Dagverslag

 

 

OPGELET !!!!!

HOU UW TELEFOON BIJ DE HAND WANT WE KUNNEN REEDS BELLEN VANAF 19 UUR. 

Dagverslag

Onze laatste volledige dag hier in Arzl is achter de rug. (snifsnif) Het was een toffe dag met veel skiën en veel zon. Terug in het hotel douchten we eerst en daarna gingen we nog even inkopen doen in de MPreis.  Na het werden de medailles uitgereik. Daarna was het fuiven geblazen. Na een lange sneeuwklassen begint bij ons ook de vermoeidheid op te steken. We gaan het daarom vanavond beperkt houden in dit verslag. Alvast bedankt nog voor de leuke berichten in het gastenboek. Het is leuk dat het werk van ons team zo gewaardeerd wordt. Morgenvroeg printen we de laatste mails uit. Om 9 uur verdwijnt de computer in de bus. We proberen om hier ten laatste om 10 uur te vertrekken. Met wat geluk zijn we dan tussen 21 en 23 uur 's avonds in Heultje. Hou alvast uw telefoon bij de hand voor de telefoonketting. We gaan u alvast via WhatsApp op de hoogte houden van de terugreis.

Het weer

Deze morgen was het -13° in Arzl. Het was licht bewolkt maar na enkele uren kwam de zon er door. Het werd nog een prachtige dag. Op 2100 meter was het 's middags maar -11°. Koud hé!!!
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Elke skiede vandaag niet mee. Ze had nog last van haar knie. Wonder boven wonder stond ze de ganse avond op de dansvloer tijdens de fuif. Onze wonderzalf heft dus blijkbaar goed geholpen.

Het skiën

In de voormiddag deden we onze skiwedstrijd. We kregen elk twee kansen. De beste tijd telde mee voor het klassement. In de namiddag deden 30 van de 41 leerlingen de rode piste. Ze skieden van 2100 tot 1000 meter. Dit deden ze zelfs meer dan één keer. Onze monitoren reikten de medailles en diploma's uit.

GROEP 1
1. Cas
2. Staf
3. Marnick
4. Kyle
5. Jasper
6. Ruben
7. Tijl
8. Matteo
9. Dieuwke
10. Kobe
11. Wout
12. Elke

GROEP 2
1. Stelle
2. Wassim
3. Arne
4. Lander D
5. Lauran
6. Fran
7. Viktor
8. Cindell
9. Jana
10. Flore
11. Anouk

 GROEP 3
1. Milo
2. Seppe
3. Voyt
4. Birden
5. Femke
6. Michèle
7. Phéline
8. Lander V
9. Ferre
10. Marieke


 GEVORDERDEN
1. Jef
2. Mathis
3. Keano
4. Celien
5. Floor
6. Lin
7. Bram
8. Fleurtje

 

Avondeten

- Lettertjessoep
- Fritten met chickennuggets en groenten
- Aardbeientaart van de chef

Avondactiviteit

Het Swingpaleis en de fuif. Het Swingpaleis liep een beetje in het honderd door een weerspannige installatie. Dat speelde ook mee bij de fuif. Toch amuseerden we ons nog goed. We kregen na afloop nog een traktatie van Eliane : een frisdrank en chips.

Programma morgen

Morgen staat de busrit naar huis op het programma. Wij vertrekken tussen 9 en 10 uur in de voormiddag.

Kamerorde

 101  102  104  105  107  108 111  301  302   303 304 306 311
 3  10  7  10  7  10  10  9 10 10 9

 

 

Dagverslag

Om vandaag tijdig aan tafel te geraken hebben we het programma in laatste instantie nog omgegooid. Zo gingen we vandaag in de voormiddag winkelen en in de namiddag broekskiën. 't Is maar dat de kinderen niet met natte spullen aan moesten gaan winkelen. Momenteel hangen hun jassen te drogen in de skiruimte. Daar is het lekker warm. We gingen een kijkje nemen in het schooltje van Arzl en het kerkje. Daarna was het fun in de sneeuw. 's Avonds was het nog quizzen geblazen.

Het weer

Mooi weer vandaag. Morgen krijgen we normaal een ganse dag zon.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Elke ging deze morgen gewoon mee winkelen. Broekskiën deed ze niet mee. Ze wil zich sparen voor de wedstrijd van morgen die ze absoluut wil meedoen. Hier en daar hebben we enkele blauwe plekken geconstateerd en wat stramme spieren. We hebben genoeg zalfjes bij om die euvels te verhelpen.

