Op vrijdag 24 november gingen we voor de eerste keer oefenen in Ars Valendi. We kregen er les van juf Wendy. In het begin liep het wat stroef, maar na een half uurtje had iedereen reeds het ploegen en draaien onder de knie. Op vrijdag 12 januari gaan we er nog een tweede keer naar toe. Dat moet voldoende zijn om met een goed gevoel op echte sneeuw te gaan skiën. Hieronder vind je enkele foto's en een kort filmpje.

Dagverslag

Hier zijn we met ons eerste dagverslag. Vanmorgen vertrokken we met dertig kinderen en elf volwassenen richting Arzl. Onze Belgische monitoren en nog vier toeristen reden met een apart busje naar Oostenrijk. Zij waren al voor ons ter plaatse en hielpen ons met het uitladen van de bus en de koffers naar de kamers te doen. Daarvoor zijn de indeling van de kamers vooraf en die kamernummers aan de koffers die we vooraf uitdelen heel handig. Geen gezoek naar koffers, maar elke koffer die dadelijk op de juiste kamer staat. Dat is ... juist ja, vul het zelf maar in. De reis verliep heel vlot. Van de storm in België hebben we niet veel gemerkt. Er waren wel wat windvlagen, maar met een ervaren chauffeur zoals Jef, voelden we ons heel veilig. Onderweg hadden we af en toe regen, maar voor het grootste deel van de reis kregen we de zon te zien. Op de Aichelberg, tussen Stutgart en Ulm stonden we twintig minuten stil op de autostrade. Daardoor moest Jef aan de Oostenrijkse grens zijn bus 45 minuten laten rusten. Zonder dit oponthoud waren me meer dan een uur vroeger in het hotel geweest. De leerlingen waren heel braaf in de bus. Zonder dat we het vroegen wisselden ze van plaats in de bus zodat de iedereen tevreden was. Onze kinderen zijn reeds groot genoeg om dat zelf te doen. Dat belooft alvast voor de volgende dagen.

Het weer

Winderig met af en toe wat regen maar heel veel zon. Het weerbericht voor de volgende dagen kan je zelf opvolgen door op onderstaande link te klikken.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Onze twee zieken, Quinten D en Emiel, hebben de reis heel goed verteerd. Ze namen heel trouw hun medicijnen. We gingen vanavond op tijd slapen zodat ze morgen fit en uitgerust mee op de latten staan. We laten ze morgen op tijd rusten zodat ze niets van deze fantastische sneeuwklassen moeten missen. Shahinaz zal spijtig genoeg niet kunnen skiën. Zij heeft een kwetsuur aan de knie. Zij wilde absoluut mee en we voorzien voor haar aparte opvang. Haar knie pakken we morgenvroeg goed in en we hebben ook een rolstoel meegebracht. Morgen huren we voor haar alvast twee skistokken zodat ze meer steun heeft. Omdat de beginners morgen op de kleine piste blijven kan ze haar klasgenoten een ganse dag in het oog houden.

Avondeten

Lekkere tomatensoep en belegde broodjes

Avondactiviteit

Om da kinderen optimaal voor te bereiden op hun eerste skidag hielden we het vanavond bij het uitpakken van de valiezen en het invullen van het dagboek. We gingen om 21 uur naar onze kamer en de lichten moesten om 21.30 uur uit.

Programma morgen

Morgenvroeg wekken we de kinderen om 7.15 uur. Om 7.45 uur ontbijten we, zodat we om 8.30 uur de bus kunnen opzoeken. Om 9 uur hebben we met Gregror van de skiverhuur afgesproken. We hebben dan ruim de tijd om onze skibotten en -latten te passen. We skiën twee uur in de voormiddag en twee uur in de namiddag. Morgenavond schrijven we de brieven en kaartjes en spelen we een vier-op-een-rij-tornooi.

Wist je dat ?

