Beste ouders,

Volgende week is het 'de week van het bos'. We spelen in het bos op onze school. We verzamelen 'schatten' uit het bos.Zien en voelen alle bomen er hetzelfde uit? Zijn er dingen die er niet thuis horen? In de klas spelen en vertellen we over de herfstvruchten. 

Dinsdag gaan we op stap: we wandelen naar de grot en door het Straatje. We nemen zakken mee om afval te rapen. Er wordt mooi weer voorspeld dus nemen we onze rugzak mee met fruit en drank om te picknicken. 

Donderdag komt juf Jess weer naar onze klas. Zij is studente kleuteronderwijzer en komt al enkele donderdagen mee werken. In november doet zij een week stage en nog een keer in februari.

Het individuele oudercontact (dat ik de vorige jaren in december deed) gaat al door op 13 en 14 november, en in alle kleuterklassen. Volgende week geef ik hiervoor een briefje mee.

Laat het maar mooi weer blijven, zodat we volop kunnen genieten van de natuur rondom onze school.

Groeten van juf Hilde 

Beste ouders,

Volgende week werken we verder over kleuren. Op de bank bij de boom op onze speelplaats bekijken we elke dag de bladeren aan de boom en op de grond. Die zien we verkleuren. Ook de herfst komt dus al ter sprake. Onze kleuters mogen in de loop van volgende week noten, eikels, denappels verzamelen en meebrengen om mee te spelen.

Op de website van onze school vinden jullie ondertussen al foto's van de keverklas!

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Komende week werken, spelen, schilderen, vertellen we over kleuren. We vertellen over onze lievelingskleur. We kijken in de spiegel naar de kleur van onze ogen, haar, kleren. We mengen verf en maken zo nieuwe kleuren. 

Foto's voor in het fotoboek mag je nog altijd meegeven!

Groeten van juf Hilde 

Beste ouders,

Volgende week werken we nog over kevers. We knippen, puzzelen en plakken een kever. We tellen de stippen. We zingen van Hansje Pansje. 

Hebben jullie thuis al mee gezongen? Onze kevers zingen en dansen graag. Enkele liedjes kenden ze al. "Met mijn handen klap, klap, klap" leren we volgende week.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

In onze keverklas leren we volgende week over...kevers! We gaan buiten op zoek naar kleine kriebeldiertjes: in het bos tussen de spleten in de bomen, onder stenen, op het hek in de zon,...Met een stappenplan leren we een kever tekenen. We knippen en plakken een kever om onze klas te versieren.

Het is de week van de mobiliteit en het wordt mooi en zelfs warm weer. Indien mogelijk, komen we met de fiets naar school/brengen we onze fiets mee. Onze kleuters mogen hun fiets parkeren op de keverparking (zie parkeerbord) in het bos! 

Dinsdagnamiddag mogen onze kevers hun evenwicht oefenen op loopfietsen. De organisatie Joetz biedt deze sessie gratis aan voor de kleuters van de tweede kleuterklas. Zij zorgen ook zelf voor de loopfietsen. 

Woensdag mogen de kleuters in hun sportkleren naar school komen voor de dag van de sportvereniging.

Vrijdag is strapdag. Dan komen we met onze versierde fietsen naar school. 

Het wordt een sportieve week: we zullen dankzij het mooie weer elke dag kunnen fietsen, met de fietsen van thuis en van school!

Groeten van juf Hilde 

Beste ouders,

Het was een plezante eerste week op school. De kleuters hebben de verschillende hoeken en al heel wat speelgoed leren kennen in onze keverklas. 

Volgende week werken we over de kermis We vertellen over dingen die kunnen draaien, zoals de draaimolen. Kennen onze kleuters nog andere dingen die kunnen draaien: op school, thuis, buiten, ...?

Ik lees een verhaal over Nellie en Cezar die naar de kermis gaan. Dat zijn 2 handpoppen die ook in onze poppenkamer wonen.

In de loop van volgende week stuur ik via Christine nog een overzicht door met de belangrijkste punten van de infoavond.

Ook de lijst met namen, adressen en telefoonnummers komt nog via mail: enkele ouders moet ik nog vragen om toestemming daarvoor.

Groeten van juf Hilde

 

Go to top