De Verkeersweek werd in de lagere school afgesloten met een les rond de dodehoek. De firma BE-Trans uit Geel stelde een ganse dag een vrachtwagen met opligger en twee personeelsleden gratis ter beschikking om de leerlingen deze problematiek uit te leggen. Aan de hand van een instructiefilmpje, een werkbundel, de uitleg in en rond de vrachtwagen hopen we dat onze leerlingen zich een stukje veiliger in het verkeer kunnen bewegen. Dankuwel BE-Trans!

Donderdag 16 mei was er de Ronde van Heultje/Westerlo. Elke klas ging op bezoek bij een vereniging/zaak/museum/vrij beroep. De leerlingen van het zesde brachten een bezoek aan Kamp C, het Orgelmuseum en radio WFM. Op Kamp C kregen we een rondleiding en maakten we zonnecellen. We leerden er over duurzaam bouwen. Daarna reden we naar het Orgelmuseum in Voortkapel. Aan de reacties van de leerlingen te horen vonden ze dit fantastisch. Als afsluiter van de dag brachten we een bezoek aan radio WFM. De leerlingen kwamen live op de radio. Ze werden geïnterviewd en mochten plaatjes aanvragen. Kortom : Dit was een leuke en leerrijke dag.

Dinsdagvoormiddag was er voor de leerlingen van het zesde leerjaar het Grote Fietsexamen. Ze moesten een tocht van bijna 4 km afleggen doorheen Heultje. Op acht plaatsen werden ze beoordeeld op hun kunnen. Hier en daar werden er enkele kleine foutjes opgemerkt, maar het bijzonderste is dat iedereen is geslaagd. Proficiat jongens en meisjes!
Vandaag kwam de wijkagent langs om de fietsen van de leerlingen van het zesde leerjaar te controleren. Volgende week dinsdag hebben wij het grote fietsexamen en onze fiets moet daarvoor in orde zijn. De fietsen van onze klas waren vrij goed in orde. Drie leerlingen moeten een nieuwe bel installeren omdat die van hun kapot was. Voor de rest was alles ok. Maandag controleren de leerlingen van het zesde de fietsen van de leerlingen van het tweede tot en met vijfde leerjaar. Het is belangrijk dat we met een fiets rondrijden die in orde is.
Tijdens de Verkeersweek werkt meester Timothy in de les LO rond fietsbehendigheid. Op de speelplaats werd een heus fietsparkoers opgebouwd dat de kinderen individueel moesten afleggen.

Op dinsdag 14 mei staat het Grote Fietsexamen voor de leerlingen van het zesde leerjaar op het programma. We hebben de vastgelegde route reeds enkele keren met de fiets afgelegd en in de klas de belangrijke punten besproken. De leerlingen starten dinsdag vanaf 9 uur. Elke twee minuten vertrekt een andere leerling. Op acht vastgelegde punten worden ze op hun fietsvaardigheid en -kennis beoordeeld. De fietstroute vind je in bijlage. Het kan misschien handig zijn dat men onder het weekend de route nog eens doet.

De sneeuw is bijna helemaal verdwenen op de skipiste van Hoch Imst. Momenteel is men reeds de eerste voorbereidingen aan het treffen voor de zomervakantie. Het is een raar zicht nu het groen er over doorkomt. De webcam draait het ganse jaar door. Je kan nog dagelijks kijken op https://www.imster-bergbahnen.at/de/winter/
Vandaag hadden we een zwemles die er iets of wat anders uitzag dan de andere weken. De leerlingen moesten vandaag zwemmen met hun kleren aan. Eerst moesten ze enkele baantjes zwemmen en daarna moesten ze hun kleren in het water uitdoen en daarna terug aandoen. Niet gemakkelijk hoor! Kijk maar naar de foto's.

Dinsdag 30 april reden we met de fiets naar SILA. In de namiddag mochten we er gebruik maken van het technieklokaal. We kregen er les van drie toffe leerkrachten. De leerlingen konden kiezen of ze een lichtbol of bromvlieg wilden maken. Het resultaat mocht gezien worden. Klik op de foto om de andere foto's te bekijken.

Vrijdag was het Smoothies dag. In de voormiddag sneden we het fruit in kleine stukjes en werd alles in de ijskast en zelfs diepvries gestoken. Met blender en mixer gingen we daarna aan de slag. Lekker zeg!

Pagina 1 van 8
Go to top