Dagverslag

Vanmorgen luidden de klokken hier al om 7.15 uur. Na het ontbijt reden we naar Hoch Imst. Hier kregen we ski's en skibotten. Om 10 uur startten de skilessen. 's Middags zorgden Annie en André voor de broodjes en warme chocomelk. Die was niet zo in trek want het was eigenlijk helemaal niet koud. Om 13 uur stonden we al terug op de ski's. Het was een plezante dag. Omdat de kinderen zo flink geskied hadden kregen ze extra tijd op de kamer. We vierden ook de verjaardag van Luna. Er werd getrakteerd met lekkere aardbeientaart, speciaal gebakken door Mario.

Het weer

Deze morgen was het hier in Arzl aan het regenen. Gelukkig was dat sneeuw op de skipiste. Rond 11 uur stopte het met sneeuwen en kregen we zelfs de zon te zien. Voor morgen voorspelt men hetzelfde weer. De temperatuur was heel aangenaam. Zaterdag en zondag zou het wel kouder worden.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER.

Ziekenboeg

Emiel en Quinten skieden de ganse dag mee. Deze twee sterke beren willen niet onderdoen voor de rest van de groep. Zij nemen hun medicijnen nog wel verder in. Dus mama en papa Quinten en Emiel, het gaat goed met jullie zonen. Kijk maar naar de foto onderaan. We hebben ook enkele leuke valpartijen gefilmd. Buiten enkele oehs en ahs is er niets bijzonders te melden.

Het skiën

Ook dit jaar hebben we weer reuze skiërs bij. We skieden vandaag vier uur : twee uur in de voormiddag en twee uur in de namiddag. De groepen werden ingedeeld door de Oostenrijkse monitoren. We moesten even naar boven stappen met de ski's en dan in bochtjes naar onder skiën. Op die manier maakten zij niveaugroepen. De vier gevorderden skieden een ganse dag met Sven en Tom. In de voormiddag bleven we op de oefenpiste en in de namiddag gingen we met de stoeltjeslift naar het middenstation. Zo goed waren we allemaal. Daar namen we allemaal de ankerlift hogerop. Misschien hebben jullie ons wel gezien op de webcam. Morgen gaan we met z'n allen de grote afdaling doen.
- Groep Helga : Merel, Quinten VO, Arn, Jarne, Amber, Lars
- Groep Mike : Floor, Vince, Renee, Fleur, Seppe, Ferre, Bjarne, Emiel, Jeremy, 
- Groep Ronny : Quinten D, Jef, Tim, Zico, Marthe, Luna, Daan, Noa, Roos, Rik
- Gevorderden : Mauro, Gilles, Elise en Victor

Avondeten

- bollekessoep
- frit met kip en groenten
- ijsje
- lekkere aardbeientaart voor de verjaardag van Luna

Avondactiviteit

 - Brieven schrijven en vriendschapsbandjes maken

Programma morgen

Morgen gaan we weer een ganse dag skiën. We hebben dan de laatste keer onze Oostenrijkse monitoren. De dag sluiten we dan af met een bingo. Vanaf maandag nemen de Belgische monitore en leerkrachten hun taak over. Je kan ons ook volgen via de webcam in het middenstation van Hoch Imst. We komen hier morgen meermaals voorbij. Let maar op onze rode helmen met zwarte bollen.

Kamerorde

 101  102  104  105  107  111  301 302 303 304
6  6  5  8  7 8 4 7

Wist je dat ?

- Lars de badkamer omtoverde tot een zwembad. Bij het douchen had hij het douchegordijn aan de buitenkant van het bad hangen in plaats van aan de binnenkant. Alleen de goudvissen ontbreken nog.
- de kamer van Emiel, Jeremy en Jarne vanmorgen om 7.15 uur al volledig in skipak stond toen we ze gingen wekken.
- Emiel er deze morgen 'kiplekker' uitzag.
- Daan vannacht met zijn voeten op Tim lag.
- Tim zijn Tormans muts op had toen we hem wekten.
- alle meisjes nog sliepen toen juf Erika hen ging wekken.
- meester Timothy een juf Nancyke deed op nog wel een blauwe piste. Ja, jullie lezen het goed, EEN BLAUWE PISTE. Nu hebben we een juf Nancyke en een meester Timothyke. Nu is het nog wachten of een juf Erikake.
- Mauro en Tim wel drie stukken verjaardagstaart aten.
- We vandaag Luna haar twaalfde verjaardag vierden. Ze trakteerde met heerlijke aardbeientaart.
- Floor haar sneeuwklassenboek vergeten is. De meester stuurde haar mama een sms om die adressen voor haar brieven en kaartjes door te mailen. Leve de techniek !!
- Marthe slaapt zoals een konijn.
- de orde van de kamers dit jaar te wensen overlaat. We zullen morgen eens zien of onze opmerkingen resultaat hebben. Wij zijn net zo nieuwsgierig als jullie.
- Arn, Jef en Ferre hun snoepslierten aan elkaar bonden en zo bijna tien meter bij elkaar hadden. (zie foto)
- Arn zijn skibril kwijt is. Meester Leo heeft hem een 'leenexemplaar' bezorgd. Hij vindt ook geen sokken in zijn koffer. Dat gaat goed ruiken op het einde van de week.
- Ons gastenboek actief is en je hier gerust iets mag schrijven.

Laatst aangepast op vrijdag, 19 januari 2018 21:07

Media

Go to top