- meester Guy morgen naar Arzl komt. Mensen die nog een brief willen meegeven kunnen die tot 12 uur op het secretariaat afgeven of in de brievenbus aan de zijdeur steken. De brieven worden dan zaterdag uitgedeeld. Ik wil jullie ook nog vragen om zeker een mail om brief te versturen. Elk jaar zijn er kinderen die gedurende de ganse periode GEEN post krijgen. Let er ook op dat we vrijdagmorgen reeds naar huis komen. Steek de brieven ten laatste maandag in de bus, want anders bestaat het risico dat ze niet tijdig aankomen. Mails kunnen jullie versturen tot donderdagavond.
- je de telefoontjes die we naar radio WFM doen ook kan herbeluisteren op de website www.wfm.be
- we naar vier films keken in de bus : Vaiana, De Kampioenen, Dragon 2 en Mr en Mss Smith
- onze chauffeurs Alex en Jef heetten
- Alex in Stuttgart uitstapte en daar overstapte op de bus van de school van Bergom die terug naar huis kwam
- Floor en Merel zussen zouden kunnen zijn. Ze hebben dezelfde witte jas. Alleen hun kleur van haar verschilt nog. Maar kunnen we eventueel nog iets aan doen.
- we tijdens onze eerste busstop kat en muis speelden naast de bus. Kwestie van een frisse neus te halen.
- Roos en Merel thuis nog de tijd vonden om wafels te bakken. Ze deelden die uit in de bus. Een dankuwel aan hun ouders. Ze waren heel lekker. Jullie mogen dat in de loop van het jaar nog eens doen.
- Victor deze middag veertien druiven in zijn mond stopte
- Renee tot over haar oren verliefd is op Tijs die vorig jaar in het zesde zat. Er zijn hier nogal wat briefjes geschreven.
- de andere wist-je-datjes er morgen aankomen. We gaan nu nog eerst een filmpje maken. Dat komt er binnen eeen uurtje aan.

Dagverslag

Vanmorgen luidden de klokken hier al om 7.15 uur. Na het ontbijt reden we naar Hoch Imst. Hier kregen we ski's en skibotten. Om 10 uur startten de skilessen. 's Middags zorgden Annie en André voor de broodjes en warme chocomelk. Die was niet zo in trek want het was eigenlijk helemaal niet koud. Om 13 uur stonden we al terug op de ski's. Het was een plezante dag. Omdat de kinderen zo flink geskied hadden kregen ze extra tijd op de kamer. We vierden ook de verjaardag van Luna. Er werd getrakteerd met lekkere aardbeientaart, speciaal gebakken door Mario.

Het weer

Deze morgen was het hier in Arzl aan het regenen. Gelukkig was dat sneeuw op de skipiste. Rond 11 uur stopte het met sneeuwen en kregen we zelfs de zon te zien. Voor morgen voorspelt men hetzelfde weer. De temperatuur was heel aangenaam. Zaterdag en zondag zou het wel kouder worden.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER.

Ziekenboeg

Emiel en Quinten skieden de ganse dag mee. Deze twee sterke beren willen niet onderdoen voor de rest van de groep. Zij nemen hun medicijnen nog wel verder in. Dus mama en papa Quinten en Emiel, het gaat goed met jullie zonen. Kijk maar naar de foto onderaan. We hebben ook enkele leuke valpartijen gefilmd. Buiten enkele oehs en ahs is er niets bijzonders te melden.

Het skiën

Ook dit jaar hebben we weer reuze skiërs bij. We skieden vandaag vier uur : twee uur in de voormiddag en twee uur in de namiddag. De groepen werden ingedeeld door de Oostenrijkse monitoren. We moesten even naar boven stappen met de ski's en dan in bochtjes naar onder skiën. Op die manier maakten zij niveaugroepen. De vier gevorderden skieden een ganse dag met Sven en Tom. In de voormiddag bleven we op de oefenpiste en in de namiddag gingen we met de stoeltjeslift naar het middenstation. Zo goed waren we allemaal. Daar namen we allemaal de ankerlift hogerop. Misschien hebben jullie ons wel gezien op de webcam. Morgen gaan we met z'n allen de grote afdaling doen.
- Groep Helga : Merel, Quinten VO, Arn, Jarne, Amber, Lars
- Groep Mike : Floor, Vince, Renee, Fleur, Seppe, Ferre, Bjarne, Emiel, Jeremy, 
- Groep Ronny : Quinten D, Jef, Tim, Zico, Marthe, Luna, Daan, Noa, Roos, Rik
- Gevorderden : Mauro, Gilles, Elise en Victor

Avondeten

- bollekessoep
- frit met kip en groenten
- ijsje
- lekkere aardbeientaart voor de verjaardag van Luna

Avondactiviteit

 - Brieven schrijven en vriendschapsbandjes maken

Programma morgen

Morgen gaan we weer een ganse dag skiën. We hebben dan de laatste keer onze Oostenrijkse monitoren. De dag sluiten we dan af met een bingo. Vanaf maandag nemen de Belgische monitore en leerkrachten hun taak over. Je kan ons ook volgen via de webcam in het middenstation van Hoch Imst. We komen hier morgen meermaals voorbij. Let maar op onze rode helmen met zwarte bollen.

Kamerorde

 101  102  104  105  107  111  301 302 303 304
6  6  5  8  7 8 4 7

Wist je dat ?