Het skiën

Vandaag hebben we niet geskied. Dit was onze tweede rustdag. Morgen vliegen we er terug in.

Avondeten

- groentensoep
- puré met vissticks en groenten
- ijsje

Avondactiviteit

We hebben vanavond onze jaarlijkse sneeuwklassenquiz gedaan. De winnaars krijgen elk 3 euro extra zakgeld en al de andere groepen 2 euro per persoon. Als we morgen na het skiën naar de M-Preis gaan kunnen ze hier nog wat extra inkopen mee doen. Dit is de uitslag :
1. Wassim, Ruben, Staf, Bram, Ferre  (119p)
2. Dieuwke, Seppe, Viktor, Cas, Jasper   (116p)
3. Birden, Milo, Floor, Kyle, Matteo    (111p)
4. Keano, Stelle, Voyt, Mathis, Lander V   (109p)
5. Fleurtje, Marnick, Arne, Lander D, Cindell, Kobe    (106p)
6. Femke, Celien, Wout, Flore, Lauran    (105p)
6. Fran, Anouk, Lin, Phèline, Bram   (105p)
8. Michèle, Jana, Tijl, Elke, Marieke   (99p)
9. Toeristen  (94p)

Programma morgen

Morgen gaan we een ganse dag skiën. 's Avonds spelen we het Swingpaleis en gaan we fuuuiiiiiivvveeeeennnn. Tussendoor proberen we ook nog onze koffers in te pakken.

Kamerorde

 101 102   104  105 107  108   111  301 302   303 304 306 311
10   8  9  7  9  8  10  8  9  10

 

Wist je dat

- Eliane gisteren nog alle zwempakken in de wasmachine stak en daarna in de droogkast. Als we vrijdagavond thuiskomen moet dat alvast niet meer uitgewassen worden.
- Er na het winkelen al enkele kinderen bijna blut zijn. Met het quizgeld zijn ze dan ontzettend blij.
- We de vinger van Fran krakje noemen. Fleurtje ging er gisteren met haar skibot opstaan en toen zei hij krak. Vandaar dat we hem krakje noemen.
- Michèle een snee van tien cm diepte (????) in haar voet heeft. Ze deed wat gek op de kamer, kwam met haar voet tegen de muur en er was een klein sneetje. Wondhelende zalf en een klein plakkertje doen wonderen.
- Kamer 111 vanmorgen juist een stort leek. Na een preek van de meester werd het een containerpark. Alles belandde zoals daar op de juiste plaats. Dat is ook aan de punten te zien. Ze zijn op goede weg.
- Birden in het begin van de week soms een kamikaze piloot was. Nu blijft hij mooi in het rijtje.
- Bram het niet kan hebben dat de meester bij Marieke staat. Hij is stikjaloers dat die met zijn lief gaat lopen.
- Wassim meester Timothy tackelde.
- Birden gisteren zijn inkombandje van het zwembad kwijtspeelde. Vandaag verloor hij tijdens het wandelen zijn handschoen. Hopelijk vergeten we hem vrijdag niet mee naar huis te nemen.
- De kinderen de moonwalk van Michael Jackson op het ijs helemaal onder de knie hebben.
- Femke over uitzonderlijke dancemoves beschikt.
- Fran regelmatig tegen de kast loopt.
- De prijs voor de snelste tijd op de glijbaan in het zwembad voor meester Timothy was.
- Er unicors en my little ponies op de piste skiën.
- Stelle venijnige pitsende handjes heeft en er een aantal met blauwe billen rondlopen.
- Er veel mama's en papa's blij gaan zijn met de souveniertjes.
- Je oorbellen in verschillende maten kan kopen.
- Milo Belgische en Oostenrijks kampioen sneeuwkruipen is.
- Omkooppraktijken voor de kamerorde dagelijkse kost zijn. Kijk maar naar de foto's.

