Eindelijk zijn we aan het echte werk begonnen. De kinderen gingen vandaag naar Ars Valendi aan de Mixx in Herselt om voor de eerste keer lessen te gaan volgen op de indoor skipiste. Tot onze grote verbazing bleek dat de jongens en meisjes eigenlijk allemaal het skiën al iets of wat onder de knie hadden. Natuurlijk ging het bij de ene al wat beter dan bij de andere en werd er al eens gevallen, maar toch verliep deze eerste sessie heel vlot, kijk maar op onderstaand filmpje. 

Dagverslag

Hier zijn we met ons eerste dagverslag. Vanmorgen vertrokken we met 46 kinderen en 4 leerkrachten richting Arzl. Onze Belgische monitoren en acht toeristen reden met twee aparte busjes naar Oostenrijk. Onderweg briefden zij ons constant over de staat van de weg. Zij waren al voor ons ter plaatse en hielpen ons met het uitladen van de bus en de koffers naar de kamers te doen. Daarvoor zijn de indeling van de kamers vooraf en die kamernummers aan de koffers die we vooraf uitdelen heel handig. Geen gezoek naar koffers, maar elke koffer die dadelijk op de juiste kamer staat. Dat is ... juist ja, vul het zelf maar in. De reis verliep heel vlot. Er was weinig verkeer en we kwamen vroeger toe dan voorzien. Wim en Herman brachten ons veilig ter plaatse. Wim blijft de ganse periode bij ons. Herman stapte onderweg af om als tweede chauffeur de jongens en meisjes van Bergom veilig naar huis te brengen. We hadden de ganse reis zon. We reden precies naar Spanje i.p.v. naar Oostenrijk. De leerlingen waren heel braaf in de bus. Aangekomen in Arzl hielpen onze monitoren mee de bus uitladen zodat we vlugger aan tafel konden, want we hadden allemaal grote honger. 

Het weer

Net zoals in België is het hier ook veel te warm. Er ligt hier nog een klein beetje sneeuw maar we moeten dat wel tussen de grassprietjes gaan zoeken. Morgen is het nog zonnig, zaterdag gaat het sneeuwen en wordt het fiks kouder.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

De ziekenboeg is leeg en we proberen dat zo te houden. 

Avondeten

We kregen vanavond tomatensoep met belegde broodjes.

Avondactiviteit

Koffer uitpakken, dagboek invullen en kaartjes schrijven.

Programma morgen

Morgen gaan we een ganse dag skiën. We hebben vijf Oostenrijkse skimonitoren vastliggen. Omdat we onze ski's en skibotten nog moeten passen moeten we reeds om 7 uur opstaan. Om 7.30 uur gaat 6A aan tafel en om 7.45 uur 6B. Om 8.30 uur moeten we vertrekken naar het Hoch Imst waar we gaan skiën. Om 10 uur gaan we onze eerste passen op de sneeuw wagen. 

Wist je dat :

- Noor een nepslaapje deed in de bus.
- Angela de eerste was die in de bus pipi deed. (Op het toilet, hé!)
- We vijf films bekeken in de bus.
- Onze chauffeurs Wim en Herman heetten.
- De meeste kinderen niet betaalden op het toilet. Zij gingen langs de kleuteringang binnen en spaarden zo wat centen uit.
- Er deze middag pasta's en broodjes uit de rugzakken werden getoverd.
- We reeds om 11.25 uur in Hockenheim waren.
- We tweemaal mochten snoepen in de bus : van 10.30 tot 10.45 uur en 14.15 tot 14.30 uur. Dat zijn op school de speeltijden.
- Veel kinderen hun schoenen uitdeden in de bus. Gelukkig hadden ze geen zweetvoeten.
- Het deze middag in Hockenheim 13° was. We reden precies naar Spanje i.p.v. Oostenrijk.
- Lies dacht dat de bergen reeds in Aken begonnen.
- Er hier geen sneeuw ligt.
- Meester Timothy zeker driemaal tegen de tv liep in de bus.
- Er enkele mama's wafels hadden gebakken en dat die kei lekker waren. Ze mogen dat in de loop van het schooljaar nog eens doen.
- De sfeer top was in de bus.
- Het gat in de ozonlaag groter is geworden met dank aan ...
- Liam W Vic al slapend heeft vastgelegd op foto.
- de casinojetons uit de bus zijn gevallen toen we de skibak opendeden.
- Twee genoeg is en drie teveel is.
- Annabel haar witte schoen kennismaakte met bruine ...
- De kinderen al heel blij waren met de vele mailtjes die ze kregen. 
- Alle wafels al op zijn.