- Lars de badkamer omtoverde tot een zwembad. Bij het douchen had hij het douchegordijn aan de buitenkant van het bad hangen in plaats van aan de binnenkant. Alleen de goudvissen ontbreken nog.
- de kamer van Emiel, Jeremy en Jarne vanmorgen om 7.15 uur al volledig in skipak stond toen we ze gingen wekken.
- Emiel er deze morgen 'kiplekker' uitzag.
- Daan vannacht met zijn voeten op Tim lag.
- Tim zijn Tormans muts op had toen we hem wekten.
- alle meisjes nog sliepen toen juf Erika hen ging wekken.
- meester Timothy een juf Nancyke deed op nog wel een blauwe piste. Ja, jullie lezen het goed, EEN BLAUWE PISTE. Nu hebben we een juf Nancyke en een meester Timothyke. Nu is het nog wachten of een juf Erikake.
- Mauro en Tim wel drie stukken verjaardagstaart aten.
- We vandaag Luna haar twaalfde verjaardag vierden. Ze trakteerde met heerlijke aardbeientaart.
- Floor haar sneeuwklassenboek vergeten is. De meester stuurde haar mama een sms om die adressen voor haar brieven en kaartjes door te mailen. Leve de techniek !!
- Marthe slaapt zoals een konijn.
- de orde van de kamers dit jaar te wensen overlaat. We zullen morgen eens zien of onze opmerkingen resultaat hebben. Wij zijn net zo nieuwsgierig als jullie.
- Arn, Jef en Ferre hun snoepslierten aan elkaar bonden en zo bijna tien meter bij elkaar hadden. (zie foto)
- Arn zijn skibril kwijt is. Meester Leo heeft hem een 'leenexemplaar' bezorgd. Hij vindt ook geen sokken in zijn koffer. Dat gaat goed ruiken op het einde van de week.
- Ons gastenboek actief is en je hier gerust iets mag schrijven.

Dagverslag

Wederom een geslaagde dag. We stonden vier uur op latten met de Oostenrijke monitoren. Spijtig genoeg konden we ook vandaag de Alpine Coaster niet gebruiken. Ze waren nog steeds de baan aan het uitgraven na de grote sneeuwval van dinsdag en woensdag. In de week is die niet open, dus zullen deze sneeuwklassers hem spijtig genoeg niet op hun palmares kunnen schrijven. Maar ... wij hebben een mooi alternatief gevonden dat zeker even spectaculair is. Wij gaan maandag of dinsdag, afhankelijk van het weer, rodelen. We hebben met Gregor van de skiverhuur kunnen regelen dat we gratis de sledes mogen gebruken. In plaats van koud hé is dat dus goed hé! Na het eten speelden we nog bingo en belden we naar WFM. Mensen die dit radiogesprek gemist hebben kunnen dit herbeluisteren op www.wfm.be. Daar klik je dan op herbeluisteren.

Het weer

Vanmorgen was het -3° en lichtjes bewolkt. De zon kwam er wat later door en die kregen we het grootste gedeelte van de dag te zien. De temperaturen waren aangenaam. Prima weer dus om een ganse dag te skiën. Morgen en maandag wordt er wat sneeuw verwacht. We moeten het eigenlijk van dag tot dag bekijken want net gelijk in België hebben we hier een Frank Deboosere die regematig de bal mis slaat. Momenteel (20.30 uur) is het hard aan het sneeuwen. De baan ligt al volledig dicht.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Victor en Quinten zijn volledig in orde. Zij skiën als de beste en amuseren zich rot. Onze ziekenboeg is leeg. Joepie! We proberen om dat zo te houden.

Het skiën

Het skiën gaat reuzegoed. Op uitzondering van Vince, Fleur, Noa en Marthe deed iedereen reeds de grote afdaling. Onderaan de piste was er een skiwedstrijd en daarom was de piste wat te smal voor hen. Maandag gaan we met deze vier ook naar onder. Meester Timothy en Tom skieden met hen de ganse namiddag op de ankerlift aan het middenstation. Het gaat steeds beter. De andere kinderen skieden met de Oostenrijkse monitoren. Er was zelfs een groep die al door het bos skiede. De gevorderden deden vandaag met juf Wendy en Sven de rode en zwarte piste. Maandag nemen onze Belgische monitoren de groepen over.
Zoals jullie al langer dan vandaag weten skiën we in Hoch Imst. Aan het middenstation is een webcam opgesteld. Rond 10 uur en 13 uur verzamelen we hier steeds om met de skilessen te starten. We komen hier dagelijks ook een keer of tien voorbij geskied. Let op de rode skihelmen met zwarte bollen. Klik op de volgende link en wie weet zie je ons voorbij flitsen.

Avondeten

- Nüdelsüppe
- Gekookte aardappelen met frikandellenkoek (vleesbrood) en appelmoes
- ijsje

Avondactiviteit

Vanavond speelden we bingo. Iedereen had prijs.