 

Dagverslag

Wederom een zalige dag. Hoe kan het ook anders met zo'n toffe groep kinderen. Het weer, de zon en de sneeuw zitten mee. We hebben vandaag bijna vijf uur op de latten gestaan. Spijtig genoeg is Oostenrijk zo ver van Heultje. Anders konden we een uurtje LO inruilen voor een uurtje skiën. Na het skiën vliegen de kinderen telkens weer in de koeken en sapjes. Van een ganse dag in open lucht te verblijven krijgen ze een grote eetlust. We gingen vandaag een halfuurtje vroeger eten om tijdig naar het zwembad te kunnen vertrekken. We moesten een half uurtje met de bus rijden. Oja, nog een dankuwel aan de mama van Marieke voor deze lekkere koeken. We zwommen vanavond bijna twee uur. Nu kunnen we fris het bed in.

Het weer

Zonnniiigggggggg!!  Deze morgen was het berekoud. De hele dag scheen de zon. Er was geen wolkje aan de hemel. Zalig om te skiën. Toen we om 15 uur stopten met skiën was het aan het middenstation al terug -6°.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Elke heeft daarstraks haar knie wat bezeerd. We hebben ze ondertussen goed ingesmeerd zodat ze donderdag mee kan doen aan de skiwedstrijd. Steven, onze spoedverpleegkundige, vertelde dat het niet ernstig was. Aan haar 'getetter' te horen is ze ok. Morgen gaat ze gewoon mee naar Innsbrück.

Het skiën

Hoe kan het anders dan een reuzedag geweest te zijn. Zon, goede sneeuw en reuzeskiërs. Meer ingrediënten heb je niet nodig om met een goed gevoel aan een nieuwe skidag te beginnen. En we hebben ons geamuseerd tot en met. De gevorderden zaten constant op de rode piste en ze hebben zelfs de zwarte piste gedaan. Twee andere groepen deden ook de rode piste en skieden van 2100 tot 1000 meter. Donderdag gaan we waarschijnlijk met alle groepen de rode piste doen. Zo goed zijn ze allemaal. 

Avondeten

- Bouillonsoep met broodballetjes
- Frit met saté en groenten
- Fruitsalade

Avondactiviteit

Zwemmen in nieuwe zwembad van Telfs.

Programma morgen

Morgenvoormiddag rijden we naar Innsbrück. Daar gaan we naar de Olympische schans en daarna gaan we winkelen in het oude stadsgedeelte. In de namiddag gaan we wandelen en broekskiën in Arzl. We gaan ook een kijkje nemen in het schooltje van Arzl. 's Avonds gaan we de sneeuwklassenquiz doen.

Kamerorde

101  102  104  105  107   108 111   301  302 303 304 306 311
 10  7  9  9 10  8 10 10 8

 

Wist je dat

De wist-je-datjes worden straks nog aangevuld. Ik ben de website momenteel aan het aanvullen in de wachtruimte in het zwembad. Ik heb mijn zwembroek uitgeleend aan Keano die de zijne vergeten was. Ik zit hier dus achter het raam toe te kijken hoe de anderen zich amuseren.

 

Dagverslag

Vandaag was het onze derde skidag. We hebben de ganse dag geskied met onze Belgische monitoren De leukste uitspraak kwam van enkele meisjes : "Eindelijk hebben we de leerlingen van de andere klas leren kennen. We zitten al negen jaar op dezelfde school en nu pas praten we tegen elkaar. Er zitten leuke jongens en meisjes in." Dat is dus één van onze doelstellingen die hier bereikt werd. Een goede band scheppen tussen de leerlingen van het zesde leerjaar. Nadat we naar de radio gebeld hadden begonnen de zenuwen pas op te komen. De kinderen wisten net voor het avondeten dat het avondprogramma veranderd was en het vanavond casinoavond was. De meisjes wisten niet wat eerst doen, hun haren of hun kleren en de jongens waren nieuwsgierig aan wie ze zouden gekoppeld worden. En nee hoor, we laten hier niets los. Wij kunnen heel goed zwijgen. Er zijn heel mooie foto's van de koppeltjes maar die krijgen jullie pas te zien op de filmavond. Goed van ons, hé! Eén ding mogen jullie wel weten ... het was weer een grandioze avond.

Het weer

Vandaag was het voor het grootste gedeelte van de dag bewolkt. Morgen gaat het volgens de bloedmooie Oostenrijkse weervrouw de ganse dag zonnig zijn. (We hebben Frank De Boosere ingeruild voor een knapper exemplaar.) We volgen hier elke dag met 'grote ogen' het weerbericht. Morgen zon, de volgende dagen bewolkt maar droog en koud.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Die is nog altijd leeg!

