Vandaag kregen onze leerlingen een workshop 'Internet: Safe & Fun', over het veilig gebruik van het internet. Dit kaderde in het vrijwilligersprogramma van Microsoft, Proximus en Child Focus. Het internet is een fantastisch medium en biedt enorm veel mogelijkheden, maar net zoals we kinderen regels bijbrengen over beleefdheid, respect en sociale omgang is het belangrijk dat we hen ook leren hoe ze het internet op een veilige en verantwoorde manier kunnen gebruiken. Eén lesje over veilig internetten, zoals vandaag, is een goed begin, maar helaas niet voldoende om leerlingen volledig wegwijs te maken in al de preventietips. In de klas gaan we hier het ganse schooljaar aan blijven werken. In bijlage vind je alvast enkele foto's van de workshop van vandaag die gegeven werd door Filip.

Vandaag namen we deel aan de zwerfvuilactie van de gemeente Westerlo. We namen de volgende straten onder handen : Vinkenstraat, Goorbossen, Oude Westmeerbeeksesteenweg, Grensstraat, het fietspad op de oude spoorwegbedding, een deel van de Industrieweg, Eksterstraat, Goudvinkstraat, Pastoriijstraat, 't Straatje en Lossing. We vonden vooral veel pmd-afval, plastic, sigarettenpeuken en kleine papiertjes. Het meest vies waren de vele kakzakjes die we vonden. De mensen ruimen de kakjes van hun dieren wel op, maar gooien ze daarna gewoon in de natuur i.p.v. ze mee naar huis te nemen. Na afloop kregen we nog een wafel en drankje van schepen Iris De Wever, met dank aan bewezen diensten voor de natuur. Wanneer je hierboven op de foto klikt zie je nog meerdere foto's.

De playbackshow komt stilaan in zicht. Op vrijdag 19 oktober moeten alle lotjes en het geld binnen zijn. De prijzen voor de tombola hadden we ook graag op maandag of dinsdag ten laatste binnen gehad. Dan kunnen we alles eens bekijken, tellen en weten we meteen hoeveel prijzen we uit elk boekje mogen trekken.

Op woensdag 17 oktober nemen we met het zesde leerjaar deel aan de zwerfvuilactie van de gemeente Westerlo. We gaan die dag 'al doende' over afval leren. Het is aangeraden om kleding aan te doen die mag vuil worden. Een stevige schoen of laarzen zijn ook nuttig alsook werkhandschoenen. Via de gemeente hebben we nog wat reserve werkhandschoenen op school en klemstokken om het vuil op te rapen. 
We doen ook ons fluovestje aan. Bij regenweer doen we een regenjasje aan. Elke klas heeft een eigen route toegewezen gekregen. We vertrekken rond 9 uur en zijn tegen 11 uur op het verzamelpunt op de kruising van de Industrieweg en de oude spoorwegbedding. Daar krijgen van het gemeentebestuur nog een koek en een drankje. Daarna wandelen we terug naar school. 

Op vrijdag 28 september en maandag 1 oktober hebben de leerlingen van onze school vrijaf. Vrijdag hebben de leerkrachten een pedagogische vergadering en maandag is het verlof voor alle scholen in de gemeente Westerlo. Geniet dus van jullie superlang weekend!

Wij zijn vandaag begonnen met te oefenen voor de playbackshow. Stelle, Celien en Lauran hebben samen met Wassim en Viktor danspasjes bij elkaar gezocht op het liedje dat we samen met de klas gaan doen. De muziek werd door de meester aangebracht. De hele klas was meteen heel enthousiast. Tijdens de lessen van Muzische Vorming oefenen we het in de klas in onder de deskundige leiding van dit vijftal. Het resultaat zien jullie op 27 oktober tijdens de playbackshow. We lichten al een tipje van de sluier op met een kort filmpje. Druk op het logo hierboven om het te bekijken.

De lotjesverkoop loopt ook goed. Als iedereen de boekjes kan verkopen die ze mee hebben dan halen we een mooi bedrag rond.De prijzen zijn ook volop aan het binnen komen. De werkverdeling is klaar en wordt morgen meegegeven. Kijk het nog even na om te zien of alles klopt. En dan zitten we meteen in de rechte lijn richting playbackshow.

Beste ouders,
Onze leerlingen doen maandag en woensdag hun eerste toetsen van wiskunde. In de klas hebben we al hard geoefend. De herhalingsoefeningen kunnen de leerlingen thuis oplossen. Op Bingel heb ik nog heel wat oefeningen klaar staan. De leerlingen kunnen deze vrijblijvend oplossen. Stél dat ze nog ergens een probleem ervaren of weten ze niet meer meteen hoe ze iets moesten aanpakken, dan kunnen ze hiervoor op BINGEL terecht om de instructiefilmpjes te bekijken. Deze zijn altijd redelijk kort en zouden normaal moeten volstaan om de eerste hulp te bieden. Klik op de titel bovenaan om via een stappenplan aan de filmpjes te geraken.
Meester Leo

In een vorige post hebben we al aangehaald dat we nu om de veertien dagen gaan zwemmen. Hier zijn de zwemdata voor het vierde, vijfde en zesde leerjaar voor de rest van het schooljaar.

WEEK 2: 10 september, 24 september, 8 oktober, 22 oktober, 12 november, 26 november, 10 december, 7 januari, 21 januari, 4 februari, 18 februari, 11 maart, 25 maart, 6 mei, 20 mei, 3 juni, 17 juni.

We zitten in de derde week van het nieuwe schooljaar en de eerste knutselwerkjes zijn reeds klaar. Op vraag van de kinderen maakten we heksen en schaduwportretten. Deze twee werkjes sieren momenteel onze klas. Het is een pak gezelliger nu de kale kastdeuren aangekleed zijn en de heksen hangen te zweven boven onze hoofden. Klik op de foto hierboven om alle werkjes te bekijken.

Vanaf begin oktober vergadert elke maand de kinderparticipatieraad. Elke klas koos deze week een afgevaardigde. Dat gebeurde op een democratische manier. Eerst werd gevraagd wie zich kandidaat wilde stellen. Daarna kreeg ieder kind een blanco formulier waar ze in hun ogen de geschikste kandidaat op mochten noteren. In 6A was het spannend. Lauran en Elke hadden evenveel stemmen tot het laatste briefje werd bovengehaald. De laatste stem ging naar Lauran. Zij mag dit jaar 6A vertegenwoordigen in de kinderparticipatieraad. Elke gaat Lauran vervangen wanneer zij niet zou kunnen gaan. In de kinderparticipatieraad kunnen de kinderen voorstellen doen om onze school nog leuker te maken.

Pagina 1 van 2
Go to top