Programma morgen

Morgenvoormiddag maken we een leerwandeling doorheen Arzl. We gaan over de Pitztalklammbrücke naar het dorpje Wald. We gaan ook even kijken naar het plaatselijke schooltje en het mooie kerkje. Als het weer het toelaat gaan we in de namiddag op zoek naar zotte Louis in Neuschwanstein.

Kamerorde

 101 102  104  105   107  111 301 302 303 304
8  5  5  10  5  9 9 7 8

Wist je dat ?

- Meester Guy gisterenavond op bezoek kwam. Hij blijft tot dinsdag. We zullen hem maar aan het werk zetten want dit is geen verlof !!!!!!
- Juf Wendy vanuit Italië naar Arzl kwam. Zij heeft verlof genomen op haar skischool en blijft tot vrijdag. 
- Vince al dansend op zijn latten staat.
- Mauro van diepsneeuw en van ....... houdt. Oeps, hebben we hier nu iets teveel geschreven. (rarara)
- Gilles lange broeken bijheeft. Dat zijn we van hem niet gewoon. Hij ziet er raar uit met een lange broek.
- Rik 's nachts met een kettingzaag werkt. Hij heeft hier in Arzl al een half bos omgezaagd. In België hadden ze hem kunnen gebruiken om de omgevallen bomen op te ruimen.
- Mauro wasdraad aan het spelen was met de ankerlift.
- Ferre toneelspeler of radiopresentator moet worden.
- Lars vandaag bijna met zijn rugzak ging skiën.
- Merel de skibotten van Quinten aan had en Jarne die van Rik.
- Marthe haar wangetjes al goed blozen.
- er nieuwe koppeltjes zijn. Nu zijn jullie nieuwsgierig hé!  Gelukkig kan ik goed zwijgen. Ik zeg en schrijf er hier verder niets over.
- we vandaag après-ski muziek hadden opstaan in de bus. We zingen uit volle borst 'de poes van tante loes', 'sweet Caroline' en ...
- iedereen behalve de ..... Franky (raar hé, de leerlingen die de voorbije jaren mee naar Arzl gingen weten wel waarover het gaat)
- Noa geen schrik meer heeft op haar ski's. Nu hebben de ski's schrik van Noa.
- Vince, Fleur en Noa ketchup hadden gemaakt.
- Juf Erika vandaag meter is geworden van Manon. (Een vat, een vat, een vat)
- We hier al veel post gekregen hebben, maar er nog wel wat bij kan.
- Quinten D een veegmachine is.
- Shahinaz met André en Annie ging wandelen. Ze kan al vrij goed stappen en wil morgen mee de wandeling doen. Dat is karakter hebben. We gaan ze maar een stukje laten meewandelen want er komen toch wel enkele steile stukken in.
- Annie, André, Eddy en Dimpna Shahinaz nogal in de watten leggen. Ze zijn zelfs samen iets gaan drinken.
- ons eerste telefoongesprek een 'giller' was.
- Floor bingo kampioen is.
- het filmpje later op de avond nog op de site gezet wordt. Als de kinderen slapen zijn beginnen we hieraan.

Dagverslag

Wat een dag hebben we vandaag gehad ! Vanmorgen lag er maar liefst 40 cm verse sneeuw hier in Arzl. We hebben daardoor ons programma moeten omgooien. Gelukkig hebben we altijd een B-plan achter de hand. In de voormiddag zijn we gaan wandelen. Op sommige plaatsen lag de sneeuw wel 1 meter dik. Keileuk om door te ploeteren. We hielden een 'sneeuwdabwedstrijd', een sneeuwballengevecht en we maakten reuzesneeuwmannen. We zijn zelfs niet op de Pitzenklambrucke geraakt. Dat zal voor één van de volgende dagen zijn. In de namiddag reden we normaal naar zotte Louis in Neuschwanstein. Omdat die ondergesneeuwd zat wilden we het risico niet nemen om op de Fernpass in de file te staan. We hebben ons programma aangepast en reden naar Innsbrück en zijn daar gaan shoppen. Dat is de sterkte van de sneeuwklassen van Heultje. Wij regelen heel de reis zelf en zijn dus eigen baas. Op deze manier kunnen we het programma naar eigen goeddunken aanpassen. De schans in Innsbrück was niet open, dus hadden we meer winkeltijd. Het Pitztal is afgesloten vanaf Jerzens. Veel mensen die achteraan in het dal logeren geraken dus niet meer aan hun hotel. Er zijn hier dus heel wat nieuwe gasten. Vanavond gingen we normaal onze sneeuwklassenquiz doen. Alles stond klaar en, getest en goed bevonden. Toen we moesten beginnen begaf de beamer het. Morgen rijden we naar de Mediamarkt en gaan we er een nieuwe aanschaffen. In plaats van de quiz keken we naar de film 'The Goonies'.