Het skiën

We hadden vandaag een reuzeskidag. De kinderen genoten ervan. Het waren allemaal lachtende, blozende gezichtjes. We skieden vandaag met onze Belgische monitoren. De groepen werden terug verdeeld, zodat ieder op zijn niveau kon skiën. Iedereen deed vandaag de grote afdaling. De gevorderden deden de ganse dag de rode piste. Wij skieden met hen van 2100 m tot 1000 m. Morgen mag er ook nog een andere groep de rode piste doen. Veel valpartijen gebeuren er niet meer. Het zijn bijna allemaal profskiërs. Wat wil je als je ruim vier uur per dag op de latten staat.

Avondeten

- Schelpjessoep
- rijst, kippenborst, currysaus, erwten en wortelen
- frisco

Avondactiviteit

Casino-avond 

Programma morgen

Morgen gaan we weer een ganse dag skiën. 's Avonds gaan we zwemmen in het nieuwe zwembad van Telfs. Twee kinderen zijn hun zwempak vergeten. Daar zoeken we nog een oplossing voor.

Kamerorde

101  102  104 105 10 7 108   111 301  302  303  304 306 311
 5  10  6  6  10  8  10  10  10 10  10 

 

Wist je dat

... de wist-je-datjes voor morgen zijn. Onze werkdag heeft lang genoeg geduurd. Slaapwel!

 

Dagverslag

Vanmorgen hadden we een pyama ontbijt. Het ontbijt werd als buffet gepresenteerd en er waren licht gekookte eitjes. Ze hebben hier 'goei kiekes' want het smaakte. Daarna gingen we warm aangekleed een wandeling maken. Er werden koprollen in de sneeuw gemaakt en sommigen deden aan sneeuwduiken. We wandelden ruim twee uur en gingen over de Benni Raich brug. 's Middags aten we spaghetti en dan reden we naar het kasteel van Neuschwanstein in Duitsland. Dit kasteel zie je zelfs in de begingeneriek van de Walt Disney films. Het was er heel mooi. Ze waren het aan de buitenkant volop aan het restaureren. Er liepen heel veel Japanners rond. Ze trokken foto's van ons en onze mutsen. De papa van Viktor krijgt nu gratis reclame in Japan. Als hij binnenkort een nieuwe auto heeft weet je hoe dit komt. In de bus keken we naar André Van Duin. Voor mij nostalgie dat ook door de kinderen werd gesmaakt. Ken je het nog ?   ... mondharmonica ...

Het weer

Vandaag was het overwegend licht bewolkt. Af en toe kwam de zon er door. Deze morgen was het -10°. Voor morgen voorspelt men overdag -5° en 's nachts zelfs -14° en zonnig weer. 
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Leeg! Joepie!

Het skiën

Vandaag gaven we ons ski's een rustdag.

Avondeten

- Pannenkoekensoep
- Fritjes, groenten en wienerschnitsel
- Yoghurt met of zonder ananas

Avondactiviteit

Bingo

Programma morgen

Morgen gaan we terug een ganse dag skiën. Onze Belgische monitoren en de juf en meesters geven dan les aan de kinderen. 's Avonds gaan we quizzen.

Kamerorde

 101 102  104  105  107  108  111  301  302  303  304 306 311
 7  8  6  9  7  6  9  9 10   10  10

 

Wist je dat

- we volgens het slimme Garmin horloge van meester Timothy vandaag 378 trappen en 19.176 stappen hebben gedaan. Als het klopt zou dat goed zijn voor 16,3 km.
- we Wout 's morgens moeilijk wakker krijgen. Hij slaapt gelijk een rus.
- er op kamer 101 redelijk wat protten worden gelaten.
- juf Erika Kyle in zijn onderbroek zag staan.
- de jongenskamers er toch al wat netter bijliggen. Die van de meisjes zijn top.
- niemand aan de knuffel van Mathis mag komen. 
- Cas hamburgersloefen heeft.
- ze op kamer 107 alle vier samen in de kast passen.
- Seppe en Jef op de binnenkoer van het kasteel Neuschwanstein de Japanse toeristen aan het animeren waren met hun dansmoves.
- er op kamer 111 gestript wordt door Bram.
- Jasper op terugweg van het kasteel last had van zijn darmen. (zie foto)
- Kobe het kasteel heel mooi en leerrijk vond.