 

 

Dagverslag

Vanmorgen luidden de klokken hier al om 7 uur. Om 7.30 zaten we al gewassen en gekamd aan tafel omdat we om 8.45 uur bij de skiverhuur van Gregor moesten zijn. 46 kinderen van ski's en skibotten voorzien vraagt wel enige tijd. Maar omdat de sneeuwklassen hier in Heultje al jaar en dag een goed geoliede machine is dankzij de hulp van onze Belgische monitoren ging het snel vooruit. Ondertussen maakten we ook kennis met onze Oostenrijkse monitoren. Om 10 uur stonden we op de babylift. Na één keer omhoogstappen en onze kunsten van Ars Valendi gedemonstreerd te hebben mochten we dadelijk op de lift. Dat was alvast een pak gemakkelijker. Het ging zo goed dat we in de namiddag met zijn allen de stoeltjeslift mochten nemen tot aan het middenstation. Daar namen we de ankerlift tot op 1740 meter. De vier groepen beginnelingen deden die verschillende keren en namen nadien de lift terug naar beneden. Twee groepen beginnelingen mochten zelfs de grote afdaling al doen. De gevorderden hebben de ganse dag verschillende keren de grote afdeling gedaan. Na het skiën gingen we nog op de alpine coaster. Om 16.45 uur waren we terug in het hotel waarna we lang onder een overdiende warme douche mochten gaan staan. Onze eerste skidag is al een topper geworden. Hoe kan het ook anders met zulke topskiêrs. Dat belooft voor de volgende dagen. 

Het weer

We hadden vandaag een zaaaaalllllliiiiiigggggge dag. De ganse dag zon bij positieve temperaturen. Achteraf roken we in de bus toch wat okselgeurtjes. (Deo, Deeeeooo, iedereen gelukkig als je Deo spuit)
Morgen verwacht men sneeuw. Zondag is er van die sneeuwbuien niets meer te bekennen en vanaf maandag krijgen we terug zon, zon en nog eens zon. Het wordt wel een pak kouder, met ook overdag negatieve temperaturen. We zullen dan maar een fleeceke meer aantrekken.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Leeg ! 

Het skiën

Dat ging geweldig goed.De leerlingen werden door de Oostenrijkse monitoren in vijf groepen verdeeld. Het skiën gaat al heel vlot. Morgen doen we met zijn allen de afdaling van 1540 tot 1000 meter. De sneeuw is redelijk goed en het is helemaal niet druk in Hoch Imst. Het ging voor een eerste dag al heel goed. Zie ons dagverslag. Om ons vanaf morgen live aan het werk te kunnen zien kan je hieronder klikken. Dan kom je op de website van het skigebied uit. Klik daar op live-bilder en met wat geluk zie je ons enkele keren voorbij komen. Als je ons niet kan zien vliegen we waarschijnlijk te snel voorbij. Omstreeks 10.15 uur verzamelen we aan het middenstation en ook rond 13.15 uur. Daarna skiën we er regelmatig voorbij.
Webcam Hoch Imst :  KLIK HIER

Avondeten

- Nüdelsuppe
- Fritjes met kippenbil en groenten  (Kaasflap voor de vegetariërs)
- Vanille ijs

Avondactiviteit

Deze avond schreven we onze brieven. Daarna was er een kaarttornooi en een vier-op-een-rij tornooi.

Programma morgen

Morgen gaan we weer een ganse dag skiën. Morgenavond gaan we zwemmen in het nieuwe zwembad van Telffs. Normaal hadden we een fakkeltocht maar die is afgeblazen omdat er geen sneeuw ligt. De bossen zijn te droog en het is te gevaarlijk om hier met fakkels door te wandelen. 

Kamerorde

 101  102 104  107  108  109  111   301 302  303   304 305  310  311 
 9  5  3  8

 

Wist je dat :