Het weer

Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw. Amai, daar is deze nacht wat uitgevallen. In die 28 jaar dat ik met Heultje naar Arzl kom heb ik dat nog nooit meegemaakt. We hebben in die jaren al wel veel sneeuw gehad, maar niet op één nacht. Morgen verwacht men nog sneeuw en eventueel regen onder de 1200 m. Vanaf dinsdag wordt het weer beter. 40 cm sneeuw is hier voor de gemeentediensten blijkbaar geen probleem. De baan was vanmorgen toen we gingen wandelen al helemaal geruimd. Halverwege het dal lag er zoveel sneeuw dat de weg werd afgesloten omdat men de sneeuw niet verwerkt kreeg. Hier in Arzl valt alles nog heel goed mee.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Leeg ! 

Het skiën

Vandaag hebben we ons ski's wat rust gegund. 

Avondeten

- Bouillonsoep met broodballetjes
- Frit met schnitsel en groenten
- Verse fruitsla

Avondactiviteit

De quiz viel in het water omdat de beamer de geest gaf. In de plaats hiervan keken we naar de film 'the Goonies'.

Programma morgen

Dat beslissen we morgenvroeg pas. Normaal gaan we een ganse dag skiën. Alles hangt van deze nacht af. Als er vannacht sneeuw valt is die morgenvroeg niet plat gereden en is het moeilijk skiën. Bij te slecht weer gaan we niet skiën, maar gaan we ons in Arzl amuseren. Dan gaan we dinsdag, woensdag en donderdag skiën. Je ziet het, we hebben steeds een alternatief achter de hand.

Kamerorde

 101 102  104  105   107  111 301 302 303 304
7,5  8  10  5  9  8,5  9

 

Wist je dat

- Seppe aan het sneeuwzwemmen was.
- Marthe een sneeuwzeemeermin was.
- Daan de grootste sneeuwbal kon rollen.
- Vince Belgisch kampioen sneeuwdabben werd.
- Rik niet naar hier gekomen is om in zijn bed te liggen maar om zich te amuseren.
- Amber stiekem sneeuwballen gooit naar de juf.
- de kinderen vandaag hun euro's lieten rollen.
- Jeremy eet als een volwassenen. Hopelijk moeten we niet bij betalen.
- de juf liefdespostbode speelt. Ze bezorgt roze briefjes van de jongens aan de meisjes. Voor wie zeggen we lekker niet!
- Arn, Jef en Ferre aan het worstelen waren.
- Merel een vettige lachje heeft. 
- we zeeklassenwafels aten op sneeuwklassen. We zullen hier nog wat extra reclame maken voor deze lekkere wafels.
- we hier ook reclame maken voor Tormans. Onze mutsen zijn hier erg in trek. Zelfs de sneeuwmannen dragen ze.
- we gisterenavond met cola trakteerden.

Dagverslag

Vanmorgen lag er een laagje van 10 cm verse sneeuw. Niet voor lang want het begon te regenen toen we aan de ontbijttafel zaten. De weersverwachtingen gaven de ganse dag regen en we besloten om niet te gaan skiën. Op de skipiste regende het tot op een hoogte van 1500 meter. Geen weer dus om onze kinderen in te jagen. Plan B stuurde ons richting Neuschwanstein. Dat plan werd ook afgevoerd toen we de webcams van de Fernpass bekeken : dichtgesneeuwde banen en lange files. We bleven dus de ganse dag in Arzl. We keken eerst verder naar de film van gisterenavond. Daarna speelden we onze quiz die gisteren in het water viel door de kapotte beamer. Nu sloten we de computer aan op de grote tv in de zithoek. In de namiddag minderde de regen en wandelden we door het dorp. We gingen een kijkje nemen in het schooltje en de kerk. Daarna trokken we de besneeuwde velden in en gingen we broekskiën. Het was keileuk maar we waren wel mestnat. Geen probleem, want we staken de natte skibroeken en -jassen in de droogkast. In zo'n industriële droogkast gaat redeiijk wat in. Daarna namen we een warme douche of bad. Omdat het bleef regenen werd de fakkeltocht afgelast en speelden we ons vier-op-een-rij tornooi en daarna 'Eén tegen allen'.

