Het aftellen kan nu echt beginnen. Nog tien dagen en we vertrekken op sneeuwklassen. Deze week gaan we werken in het sneeuwklassenboek, want we moeten degelijk voorbereid naar Oostenrijk vertrekken. Vrijdag 10 januari gaan we voor de tweede keer oefenen in Ars Valendi. 6B gaat deze keer in de voormiddag en 6A in de namiddag. Als je op onderstaande link drukt krijg je alvast de webcam beelden van ons skigebied te zien met in de verte het dorpje Arzl waar wij logeren. En morgen zijn het nog ... 9 dagen.

Link skigebied :  https://www.imster-bergbahnen.at/de/winter/    Klik dan verder op live webcam.

Zo, onze laatste schooldag van dit jaar zit er op. We begonnen vanmorgen met een kerstmoment in de grote hal. Daarna hebben we in de klas de pakjes uitgedeeld die we voor elkaar kochten en dan zijn we pannenkoeken gaan bakken. We hadden enkele kleine bakplaten en in groepjes bakten we tien liter pannenkoekendeeg op. Nadien was het smullen geblazen. In de namiddag keken we nog naar de film 'Norbit'. Kortom, we sloten op een leuke manier 2019 af. Op naar het nieuwe jaar met als eerste hoogtepunt de sneeuwklassen! Klik hierboven om meer foto's te zien.

Dinsdagnamiddag reden we naar de Sint-Lambertusscholen van Westerlo. In de technieklokalen aan de Verlorenkost mochten we een bromvlieg of lichtbol maken. Ook al waren we met 26 leerlingen, toch ging alles vrij vlot. Drie leerkrachten van SILA hadden zich vrijgemaakt om ons les te geven. De meeste leerlingen kozen voor het maken van een lichtbol. Klik op de bovenstaande foto om de foto's en het filmpje te bekijken. Ook nog een woordje van dank aan de chauffeurs van dienst.

Donderdag 12 december gaat 6A naar het CLB in Herentals voor het medisch onderzoek. Het is héél erg belangrijk dat iedereen op tijd op school is omdat we ook nog de verplaatsing naar Herentals moeten maken.  We verwachten daarom alle leerlingen om 8.30 uur op school. De bus vertrekt effectief om 8.45 uur op de parking voor de school en we zijn tegen 15.20 uur terug op school. We nermen een lunchpakket, drinken, een koek of een stuk fruit mee. Het boekje van 'Kind en Gezin' hebben we die dag ook nodig. We brengen dit vooraf mee naar school zodat iedereen het bij heeft. We brengen deze boekjes reeds mee op dinsdag 10 december. De kinderen krijgen dit op 12 december mee terug naar huis. We nemen ook onze rekenboek en taalkaft mee. Die worden op woensdag in de klas in de boekentas gestoken.

De sneeuwklassen komt dichterbij. Op donderdag 16 januari vertrekken we reeds naar het dorpje Arzl in het Oostenrijkse Pitztal. Wij gaan skiën in Hoch-Imst. Het gebied heeft enkele webcams. De sneeuw is er ondertussen aan het vallen. Wil je er al graag een kijkje nemen ? Dat kan via de volgende link  Imster-Bergbahnen
K
lik daarna op live webcam en je kan de situatie ter plaatse bekijken.

Wat zijn wij trots op onze leerlingen van het zesde leerjaar! 

Wij mochten kijken en lusiteren naar ontzettend knappe, boeiende en creatieve besprekingen over de gelezen boeken.

Wij hebben er alvast van genoten.

Erg goed gedaan van jullie!

Klik hier voor foto's.

 

 

Eindelijk zijn we aan het echte werk begonnen. De kinderen gingen vandaag naar Ars Valendi aan de Mixx in Herselt om voor de eerste keer lessen te gaan volgen op de indoor skipiste. Tot onze grote verbazing bleek dat de jongens en meisjes eigenlijk allemaal het skiën al iets of wat onder de knie hadden. Natuurlijk ging het bij de ene al wat beter dan bij de andere en werd er al eens gevallen, maar toch verliep deze eerste sessie heel vlot, kijk maar op onderstaand filmpje. 

Gisteren hadden we een leesactiviteit met onze pete- en metekindje van het tweede leerjaar.

Maandag kregen we Sam van de vereniging Natuur en Wetenschap op bezoek in de klas. Hij stelde het project Science4Kids voor. Dat ging over bloed en de bloedsomloop. Het was een leerrijke les.

Blijven slapen op school, een hele belevenis!

Het was plezant!

Klik hier voor de foto's.

Pagina 1 van 2
Go to top