 

 

Dagverslag

Wederom een geslaagde dag. We stonden vier uur op latten met de Oostenrijke monitoren. De sneeuw was keigoed en het zonnetje scheen de ganse dag. Spijtig genoeg konden we ook vandaag de Alpine Coaster niet gebruiken. Ze waren nog steeds de baan aan het uitgraven na de grote sneeuwval van vorige week. In de week is die niet open, dus zullen deze sneeuwklassers hem spijtig genoeg niet op hun palmares kunnen schrijven. Deze  middag aten we hot-dogs. Meester Guy zorgde ervoor dat de worstjes lagen te wiebelen in de pot en nadien ook netjes tussen de broodjes lagen. Hij nam hier de taak van André en Annie over die er dit jaar niet konden bijzijn. Na het avondeten den we een fakkeltocht en belden we naar WFM. Mensen die dit radiogesprek gemist hebben kunnen dit herbeluisteren op www.wfm.be. Daar klik je dan op herbeluisteren.

Het weer

Vanmorgen was het -10° toen we onze neus buitenstaken. Fris hoor, maar doorwinterde skiërs en gemotiveerde kinderen zoals die van Heultje draaien daar hun hand niet voor om. Om 9 uur vertrokken we met de bus naar Hoch Imst. De temperaturen bleven de ganse dag onder nul, maar niemand had het koud. Van skiën krijg je het immers warm. De volgende dagen blijft het koud en gaan de temperaturen overdag ook onder nul. Maar het blijft gelukkig zonnig.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Die is leeg en we proberen het ook zo te houden.

Het skiën

Het skiën ging weer keigoed. Drie van de vier groepen deden reeds de grote afdaling. De vierde gaat het maandag proberen. Die grote afdaling is een rode piste. De gevorderden zijn reeds verschillende keren tot op 2100 meter geweest en skieden van daar naar het dalstation op 1000 meter. Vandaag hadden we de Oostenrijks monitoren voor de laatste keer. We werkten dit jaar met een nieuwe skischool en de monitoren deden hun werk voortreffelijk. Zo goed zelfs dat we ze voor volgend jaar al hebben vastgelegd. Maandag nemen onze Belgische monitoren en de leerkrachten het roer over op de skipiste.

Webcam Hoch Imst :  KLIK HIER

Avondeten

- bollekessoep
- gekookte aardappelen, appelmoes en vleesbrood
- dame blanche

Avondactiviteit

We deden vanavond een fakkeltocht. Bij een temperatuur van -10° (neen, wij zijn niet zot) wandelden we ongeveer anderhalf uur door de bossen en velden van Arzl. We waren warm aangekleed en voelden de koude niet. Aan het kampvuur zongen we liedjes en aten we marshmellows.

Programma morgen

Morgenvoormiddag gaan we wandelen in Arzl en ploeteren in de sneeuw. In de namiddag gaan we op zoek naar zotte Louis in zijn kasteel in Neuschwanstein 't Is te hopen dat we hem vinden.

Kamerorde

 101  102 104  105  107   108 111  301  302 303  304 306 311
 4  7  10  9  9 9 9 9

 

Wist je dat :

- Elke als een boom aan 't skiën was. Zoek de foto maar in de fotogallerij en dan weet je waarover het gaat.
- Birder zijn helm vol zweetdruppels zat toen hij die na het skiën afdeed. Het was juist een waterval.
- We deze middag 120 hot-dogs opaten.
- We geen zagers hebben.
- Dat de koppeltjes redelijk standvastig zijn. Andere jaren wisselt dat gelijk wij van onderbroek wisselen.
- Kobe zich heel goed in zijn vel voelt na de bijlessen van meester Timothy en Tom. 
- We de kinderen deze morgen met muziek hebben gewekt. We draaiden muziek van André Hazes Jr en het zuipenlied van de Feestvierders. Meester Timothy speelde dj.
- De ouders deze morgen verrast werden met een stripversie van een klasfoto in Gazet van Antwerpen.