- Maarten en Wouter op de suite slapen. Elk een apart bed, een eigen kast en een brubbelbad. Wat wil je nog meer ? Het bad is er maar de brubbels maken ze zelf.
- Benne vanmorgen zijn jas vergat en hij de jas van meester Leo mocht aandoen. 
- Simon een spectaculaire val maakte. Hij vloog vier meter (jawel 4 meter hoog) de lucht in, maakte een driedubbele salto gevolgd door een flikflak en stond lachend weer recht op zijn ski's. Mijn heup begint 
  al pijn te doen als ik hier maar aan denk. 
- Dries thuis heel speciaal eten krijgt, want zijn handschoenen zijn op enkele weken tijd te klein geworden. En jawel, de meester kon zijn handschoenen ook afgeven.
- Jutta haar bed kraakt of is het Jutta zelf ?
- Juf Kathleen zich de hele dag afvroeg wat nu eigenlijk een juf Nancyke is. Morgen gaan we dat met hand en tand uitleggen. Mensen thuis kunnen steeds te rade gaan bij juf Nancy. Zij zal het dan ook graag
  uitleggen. Is het niet juf ?
- Elise zich met koud water waste, omdat ze niet wist hoe de douche werkte. Knopje uittrekken, Elise en niet induwen !
- Monitor Tom met het busje van de monitors terug naar het hotel reed om de jas van Benne en nog wat reserve kledij te halen.
- We vandaag redelijk wat 'kiekes' verorberd hebben.
- Annie en André en meester Guy hier missen.
- Je nooit van 'yellow snow' mag eten.
- We in de bus constant après-ski muziek opstaan hebben. Een klein raadseltje : "Weten jullie wie de mama is van Nikki Lauda ?" Even googlen en je weet het direct.
- We met Wim een chauffeur uit de duizend hebben.
- Mario een super kok is.
- Annabel van de ankerlift viel.
- Jibbe goocheltruckjes doet met spelkaarten.
- Vince W onder zijn skibroek zijn pyjamabroek aan had. Waarschijnlijk is dit een nieuwe vorm van thermisch ondergoed.
- Sibren vindt dat zijn matras te hard is.
- De kinderen met vaste medicatie trouw hun medicijnen nemen.
- Gaetan met zijn helm wilde komen ontbijten.
- Annouk goede bescherming belangrijk vindt. Ze deed aftersun op om te gaan skiën.
- Dat sommigen ook hun benen met zonnecrème insmeren. Je weet maar nooit!
- Ruiz graag bij de juffen wil liggen. Hij heeft zich al tweemaal per ongeluk van kamer vergist.
- Meester Timothy heel hard kan skiën.
- We deze morgen het sneeuwklassen liedje van de ouders als eerste draaiden in de bus.
- We door onze wist-je-datjes zitten.
- Onze Belgische monitors de punten voor de kamerorde geven.


 

Dagverslag

Wederom een geslaagde dag. We stonden vier uur op latten met de Oostenrijke monitoren. Op de piste lag 5 cm verse sneeuw. Het was de ganse dag mistig, maar toch konden we goed skiën. Na het skiën stond er warme chocomelk klaar in het hotel. We belden reeds om 17 uur naar radio wfm, omdat we om 18.45 uur naar het zwembad vertrokken. Wat jullie om 19 uur hoorden was dus een opname. Omdat we gingen zwemmen aten we vandaag een half uurtje vroeger. We reden met de bus naar Telfs, waar er een keimooi zwembad is, We zwommen er zelfs buiten. Om 21.30 uur waren we terug in het hotel. Mensen die het radiogesprek gemist hebben kunnen dit herbeluisteren op www.wfm.be

Het weer

Mistig weer vandaag met lichte sneeuwval. Het was niet echt koud. Voor morgen voorspelt men licht bewolkt weer en vanaf maandag krijgen we weer volle zon.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Leeg !

Het skiën

Het skiën ging weer keigoed. Vier van de vijf groepen deden reeds de grote afdaling. De vijfde gaat het maandag proberen. Die grote afdaling is een rode piste. Vandaag hadden we de Oostenrijks monitoren voor de laatste keer. We werkten dit jaar met een nieuwe skischool en de monitoren deden hun werk voortreffelijk. Zo goed zelfs dat we ze voor volgend jaar al hebben vastgelegd. Maandag nemen onze Belgische monitoren en de leerkrachten het roer over op de skipiste. Dan maken van de vijf groepen vier groepen.
Webcam Hoch Imst :  KLIK HIER

Avondeten

- Bolletjessoep
- gekookte aardappelen, vleesbrood en appelmoes
- frisco

Avondactiviteit

We zijn vanavond gaan zwemmen in Telfs.

Programma morgen

Morgenvoormiddag gaan we wandelen in Arzl. In de namiddag gaan we naar schloss Neuschwanstein in Duitsland. We gaan kijken of we er zotte Louis kunnen vinden.

