Dagverslag

Wederom een geslaagde dag. We stonden vier uur op latten met de Oostenrijke monitoren. De sneeuw was keigoed en het zonnetje scheen de ganse dag. Spijtig genoeg konden we ook vandaag de Alpine Coaster niet gebruiken. Ze waren nog steeds de baan aan het uitgraven na de grote sneeuwval van vorige week. In de week is die niet open, dus zullen deze sneeuwklassers hem spijtig genoeg niet op hun palmares kunnen schrijven. Deze  middag aten we hot-dogs. Meester Guy zorgde ervoor dat de worstjes lagen te wiebelen in de pot en nadien ook netjes tussen de broodjes lagen. Hij nam hier de taak van André en Annie over die er dit jaar niet konden bijzijn. Na het avondeten den we een fakkeltocht en belden we naar WFM. Mensen die dit radiogesprek gemist hebben kunnen dit herbeluisteren op www.wfm.be. Daar klik je dan op herbeluisteren.

Het weer

Vanmorgen was het -10° toen we onze neus buitenstaken. Fris hoor, maar doorwinterde skiërs en gemotiveerde kinderen zoals die van Heultje draaien daar hun hand niet voor om. Om 9 uur vertrokken we met de bus naar Hoch Imst. De temperaturen bleven de ganse dag onder nul, maar niemand had het koud. Van skiën krijg je het immers warm. De volgende dagen blijft het koud en gaan de temperaturen overdag ook onder nul. Maar het blijft gelukkig zonnig.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Die is leeg en we proberen het ook zo te houden.

Het skiën

Het skiën ging weer keigoed. Drie van de vier groepen deden reeds de grote afdaling. De vierde gaat het maandag proberen. Die grote afdaling is een rode piste. De gevorderden zijn reeds verschillende keren tot op 2100 meter geweest en skieden van daar naar het dalstation op 1000 meter. Vandaag hadden we de Oostenrijks monitoren voor de laatste keer. We werkten dit jaar met een nieuwe skischool en de monitoren deden hun werk voortreffelijk. Zo goed zelfs dat we ze voor volgend jaar al hebben vastgelegd. Maandag nemen onze Belgische monitoren en de leerkrachten het roer over op de skipiste.

Webcam Hoch Imst :  KLIK HIER

Avondeten

- bollekessoep
- gekookte aardappelen, appelmoes en vleesbrood
- dame blanche

Avondactiviteit

We deden vanavond een fakkeltocht. Bij een temperatuur van -10° (neen, wij zijn niet zot) wandelden we ongeveer anderhalf uur door de bossen en velden van Arzl. We waren warm aangekleed en voelden de koude niet. Aan het kampvuur zongen we liedjes en aten we marshmellows.

Programma morgen

Morgenvoormiddag gaan we wandelen in Arzl en ploeteren in de sneeuw. In de namiddag gaan we op zoek naar zotte Louis in zijn kasteel in Neuschwanstein 't Is te hopen dat we hem vinden.

Kamerorde

 101  102 104  105  107   108 111  301  302 303  304 306 311
 4  7  10  9  9 9 9 9

 

Wist je dat :

- Elke als een boom aan 't skiën was. Zoek de foto maar in de fotogallerij en dan weet je waarover het gaat.
- Birder zijn helm vol zweetdruppels zat toen hij die na het skiën afdeed. Het was juist een waterval.
- We deze middag 120 hot-dogs opaten.
- We geen zagers hebben.
- Dat de koppeltjes redelijk standvastig zijn. Andere jaren wisselt dat gelijk wij van onderbroek wisselen.
- Kobe zich heel goed in zijn vel voelt na de bijlessen van meester Timothy en Tom. 
- We de kinderen deze morgen met muziek hebben gewekt. We draaiden muziek van André Hazes Jr en het zuipenlied van de Feestvierders. Meester Timothy speelde dj.
- De ouders deze morgen verrast werden met een stripversie van een klasfoto in Gazet van Antwerpen.

Laatst aangepast op zaterdag, 19 januari 2019 23:02

Media

Afbeelding galerij

Go to top