Dagverslag

Vanmorgen luidden de klokken hier al om 7 uur. Om 7.30 zaten we al gewassen en gekamd aan tafel omdat we om 8.45 uur bij de skiverhuur van Gregor moesten zijn. 41 kinderen van ski's en skibotten voorzien vraagt wel enige tijd. Maar omdat de sneeuwklassen hier in Heultje al jaar en dag een goed geoliede machine is dankzij de hulp van onze Belgische monitoren ging het snel vooruit. Ondertussen maakten we ook kennis met onze Oostenrijkse monitoren. Om 10 uur stonden we op de babylift. Na één keer omhoogstappen en onze kunsten van Ars Valendi gedemonstreerd te hebben mochten we dadelijk op de lift. Dat was alvast een pak gemakkelijker. Het ging zo goed dat we in de namiddag met zijn allen de stoeltjeslift mochten nemen tot aan het middenstation. Daar namen we de ankerlift tot op 1740 meter. De drie groepen beginnelingen deden die verschillende keren en namen nadien de lift terug naar beneden. De gevorderden hebben de ganse dag verschillende keren de grote afdeling gedaan. Om 16.30 uur waren we terug in hotel waarna we lang onder een overdiende warme douche mochten gaan staan. Onze eerste skidag is al een topper geworden. Hoe kan het ook anders met zulke topkinderen. Dat belooft voor de volgende dagen.

Het weer

Af en toe kroop het zonnetje even achter de wolken. Toen we om 15 uur stopten met skiën was het aan het middenstation op 1500 meter al terug -7°. Morgen krijgen we weer prachtig weer. Eigenlijk geeft de Oostenrijkse Frank De Boosere tot woensdag prachtig zonnig weer. Hoe zegt men dat weer ... men krijgt wat men ...  Juist ja.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Leeg!

Het skiën

De leerlingen werden door de Oostenrijkse monitoren in vier groepen verdeeld. Het skiën gaat al heel vlot. Morgen doen we met zijn allen de afdaling van 1740 tot 1000 meter. De sneeuw is van uitstekende kwaliteit en het is helemaal niet druk in Hoch Imst. Morgen nemen we met hen nog enkele groepsfoto's. Om ons live aan het werk te kunnen zien kan je hieronder klikken. Dan kom je op de website van het skigebied uit. Klik daar op live-bilder en met wat geluk zie je ons enkele keren voorbij komen. Als je ons niet kan zien vliegen we waarschijnlijk te snel voorbij.
Webcam Hoch Imst :  KLIK HIER

Avondeten

- spaghettisoep
- Fritjes met groenten en kippenbilletjes
- ijs

Avondactiviteit

Vanavond schrijven we de brieven en maken we vriendschapsbandjes.

Programma morgen

Morgen gaan we weer een ganse dag skiën en 's avonds doen we een fakkeltocht. 

Kamerorde

 101 102  104 105  107 108 111  301  302   303 304 306 311  
 4  7  4  7 9 7 8  

 

Wist je dat :

- Birden de soep van kok Mario lekkerder vindt dan die van zijn moeke.
- dat we 's morgens en 's avonds in twee shiften eten. 's Morgens eten de jongens eerst, want de meisjes hebben meer tijd nodig om zich aan te kleden en 's avonds ... eten de jongens eerst omdat ... je kan het waarschijnlijk al raden ... de meisjes meer tijd nodig hebben om zich klaar te maken. Ben ik blij dat ik een man ben want echte mannen ... 
- Fleurtje, Anouk en Kobe een juf Nancytje deden.
- we graag het juf Nancytje uit ons geheugen willen bannen, maar dat het ons steeds blijft achtervolgen.
- je verdere uitleg hierover aan juf Nancy kan vragen. Zij legt jullie dit graag in geuren en kleuren uit.
- Celien zegt dat ze beter kan skiën dan haar zus Anna.
- Stelle haar broer Bas mist (ahum ahum)
- de juf deze morgen toen ze de meisjes ging wekken Floor en Dieuwke in bed vond met een zonnebril op. Ze dachten dat de meester hen kwam filmen.
- Bram zijn handschoenen in het hotel vergat en die van de meester mocht gebruiken. 
- we vandaag een stapel brieven kregen. Cas heeft blijkbaar een fanclub want hij kreeg er zeven in eens.
- de meisjes van kamer 304 de monitors proberen om te kopen met chocolade om goede punten te krijgen voor kamerorde. 
- er op kamer 108 precies een orkaan is langsgekomen. Dat zie je ook de punten van kamerorde.
- er hier een Japans skiteam logeert. Gisteren won één van de Japanse dames een wedstrijd.
- er hier vandaag bergen fritten verzet zijn.
- er in de bus uit volle borst wordt meegezongen met de Romeo's.
- jullie binnenkort thuis nog alleen après-ski muziek zullen horen.
- we morgenmiddag de kinderen gaan trakteren op hot-dog.
- we gisteren om 21 uur naar bed gingen. Een half uurtje later was het overal stil. Deze morgen, toen de wekdienst langs ging, sliepen de meeste kinderen nog.
- Keano even rap kan rechtstaan als vallen.
- Matthis de mooiste skistijl heeft van heel het zesde.
- monitor Tom deze morgen waarschijnlijk nog prut in zijn ogen had, want hij had op de skipiste twee rechtse handschoenen bij.
- meester Guy hier uitpakt met twee paar skilatten, maar dat hij wel zijn skibotten thuis vergeten is.
- de e-mails hier aan de lopende band binnen rollen. 
- Jasper moppen ging vertellen aan de toeristen.


