Er zijn al een heleboel toetsen achter de rug. Toch hebben we volgende week nog enkele toetsen voorzien als voorbereiding op de OVSG-examens. Wiskunde kan voorbereid worden via het D-boek en het kaftje van leren leren.

- ma 11 juni  : getallenkennis en hoofdrekenen  (zie kaftje leren leren)
- di 12 juni    : taalbeschouwing (thema 8-12)
- wo 13 juni  : Spelling  (zie woorden oefenbundel)
- do 14 juni   : Meten
- vri 15 juni   : Meetkunde

De OVSG-examens gaan door op maandag, dinsdag en woensdag 18, 19 en 20 juni. De examens gaan door in de voormiddag. Het uurrooster hebben jullie al meegekregen met de laatste Nieuwsflash

Vandaag begonnen we aan onze Oscars. Met ijzerdraad en gipsverband knutselden we deze beeldjes in elkaar. Volgende week, als ze volledig droog zijn, gaan we ze schilderen. Klik hier verder om de foto's te bekijken.

Woensdagvoormiddag deden we mee aan 'Het Grote Fietsexamen'. De route die we moesten rijden hadden we al enkele keren ingeoefend. Om de twee minuten mocht er iemand vertrekken. Iedereen had een nummer. Enkele ouders en twee agenten stonden op verschillende controlepunten. Nu is het afwachten of de zesdeklassers geslaagd zijn in hun fietsproef.

Onze klas was vandaag te gast in SILA in Westerlo. Enkele leerkrachten van SILA lieten ons 'genieten' van techniek. We maakten er samen met hen een bromvlieg of een discolicht. Klik op de titel voor meer foto's.

Ilse, onze wijkagent, kwam vanmorgen de fietsen van de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar controleren. Volgende week woensdag is er het Grote Fietsexamen en dat mogen we alleen afleggen als onze fiets in orde is. De meeste fietsen waren in orde. Aan enkele andere fietsen hebben de papa's nog wat werk.

Maandag gaan de asfalteringswerken aan de Gevaertlaan van start. Het fietsexamen gaat toch door omdat er geen werken zijn aan het fietspad. Aan de oversteek van de Molenstraat, Heidebloemstraat en Gevaertlaan staat een politieagent. Ook aan de kerk komt een agent staan. Op de andere plaatsen staan ouders en leden van de OVK.

Op woensdag 16 mei doen we mee aan het Grote Fietsexamen. Om 9 uur gaan we er voor. In bijlage vind je het plannetje van de weg die de leerlingen van het zesde leerjaar moeten afleggen. We vertrekken aan de schoolpoort met een tussenspanne van twee minuten. Onderweg worden de leerlingen beoordeeld op acht verkeerssituaties. De leerlingen doen hiervoor een fluovestje aan en krijgen een rugnummer. Zorg ervoor dat je fiets in orde is. Anders mag je niet starten.

Op woensdag 9 mei komt de politie de fietsen van het vijfde en zesde leerjaar controleren. De leerlingen van het zesde controleren een weekje later de fietsen van de andere kinderen volgens het stappenplan van de politie.

Vandaag was er iemand van Technopolis op bezoek in onze school. Elke klas kreeg een voorstelling rond een bepaald thema. Voor het vierde, vijfde en zesde was dat vuur. Op een eenvoudige manier en met weinig middelen werd de wetenschap naar hier gebracht. Leuk om te zien.

Donderdag hadden we onze natuurdag. In natuurgebied de Beeltjens en de Kwarekken hielden we een oriƫntatieloop en deden we onderzoek naar de aanwezige insecten en spinnen tussen, op en onder de bomen en in het water. Het weer zat mee. Het was een leerrijke dag.

Wij brachten een bezoek aan het Leerlabo. We volgden een aantal workshops: STEM, haartooi, sport,...

Hier kan je enkele sfeerfoto's van onze bezoekdag vinden.

Klik hier.

Een leerrijk project over chemie.

Klik hier voor foto's

Pagina 1 van 3
Go to top