thema, week van 8 maart

Beste ouders,

Juf Maxelle heeft haar stageweek afgesloten. Ze heeft prettige activiteiten en leerrijke materialen aangeboden. Ik heb de kleuters zien spelen en genieten.

Omdat maart 'Jeugdboekenmaand' is, gaan we 2 weken rond boeken en verhalen werken. Tijdens de week van 8 maart lees en vertel ik en spelen we de verhaaltjes van 'Roodkapje' en 'De 3 biggetjes' , telkens 2 dagen.

Woensdag 10 maart is het enkel school voor ons, leerkrachten.

Vrijdag 12 maart is het 'Pyjamadag': dan houden we onze pyjama aan voor school en kunnen we gaan rusten/slapen in het huisje dat we in onze klas bouwen: zou dat één zijn van stro of van hout of van steen? 

Om de verhaaltjes en het spel van de kleuters nog echter te maken, mogen ze elk één voorwerp meebrengen dat bij daarbij hoort. Iets dat je thuis hebt liggen zoals bijvoorbeeld: een rode kap, mantel, muts, een mandje, een leeg plastic flesje, een wolvenmuts, een wolvenknuffel, een bril, een varkenknuffel, ... Schrijven jullie de naam van je kind er aub op? De kleuters mogen ook kleine, dunne takjes verzamelen (10 à 15 cm), laten drogen en meebrengen. Ook wat stro kunnen we gebruiken.

Tijdens de week van 15 maart komen de lievelingsboeken van jullie kleuter aan bod. Iedereen brengt dan één mee. Jullie kunnen volgende week al eentje kiezen en thuis voorlezen en vertellen. Dan mogen de kleuters vanaf 15 maart elk hun eigen boek tonen en vertellen aan elkaar en aan de hele klas, als ze dat willen. Uiteraard dragen we zorg voor al die mooie boeken. Op vrijdag 19 maart nemen we de boeken weer mee naar huis.

Alvast dankjewel voor jullie medewerking!

Groeten van juf Hilde  

 

 

Go to top