 

Dagverslag

Hier zijn we met ons eerste dagverslag. Vanmorgen vertrokken we met 41 kinderen en 4 leerkrachten richting Arzl. Onze Belgische monitoren en acht toeristen reden met twee aparte busjes naar Oostenrijk. Onderweg briefden zij ons constant over de staat van de weg. Zij waren al voor ons ter plaatse en hielpen ons met het uitladen van de bus en de koffers naar de kamers te doen. Daarvoor zijn de indeling van de kamers vooraf en die kamernummers aan de koffers die we vooraf uitdelen heel handig. Geen gezoek naar koffers, maar elke koffer die dadelijk op de juiste kamer staat. Dat is ... juist ja, vul het zelf maar in. De reis verliep heel vlot. De Fernpass was vlot berijdbaar. Wim en Herman brachten ons veilig ter plaatse. Wim blijft de ganse periode bij ons. Herman stapte onderweg af om als tweede chauffeur de jongens en meisjes van Bergom veilig naar huis te brengen. Onderweg hadden we af en toe regen, maar voor het grootste deel van de reis kregen we de zon te zien. De leerlingen waren heel braaf in de bus. Aangekomen in Arzl hielpen onze monitoren mee de bus uitladen zodat we vlugger aan tafel konden, want we hadden allemaal grote honger.

Het weer

Momenteel (20.30 uur) is er lichte sneeuwval. Voor morgen en zaterdag wordt er zonnig weer verwacht. Dat belooft !!! Joepieeeeee !!
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Leeg!

Het skiën

Dat zal voor morgen zijn.

Avondeten

Tomatensoep met belegde broodjes. En of dat smaakte na zo'n busreis !

Avondactiviteit

Koffers uitpakken, dagboek invullen en kaartjes schrijven. We duiken om 21 uur in ons bed want morgen moeten we om 7 uur opstaan. We moeten tijdig op de skipiste zijn om onze skibotten en ski's te passen.

Programma morgen

We gaan doen waar we al maanden naar uitkijken ... skiën op ECHTE sneeuw.

Wist je dat :

 - Wim en Herman onze buschauffeurs waren
 - verschillende mama's en oma's lekkere wafels bakten. We aten onze buikjes er rond en dik van. Een dikke merci hiervoor! De overschot eten we morgen aan de skipiste op.
 - meester Guy ook mee op de bus zat. Hij neemt de taak van Annie en André over die dit jaar spijtig genoeg niet mee konden gaan. Hij zal het niet makkelijk hebben om hen te evenaren. Eind volgende
   week gaan we hem dan ook evalueren.
 - je de telefoontjes die we naar radio WFM doen ook kan herbeluisteren op de website www.wfm.be.
 - we naar vijf films keken in de bus.
 - we tijdens onze laatste busstop kat en muis speelden naast de bus. Kwestie van een frisse neus te halen.
 - er leerlingen waren die een dutje deden in de bus.
 - de leerlingen de soep van kok Mario al KEILEKKER vonden. Dat belooft voor de volgende dagen.
 - de e-mails al volop aan het toekomen zijn. De computer en printer zijn aangesloten en drukken 24/24 uur de mails af. Stuur maar door, wij spelen postbode.
 - er verschillende mama's zijn die hier jaaaaarrrrrreeeeeeennnnnnnn geleden ook met meester Leo op sneeuwklassen waren.
 - de andere wist-je-datjes er morgen aankomen. We gaan nu nog eerst een filmpje maken. Dat komt er straks nog aan.

 

Pagina 1 van 2
Go to top