Dagverslag

Wat een dag hebben we vandaag gehad ! Vanmorgen lag er maar liefst 40 cm verse sneeuw hier in Arzl. We hebben daardoor ons programma moeten omgooien. Gelukkig hebben we altijd een B-plan achter de hand. In de voormiddag zijn we gaan wandelen. Op sommige plaatsen lag de sneeuw wel 1 meter dik. Keileuk om door te ploeteren. We hielden een 'sneeuwdabwedstrijd', een sneeuwballengevecht en we maakten reuzesneeuwmannen. We zijn zelfs niet op de Pitzenklambrucke geraakt. Dat zal voor één van de volgende dagen zijn. In de namiddag reden we normaal naar zotte Louis in Neuschwanstein. Omdat die ondergesneeuwd zat wilden we het risico niet nemen om op de Fernpass in de file te staan. We hebben ons programma aangepast en reden naar Innsbrück en zijn daar gaan shoppen. Dat is de sterkte van de sneeuwklassen van Heultje. Wij regelen heel de reis zelf en zijn dus eigen baas. Op deze manier kunnen we het programma naar eigen goeddunken aanpassen. De schans in Innsbrück was niet open, dus hadden we meer winkeltijd. Het Pitztal is afgesloten vanaf Jerzens. Veel mensen die achteraan in het dal logeren geraken dus niet meer aan hun hotel. Er zijn hier dus heel wat nieuwe gasten. Vanavond gingen we normaal onze sneeuwklassenquiz doen. Alles stond klaar en, getest en goed bevonden. Toen we moesten beginnen begaf de beamer het. Morgen rijden we naar de Mediamarkt en gaan we er een nieuwe aanschaffen. In plaats van de quiz keken we naar de film 'The Goonies'.

Het weer

Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw. Amai, daar is deze nacht wat uitgevallen. In die 28 jaar dat ik met Heultje naar Arzl kom heb ik dat nog nooit meegemaakt. We hebben in die jaren al wel veel sneeuw gehad, maar niet op één nacht. Morgen verwacht men nog sneeuw en eventueel regen onder de 1200 m. Vanaf dinsdag wordt het weer beter. 40 cm sneeuw is hier voor de gemeentediensten blijkbaar geen probleem. De baan was vanmorgen toen we gingen wandelen al helemaal geruimd. Halverwege het dal lag er zoveel sneeuw dat de weg werd afgesloten omdat men de sneeuw niet verwerkt kreeg. Hier in Arzl valt alles nog heel goed mee.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Leeg ! 

Het skiën

Vandaag hebben we ons ski's wat rust gegund. 

Avondeten

- Bouillonsoep met broodballetjes
- Frit met schnitsel en groenten
- Verse fruitsla

Avondactiviteit

De quiz viel in het water omdat de beamer de geest gaf. In de plaats hiervan keken we naar de film 'the Goonies'.

Programma morgen

Dat beslissen we morgenvroeg pas. Normaal gaan we een ganse dag skiën. Alles hangt van deze nacht af. Als er vannacht sneeuw valt is die morgenvroeg niet plat gereden en is het moeilijk skiën. Bij te slecht weer gaan we niet skiën, maar gaan we ons in Arzl amuseren. Dan gaan we dinsdag, woensdag en donderdag skiën. Je ziet het, we hebben steeds een alternatief achter de hand.

Kamerorde

 101 102  104  105   107  111 301 302 303 304
7,5  8  10  5  9  8,5  9

 

Wist je dat

- Seppe aan het sneeuwzwemmen was.
- Marthe een sneeuwzeemeermin was.
- Daan de grootste sneeuwbal kon rollen.
- Vince Belgisch kampioen sneeuwdabben werd.
- Rik niet naar hier gekomen is om in zijn bed te liggen maar om zich te amuseren.
- Amber stiekem sneeuwballen gooit naar de juf.
- de kinderen vandaag hun euro's lieten rollen.
- Jeremy eet als een volwassenen. Hopelijk moeten we niet bij betalen.
- de juf liefdespostbode speelt. Ze bezorgt roze briefjes van de jongens aan de meisjes. Voor wie zeggen we lekker niet!
- Arn, Jef en Ferre aan het worstelen waren.
- Merel een vettige lachje heeft. 
- we zeeklassenwafels aten op sneeuwklassen. We zullen hier nog wat extra reclame maken voor deze lekkere wafels.
- we hier ook reclame maken voor Tormans. Onze mutsen zijn hier erg in trek. Zelfs de sneeuwmannen dragen ze.
- we gisterenavond met cola trakteerden.

Laatst aangepast op zondag, 21 januari 2018 22:46

Media

Afbeelding galerij

Go to top