet stilgezeten: onze cadeautjes voor de grootouders liggen te drogen... De volgende 2 weken vertellen, zingen, dansen, schilderen,... we over en voor onze grootouders. We hebben ook al enkele danspassen geoefend. Misschien heeft jullie kleuter al verteld over de vlijtige bouwvakkers? Dat is de titel van onze dans. Hoe gaan we ons als bouwvakkers verkleden? In een blauwe jeansbroek of -rok en een hemd met lange mouwen die we oprollen. Op hun hoofd een pet. Ik zorg zelf nog voor een werktuig dat ik met een lint om hun middel bind. De pet mag je, met de naam van je kind erop, volgende week al meegeven naar school. Die houden we op school tot en met het grootouderfeest. Die mogen de kleuters in de klas opzetten tijdens het 'bouwen'! Ons jaarthema 'Bouwen aan een nieuw avontuur' nemen we volgende weken letterlijk als thema in de klas. We hebben veel soorten kleinere en grotere blokken waarmee we een huis,een zwembad, een garage, een school kunnen bouwen. Als de bouwvakkers binnenkort aan onze school komen bouwen en verbouwen, kunnen we regelmatig van dichtbij en op veilige afstand kijken hoe dat in zijn werk gaat. Jullie hebben vandaag een brief gekregen voor de inschrijving van de grootouders. Gelieve het briefje ten laatste woensdag ingevuld terug mee te geven. Dank u! Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Volgende week gaan we in ons bos op zoek naar paddenstoelen. We gaan ze uiteraard niet plukken. We sluipen er stilletjes naartoe en kijken of er iemand in woont...

We maken er foto's van en bekijken ze in de klas. 

We vertellen over, tekenen en kleuren, zingen over, schilderen paddenstoelen en kabouters.

Nog even aan herinneren: wie nog geen foto's heeft meegegeven voor ons fotoboek: dat kan nog altijd, ook na het Allerheiligenverlof nog.

Vrijdag is het fluoflashdag. Onze kleuters mogen dan in fluo en flashy kleren naar school komen. Ook attributen van Halloween mogen ze (niet verplicht) aandoen, ook al werken wij in onze keverklas niet rond Halloween.

Groeten van juf Hilde

Dag mama en papa,

Nu de donkere dagen er weer zijn is het weer wat gevaarlijker op straat.

Daarom zouden we weer willen vragen of jullie je kinderen een fluovestje willen aandoen.

En dit alle dagen tot de lente er weer aan komt.

Van 25/10/2019 tot 21/02/2020; dit zijn de donkere dagen dat het op straat gevaarlijk donker kan zijn.

Ook allerlei fluostickers mag je aanbrengen op de jas, boekentas, haarspeldjes enz.

 

Op vrijdag 25 oktober is er een speciale fluodag. Dan brengen we dit speciaal in het "licht".

Kunnen jullie dan zeker je kinderen een fluovestje aandoen aub.

We maken er die dag een leuk fluofeest van.

Alles wat fluo is, is dan welkom: lintjes in de haren, stickers op de boekentas, armbandjes, pruikjes,...

Op alle fluospullen die je dan meegeeft zeker de naam opschrijven.

 

Als beloning krijgen de kleuters dan een spaarkaart waar ze elke dag een stickertje op mogen kleven als ze een fluovestje of een fietshelm dragen.

Met de volle kaart mogen ze gratis naar de dierentuin.

Heel veel fluogroetjes,

Het kleuterteam

 

Beste ouders,

Volgende week vertellen we over de dieren die bij ons in het bos wonen.

Kunnen wij ook een web weven zoals de Spin Wiedewin, fluiten zoals een vogel, springen als een konijn, noten knabbelen zoals een eekhoorn,...?

We proberen het want oefening baart kunst.

Groeten van juf Hilde  

Beste ouders,

Het is herfst, dat hebben de kleuters ook al opgemerkt: wind, regen, donkere wolken (juf, waarom is het zo donker in onze klas?), bladeren en takjes op de grond,...

Het thema voor volgende week is dus het bos.De weerman voorspelt maandag nog droog weer, dus gaan we morgen in ons bos op verkenning. We verzamelen allerlei schatten die we laten drogen in de klas. We vertellen daarbij wat we wel en niet mogen meenemen naar de klas: bladeren, takken, paddenstoelen, afval,...  

Als het donderdag droog blijft, doen we met alle kleuters een herfstwandeling met opdrachten. Bij slecht weer stellen we die uit.De kleuters hoeven hiervoor niets mee te brengen.

We werken deze week nog aan een geheime opdracht i.v.m. de grootouders... Ssst, kunnen onze kevers een geheimpje bewaren?

Groeten van juf Hilde

    

Beste ouders,

Volgende week vertellen we over fruit en vooral over de appel en de appelboom.

Welk fruit kennen we? Wat lusten we graag? Wat niet?

Vorige donderdag hebben we al appels geraapt bij de boom op school.We maken er appelmoes van.

Zijn er ook dieren die graag een appel eten? Dikkie Dik misschien? Dat komen we volgende week te weten!

Groeten van juf Hilde

 

Beste ouders,

Volgende week werken we rond kleuren. We zoeken verschillende kleuren in de klas. We sorteren ons speelgoed per kleur. We schilderen een regenboog. Elke kever kiest zijn lievelingskleur. 

Het wordt een kleurrijke week!

Vrijdag is het pedagogische studiedag. Volgende week maandag een lokale verlofdag.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

We zijn vandaag gestart met het thema kevers. Uit een infoboek kwamen we te weten wat lieveheersbeestjes graag eten en waar ze slapen. We hebben ook al een kever geschilderd en over Hansje Pansje kevertje gezongen die op een hek kruipt.

Morgen kijken we of we nog kevers vinden op de bomen tussen de schors, of op het hek (Daar zitten veel vuurwantsen, die zijn ook rood met zwarte stippen.) 

We gaan nog kevers tekenen, kleuren, stempelen. We hebben ook keverspelletjes. Onze kleuters weten goed wat doen, stilzitten is er niet bij.

Woensdag doen we mee aan de sponsorloop.

Vrijdag mogen alle kleuters hun versierde fiets mee naar school brengen. Dan is het strapdag: we komen indien mogelijk te voet of met de fiets naar school. Ook het fluohesje mag dan aan.

Groeten van juf Hilde

Pagina 1 van 2
Go to top