Kamerorde

 101 102  104  107  108  109  111  301  302  303  304  305  310   311
 8  7

 

Wist je dat :

- Vincent na het zwemmen in het hotel vroeg of ze nog moesten douchen.
- Annabel een ski verloor in de stoeltjeslift en dat monitor ze ging zoeken.
- Lowie uit de kast kroop wanneer de meester binnen kwam.
- Dries een salto maakte op de piste.
- Ferre er op het toilet iets van kan.
- de badkamerdeur van kamer 101 klemde omdat er een handdoek tussen de deur en de lavabo zat. Annabel en Kato zaten opgelosten. De meester bracht redding.
- Annabel Flo schminkt.
- Ruiz volgens Flo en Lieke een schone slaper is. Ik denk dat ze er stiekem op vallen, maar zeg het niet voort.
- we al veel mails gehad hebben, maar er toch nog enkele kinderen zijn die er maar eentje gehad hebben en elke dag met vragende ogen uitkijken naar nieuws van thuis.
- er op kamer 102 veel gegoocheld wordt
- Vincent is van protjes kent.
- Joren veel deo spuit.
- Sibren deze morgen op de grond lag te slapen.
- Maarten tweemaal van de ankerlift viel.
- Elise haar haar deze morgen ontploft is. Het was juist Tina Turner.
- meester Timothy de haardroger van kamer 111 gerepareerd heeft. Het factuur volgt nog.
- Ruiz zijn chocomelk aan Lieke gaf, maar hij had er al stiekem van gedronken.
- kamer 109 rare dingen hoort op de kamer. Het zal de kamergeest wel zijn zeker.
- Lies kleren van LIeke draagt. 
- juf Lotte naar alle kinderen een kaartje stuurde. Dankuwel juf!
- Lieke met haar privémonitor alleen van de rode piste kwam. Ze weet haar charmes goed te gebruiken. Wat gaat dat later worden !!!!!
- Alexander naast zijn bed lag toen hij wakker werd.
- er kamers zijn die 's morgens al wakker zijn voor de wekdienst langs komt.
- Angela alle snelheidsrecords gebroken heeft op dag 2.
- Rune een VIP-escort kreeg op de ankerlift van twee monitoren. Ze stonden met drie op de lift. Straffe gasten die Oostenrijkers en natuurlijk ook Rune.
- we al in het funpark geskied hebben.
- kamer 302 zich vergist had van uur. Ze stonden één uur te vroeg klaar om te gaan eten. Ze hadden daarom met drie in twintig minuten gedoucht.
- deze middag al de warme chocomelk op was die de meester had gemaakt.
- Kobe met twee linkse handschoenen op stap was.
- de meisjes al volop een partner voor de gala-avond aan het zoeken zijn.
- er een kamer is die de Belgische monitors met snoepjes wil omkopen om hen goede punten te geven voor kamerorde. 

Dagverslag

Vanmorgen hadden we een pyjama ontbijt. Bij het ontbijt waren er licht gekookte eitjes. Ze hebben hier 'goei kiekes' want het smaakte. Daarna maakten we warm aangekleed een wandeling doorheen Arzl. We wandelden ruim twee uur en half en gingen over de Benni Raich brug, We passeerden langs het schooltje van Arzl en bezochten de kerk. 's Middags aten we spaghetti en dan reden we naar het kasteel van Neuschwanstein in Duitsland. Dit kasteel zie je zelfs in de begingeneriek van de Walt Disney films. Maar ... we zijn er niet geraakt. Even voorbij de Fernpass was er een lange file en het sneeuwde er heel hard. Volgens Waze zouden we er nooit tijdig geraken om 's avonds op tijd terug te zijn voor het avondeten. We vroegen aan Wim om te keren en langs ons hotel te rijden om ons zakgeld te halen. We zijn vandaag dus gaan winkelen. Woensdag rijden we dan naar Neuschwanstein. Dat is de sterkte van de sneeuwklassen van Heultje. Wij regelen heel de reis zelf en zijn dus eigen baas. Op deze manier kunnen we het programma naar eigen goeddunken aanpassen. Omdat het in Innsbruck ook aan het sneeuwen was zijn we niet naar de schans gereden. Door het mistig weer konden we toch niet veel zien. In de bus keken we naar André Van Duin. Voor mij nostalgie dat ook door de kinderen werd gesmaakt. Ken je het nog ?   ... mondharmonica ... en ... race eend ...