Het weer

Het regende de ganse dag in Arzl. Vanaf 1500 meter was het sneeuw. Vanaf morgen geeft men droog en zonnig weer. We hebben dus de juiste beslissing genomen door vandaag niet te gaan skiën. Vanuit het thuisfront kregen we een ongerust telefoontje over lawinetoestanden in Oostenrijk waarvan vandaag melding gemaakt was in het nieuws op tv. Er zijn hier in Oostenrijk inderdaad verschillende dalen afgesloten. Het Pitztal werd gisteren en vandaag halverwege afgesloten. Daar hebben wij geen last van want wij zitten aan het begin van het dal. Hier ligt ongeveer een halve meter sneeuw. Op het einde van het dal is dat bijna twee meter. Daar moeten wij echter niet zijn. Wij skiën in Hoch Imst. De skipiste ligt daar tussen de bomen, ver van de steile hellingen waar veel sneeuw op ligt. Wij zitten hier aan een vrij veilige kant van Oostenrijk.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Leeg ! 

Het skiën

Vandaag gingen we dus niet skiën. Nu gaan we dinsdag, woensdag en donderdag skiën. Met de mooie weersvooruitzichten gaan we ervan genieten. Sneeuw is er in ieder geval genoeg. Zoveel heb ik hier nog nooit bij elkaar gezien.

Avondeten

- Schelpjessoep
- Rijst met currysaus, erwten en wortelen en kipfilet
- ijsje

Avondactiviteit

Deze voormiddag moesten we dus noodgedwongen onze quiz doen. Dit was de uitslag :
     1. Quinten D, Seppe, Ferre, Amber, Roos en Gilles  (148 p)
     2. Quinten VO, Mauro, Floor, Jeremy, Lars, Emiel   (136 p)
     3. Luna, Arn, Jef, Jarne, Victor, VInce  (133 p)
     4. Chahinaz, Elise, Merel, Bjarne, Zico, Lars   (124 p)
     5. Marthe, Daan, Renee, Tim, Noa, Fleur   (115 p)
De winnaars krijgen elk twee euro extra zakgeld en al de andere 1 euro.
Als avondactiviteit speelden we vier-op-een-rij en één tegen allen.

Programma morgen

Morgen gaan we een ganse dag skiën. 

Kamerorde

 101  102  104 105  1087  111 301 302 303 304
8,5 9 9 10 8  9  8 9 9,5 7

Wist je dat?

- Gilles, Jeremy, Mauro en de juf daarstraks helemaal onder de sneeuw lagen bij het broekskiën
- meester Guy iets te snel met de gatslee naar beneden ging en hij wat rare bewegingen deed. Tja, hij is ook niet meer van de jongste meer, hé!
- Emiel en Victor graag van de sneeuw proeven.
- we één gulden regel hanteren : don't eat yellow snow.
- Jarne zijn cola mist.
- Victor met zijn sokken aan doucht. 
- er snoeptaarten gemaakt worden in kamer 105
- sommige kinderen veel te veel snoep en koeken bijhebben.
- Vince om 6 uur al aan 't gamen was.
- Tim wel 3,5 kopjes chocomelk drinkt om 16 uur.
- Daan met zijn nieuwe muts slaapt.
- Elise vrijwillig Marthe haar kast opruimde. Zij krijgt hier een contract van onbepaalde duur in hotel Montana.
- Meester Leo bij de quiz wel eens antwoorden prijs geeft.
- Jeremy als eerste een ballon kan stuk blazen. Dat was geen verrassing want zijn longen zijn even groot als zijn benen.
- Amber, Tim, Jef en Ferre een fantastisch spoor maakten voor het broekskiën.
- er een meisjeskamer meester Timothy en juf Erika probeerden om te kopen met snoepjes om hen goede punten voor kamerorde te geven.
- Gilles nog wel enkele jaren nodig heeft om op de meisjes te fluiten. Met de quiz lukte het in ieder geval niet.
- Roos een echt fuifbeest is.
- Shahinaz heel graag wilde broekskiën. Maar voor alle veiligheid mocht ze niet.
- dat we daarstraks de berichten in het gastenboek lieten lezen door de kinderen. Zij vonden dat heel plezant.

Dagverslag

Toppie !!!!  Eindelijk was de zon daar. Omdat die zon zo mee viel hebben we voor morgen en overmorgen 'nog meer zon' besteld. We skieden een ganse dag en vanavond na het eten staat er nog een fakkeltocht op het programma. Toen we om drie uur stopten met skiën dook iedereen in de koekjesdoos. De overschot van broodjes van deze middag ging er ook nog aan. Die berglucht zorgt voor een gezonde eetlust. Gelukkig duren de solden in België nog een week, want de knoppen springen hier van de broeken. Ook bij de leerkrachten !!

Het weer

Wawwww, wat een dag. Vanmorgen vertrokken we hier in Arzl in de mist. Eens we hogerop reden naar de skipiste van Hoch Imst toe zaten we meteen boven de wolken. We hadden praktisch de ganse dag zon. Af en toe kroop ze wel eens weg, maar het was een topdag. Vanmiddag was het aan het dalstation op 1000 meter hoogte 14°. Hadden we die zwembroek nu toch maar in onze valies gestoken !
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Buiten een blauwe plek links en rechts valt er niets te melden.

