Dagverslag

Wederom een geslaagde dag. We stonden vier uur op latten met de Oostenrijke monitoren. Spijtig genoeg konden we ook vandaag de Alpine Coaster niet gebruiken. Ze waren nog steeds de baan aan het uitgraven na de grote sneeuwval van dinsdag en woensdag. In de week is die niet open, dus zullen deze sneeuwklassers hem spijtig genoeg niet op hun palmares kunnen schrijven. Maar ... wij hebben een mooi alternatief gevonden dat zeker even spectaculair is. Wij gaan maandag of dinsdag, afhankelijk van het weer, rodelen. We hebben met Gregor van de skiverhuur kunnen regelen dat we gratis de sledes mogen gebruken. In plaats van koud hé is dat dus goed hé! Na het eten speelden we nog bingo en belden we naar WFM. Mensen die dit radiogesprek gemist hebben kunnen dit herbeluisteren op www.wfm.be. Daar klik je dan op herbeluisteren.

Het weer

Vanmorgen was het -3° en lichtjes bewolkt. De zon kwam er wat later door en die kregen we het grootste gedeelte van de dag te zien. De temperaturen waren aangenaam. Prima weer dus om een ganse dag te skiën. Morgen en maandag wordt er wat sneeuw verwacht. We moeten het eigenlijk van dag tot dag bekijken want net gelijk in België hebben we hier een Frank Deboosere die regematig de bal mis slaat. Momenteel (20.30 uur) is het hard aan het sneeuwen. De baan ligt al volledig dicht.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Victor en Quinten zijn volledig in orde. Zij skiën als de beste en amuseren zich rot. Onze ziekenboeg is leeg. Joepie! We proberen om dat zo te houden.

Het skiën

Het skiën gaat reuzegoed. Op uitzondering van Vince, Fleur, Noa en Marthe deed iedereen reeds de grote afdaling. Onderaan de piste was er een skiwedstrijd en daarom was de piste wat te smal voor hen. Maandag gaan we met deze vier ook naar onder. Meester Timothy en Tom skieden met hen de ganse namiddag op de ankerlift aan het middenstation. Het gaat steeds beter. De andere kinderen skieden met de Oostenrijkse monitoren. Er was zelfs een groep die al door het bos skiede. De gevorderden deden vandaag met juf Wendy en Sven de rode en zwarte piste. Maandag nemen onze Belgische monitoren de groepen over.
Zoals jullie al langer dan vandaag weten skiën we in Hoch Imst. Aan het middenstation is een webcam opgesteld. Rond 10 uur en 13 uur verzamelen we hier steeds om met de skilessen te starten. We komen hier dagelijks ook een keer of tien voorbij geskied. Let op de rode skihelmen met zwarte bollen. Klik op de volgende link en wie weet zie je ons voorbij flitsen.

Avondeten

- Nüdelsüppe
- Gekookte aardappelen met frikandellenkoek (vleesbrood) en appelmoes
- ijsje

Avondactiviteit

Vanavond speelden we bingo. Iedereen had prijs.

Programma morgen

Morgenvoormiddag maken we een leerwandeling doorheen Arzl. We gaan over de Pitztalklammbrücke naar het dorpje Wald. We gaan ook even kijken naar het plaatselijke schooltje en het mooie kerkje. Als het weer het toelaat gaan we in de namiddag op zoek naar zotte Louis in Neuschwanstein.

Kamerorde

 101 102  104  105   107  111 301 302 303 304
8  5  5  10  5  9 9 7 8

Wist je dat ?

- Meester Guy gisterenavond op bezoek kwam. Hij blijft tot dinsdag. We zullen hem maar aan het werk zetten want dit is geen verlof !!!!!!
- Juf Wendy vanuit Italië naar Arzl kwam. Zij heeft verlof genomen op haar skischool en blijft tot vrijdag. 
- Vince al dansend op zijn latten staat.
- Mauro van diepsneeuw en van ....... houdt. Oeps, hebben we hier nu iets teveel geschreven. (rarara)
- Gilles lange broeken bijheeft. Dat zijn we van hem niet gewoon. Hij ziet er raar uit met een lange broek.
- Rik 's nachts met een kettingzaag werkt. Hij heeft hier in Arzl al een half bos omgezaagd. In België hadden ze hem kunnen gebruiken om de omgevallen bomen op te ruimen.
- Mauro wasdraad aan het spelen was met de ankerlift.
- Ferre toneelspeler of radiopresentator moet worden.
- Lars vandaag bijna met zijn rugzak ging skiën.
- Merel de skibotten van Quinten aan had en Jarne die van Rik.
- Marthe haar wangetjes al goed blozen.
- er nieuwe koppeltjes zijn. Nu zijn jullie nieuwsgierig hé!  Gelukkig kan ik goed zwijgen. Ik zeg en schrijf er hier verder niets over.
- we vandaag après-ski muziek hadden opstaan in de bus. We zingen uit volle borst 'de poes van tante loes', 'sweet Caroline' en ...
- iedereen behalve de ..... Franky (raar hé, de leerlingen die de voorbije jaren mee naar Arzl gingen weten wel waarover het gaat)
- Noa geen schrik meer heeft op haar ski's. Nu hebben de ski's schrik van Noa.
- Vince, Fleur en Noa ketchup hadden gemaakt.
- Juf Erika vandaag meter is geworden van Manon. (Een vat, een vat, een vat)
- We hier al veel post gekregen hebben, maar er nog wel wat bij kan.
- Quinten D een veegmachine is.
- Shahinaz met André en Annie ging wandelen. Ze kan al vrij goed stappen en wil morgen mee de wandeling doen. Dat is karakter hebben. We gaan ze maar een stukje laten meewandelen want er komen toch wel enkele steile stukken in.
- Annie, André, Eddy en Dimpna Shahinaz nogal in de watten leggen. Ze zijn zelfs samen iets gaan drinken.
- ons eerste telefoongesprek een 'giller' was.
- Floor bingo kampioen is.
- het filmpje later op de avond nog op de site gezet wordt. Als de kinderen slapen zijn beginnen we hieraan.

Laatst aangepast op zaterdag, 20 januari 2018 21:50

Media

Afbeelding galerij

Go to top