Het skiën

We hadden vandaag een reuzeskidag. Het was verstandig van ons om gisteren niet te gaan skiën. De kinderen genoten ervan. Het waren allemaal lachtende, blozende gezichtjes. We skieden vandaag met onze Belgische monitoren. Juf Wendy was ook paraat. Ze had in Italië een weekje verlof genomen om met ons te gaan skiën. De groepen werden terug verdeeld, zodat ieder op zijn niveau kan skiën. Buiten Vince en Noa deed iedereen vandaag de grote afdaling. De vier gevorderden deden reeds de rode en zwarte piste. Jef, Jeremy, Lars, Ferre, Jarne en Arn deden reeds tweemaal de rode piste. Wij skieden met hen van 2100 m tot 1000 m. Morgen mag er ook nog een andere groep de rode piste doen. Vince, Noa en Fleur kregen vandaag les van meester Timothy en Tom. Zij hebben nog wat schrik.

Avondeten

-

Avondactiviteit

Fakkeltocht.

Programma morgen

Morgen gaan we weer een ganse dag skiën. 's Middags gaan we met alle kinderen naar het hoogste punt van het skistation. Op 2100 meter hebben we een mooi zicht op de stad Imst en het Inntal. Daar houden we een fotosessie. We stoppen een uurtje vroeger met skiën en gaan dan nog broekskiën. 's Avonds is het de gala-avond met casino. 

Kamerorde

 101 102  104   105 107 111 301 302 303 304
6  9 10   2 10   8  9 10   8


Wist je dat ?

- Alvast even melden dat men hier in Oostenrijk problemen heeft met de bedeling van de post. Gisteren zijn er een pak brieven van de scholen van Veerle en Bergom toegekomen die hier vorige week zaten. Wij hebben nog geen brieven aangekregen buiten die brieven die meester Guy bij had. Misschien kan het handig zijn om een extra mailtje te sturen. Sommige kinderen hebben nog geen post gehad.

Dagverslag

Het was een zaaallllliiiiiiggggggeeee dag. Zon, zon en nog eens zon. We hebben de ganse dag geskied. Deze middag aten we hot-dog. Dré en Annie zorgden weer dat de worstjes werden opgewarmd. Vince at zelfs vijf hot-dogs. De leukste uitspraak kwam van Roos en Luna : "Eindelijk hebben we de leerlingen van de andere klas leren kennen. We zitten al negen jaar op dezelfde school en nu pas praten we tegen elkaar. Er zitten leuke jongens en meisjes in." Dat is dus één van onze doelstellingen die hier bereikt werd. Een goede band scheppen tussen de leerlingen van het zesde leerjaar. Nadat we naar de radio gebeld hadden begonnen de zenuwen pas op te komen. De meisjes wisten niet wat ze moesten aandoen en de jongens waren nieuwsgierig aan wie ze zouden gekoppeld worden. En nee hoor, we laten hier niets los. Wij kunnen heel goed zwijgen. Er zijn heel mooie foto's van de koppeltjes maar die krijgen jullie pas te zien op de filmavond. Goed van ons, hé!

Het weer

Vanmorgen had het lichtjes gevroren. De zon scheen de ganse dag. Vanmiddag was het zelfs 16° aan het middenstation. Morgen krijgen we weer zonnig weer. We kunnen onze sneeuwklassen dus in schoonheid afsluiten.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Leeg!

Het skiën

We skieden vandaag bijna vijf uur. De sneeuw was van goede kwaliteit en het weer was om de vingers van af te likken. Op uitzondering van Noa deed iedereen de grote afdaling. We skieden zelfs met snowsails, een soort van parachutes. Morgen hebben we de skiwedstrijd.

Avondeten

- lettertjessoep
- puré met vissticks 
- coupe Arzl

Avondactiviteit

Gala-avond met casino

Programma morgen

Morgen gaan we een ganse skiën. Voor de middag hebben we de skiwedstrijd. In de namiddag stoppen we wat vroeger met skiën en gaan we rodelen. 's Avonds komen de Oostenrijkse monitoren de medailles uitreiken, spelen we het swingpaleis en gaan we ffffuuuuuuuiiiiiiivvvvvveeennnnnnn!!!!

Kamerorde

 101 102  104   105 107 111 301 302 303 304
6 10   7 10   7 10   10 10 10 9

 

Wist je dat :

- de kamerinspectie drie snoepjes op kamer 303 legde als beloning.
- de heli landde op de piste.
- er uit volle borst schlagermuziek gezongen wordt op de piste.
- Vince vijf hot-dogs at.
- Jeremy een oogje heeft op de serveerster.
- Noa en Rik hun skibotten aan de verkeerde voet aan hadden.
- er een hele dag werd gespeculeerd over de koppeltjes.
- meester Timothy de gepersonaliseerde 'vuistjes' probeert te onthouden.
- er deze avond heel wat afgekust is.
- we niet gaan zeggen wie met wie was tijdens de gala-avond. Dat zien jullie pas in de film.
- er een koppel was dat zich opsplitste om te spelen in het casino om sneller meer geld te winnen.
- we vandaag een hele camion brieven aankregen. Allé, een speelgoedcamion vol, maar toch nog heel veel.
- Jeremy de beleefdste jongen in heel Oostenrijk is.
- we een liedje zongen voor de verjaardag van Mario.
- de tijd hier echt voorbij vliegt.
- de kinderen de berichten in het gastenboek heel leuk vinden.

Dagverslag

Onze laatste volledige dag hier in Arzl is achter de rug. (snifsnif) Het was een toffe dag met veel skiën en veel zon. Na het skiën zijn we nog gaan rodelen. Met een slee, waar me met z'n tweeën opzaten, gleden we langs de wandelweg over een afstand van 3 km naar beneden. Wat een avontuur!  Terug in het hotel douchten we eerst en daarna gingen we nog even inkopen doen in de MPreis. De leerlingen kregen nog een extra beloning voor hun gedrag deze week. Het was een fijne groep waar we tal van complimenten over kregen. Ze kregen elk een euro extra bij hun gewonnen quizgeld. Na het eten waren de Oostenrijkse monitoren hier om de medailles uit te reiken. Daarna was het fuiven geblazen. Na een lange sneeuwklassen begint bij ons ook de vermoeidheid op te steken. We gaan het daarom vanavond beperkt houden in dit verslag. Alvast bedankt nog voor de leuke berichten in het gastenboek. Het is leuk dat het werk van ons team zo gewaardeerd wordt. Morgen printen we de laatste mails uit. Om 9 uur verdwijnt de computer in de bus. We proberen om hier om 10 uur te vertrekken. Met wat geluk zijn we dan rond 22 uur 's avonds in Heultje. Hou alvast uw telefoon bij de hand voor de telefoonketting.

Het weer

We hadden weer de ganse dag zon. In  de namiddag kwam er wat lichte bewolking opzetten. Het was helemaal niet koud. 
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Leeg ! We brengen morgen iedereen gezond en wel mee naar huis.

Het skiën

We hadden een prima skidag. In de voormiddag was er de skiwedstrijd. Na de middag deden we nog tweemaal in één groep de grote afdaling. Fleur en Noa kozen ervoor om dan op de babypiste te gaan skiën. Zij deden dit hier prima. De uitslag van de skiwedstrijd geven we later op de avond. We laten u nog graag even in spanning.

De uitslag van de skiwedstrijd :

JONGENS 1

1. Ferre
2. Jarne
3. Emiel
4. Arn
5. Jef
6. Jeremy
7. Seppe
8. Tim

JONGENS 2

1. Zico
2. Rik
3. Daan
4. Bjarne
5. Lars
6. Quinten D
7. Quiten VO
8. Vince

GEVORDERDEN

1. Victor
2. Gilles
3. Elise
4. Mauro

MEISJES

1. Amber
2. Renee
3. Merel
4. Roos
5. Marthe
6. Floor
7. Luna
8. Fleur
9. Noa

Avondeten

- Bollekessoep
- Frit met kippennuggets
- Frisco

Avondactiviteit

Swingpaleis en fuif

Programma morgen

Busreis naar huis.

Kamerorde

 101 102  104   105 107  111 301 302 303 304
5  10 10 
10  10 10 

 

MORGEN WORDEN DE LAATSTE MAILS OM 9 UUR AFGEDRUKT. DAARNA GAAN COMPUTER EN PRINTER DE BUS IN. STUUR DUS ALLES TIJDIG DOOR !!!!

 

Dagverslag

Een dagverslag gaan jullie hier nog niet vinden. Zoals jullie al weten vertrekken we nu in de voormiddag naar huis in plaats van 's avonds. Na het ontbijt laden we de bus en gaan we nog even naar de winkel. We vertrekken tussen 10 en 11 uur naar huis. We verwachten dat we tussen 21 en 23 uur in Heultje zijn. Op deze manier kan iedereen nog van een degelijke nachtrust genieten. Het dagverslag voegen we zaterdag in de loop van de dag toe wanneer we uitgeslapen zijn. 

 

OPGELET !!!!!

HOU UW TELEFOON BIJ DE HAND WANT WE KUNNEN REEDS BELLEN VANAF 19 UUR. 

Pagina 1 van 2
Go to top