Het weer

Het sneeuwde vanmorgen lichtjes in Arzl en af en toe kwam de zon er door. Het was dus plezant om te wandelen. Aan de andere kant van de Fernnpas is er zo'n 15 cm sneeuw gevallen. Morgen verwacht men zonnig maar koud weer. Als we de weersvoorspellingen op de website van Hoch Imst mogen geloven krijgen we voor de rest van de week veel zon. Morgen zou het wel heel koud worden. Vannacht zou het in Hoch Imst tot -14° vriezen en overdag wordt het vriespunt niet gehaald. We gaan dus best een extra trui aan doen.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Leeg ! 

Het skiën

Vandaag hebben we onze ski's wat rust gegund.
Webcam Hoch Imst :  KLIK HIER

Avondeten

- Bouillonsoep met lettertjes
- Frit met schnitsel en groenten (voor de vegatariërs was er gebakken bloemkool in een krokant korstje)
- Verse fruitsla

Avondactiviteit

Bingo

Programma morgen

Morgen gaan we een ganse dag skiën onder leiding van de leerkrachten en onze Belgische monitoren. 's Avonds gaan we quizzen. 

Kamerorde

 101  102 104  107   108 109  111  301   302 303  304  305  310   311
 8  8

 

Wist je dat :

- Dries vindt dat hij opgelicht is in de winkelstraat. Hij kocht souvenirs en zag dat ze in een andere winkel goedkoper geprijsd stonden.
- De vegetariërs deals sluiten met Mario, de kok van het hotel.
- er in het zwembad sommigen naar de sauna wilden gaan.
- Vincent twee luchtgaten in zijn broek heeft. Er zijn hier verschillende theorieën over de functie ervan.
- de ouders van de zesdeklassers gisteren blijkbaar goed doorgezakt zijn.
- sommige papa's heel blij gaan zijn met hun cadeautje.
- André Van Duin bij de kinderen een groot succes was.
- Dries alles in zich heeft om de 'nieuwe man' te worden. Hij geeft de meisjes tips over hoe ze best een koffer in pakken en is een echte charmeur. Van wie zou hij dat hebben ????
- Beau eerst alle winkeltjes aandeed voor hij iets kocht. Hij vergeleek de prijzen en bespaarde heel wat centen. Dit gaat waarschijnlijk een bankier worden of een nieuwe miljonair. 
- Ruben de grootste heeft van het zesde. (Het gaat hier over sneeuwballen maken hoor!)
- er een kleine aanval werd gepleegd op de wekdienst door kamer 303.
- Ruiz zijn slokdarm stierf van de dorst.
- Emily als eerste een volle kaart had met de bingo. 
- dat we vanmorgen een gekookt eitje kregen. Sibren vroeg of ze nog rauw waren.
- we deze voormiddag van de jongens echte venten gemaakt hebben. Na de stevige wandeling hadden ze allemaal okselvijvers en zweetvoeten. Echte venten stinken na een inspanning !!!!
- de meisjes waren hier niet van onder de indruk.
- de fysieke conditie van sommigen te wensen overlaat.
- we het inkpatroon van onze printer moesten vervangen. Zoveel mails krijgen we binnen.
- sommige leerlingen een Donald Trump mok kochten.
- we 1 uur de tijd hadden om souvenirs te kopen.
- de bakker in Innsbruck veel succes had. Er werd vooral veel chocoladetaart gekocht.
- we morgen de vijf skigroepen gaan herverdelen naar vier groepen.
- we morgenmiddag de kinderen aan de skipiste gaan trakteren op hot-dog. Voor de kinderen met blokjes zorgen we dat er boterhammen zijn en de vegetariërs vroegen pistolets met confituur.
- de meester al gaan onderhandelen is over de prijzen van skiverhuur, de skipiste en de Oostenrijkse monitors. Die prijzen liggen nu vast voor de volgende drie jaar. De Oostenrijkers hebben hier wel wat water bij de wijn moeten doen. De reis moet immers betaalbaar blijven.
- jullie gerust iets mogen invullen in ons gastenboek.

Dagverslag

Wederom een geslaagde dag. Het klinkt misschien als een cliché, maar toch is het zo. We stonden vandaag vier uur op de latten onder leiding van onze Belgische monitoren en leerkrachten.Om 19 uur belden we naar radio WFM en daarna gingen we quizzen. Daarom zijn we vandaag zo laat met ons verslag en foto's.  

Het weer

Het was koud vanmorgen, -7° aan het hotel en -10° op de skipiste. De zon scheen wel de ganse dag en zorgde ervoor dat het vanmiddag nog warm werd, 0° wel te verstaan. De volgende dagen blijft het goed weer en de temperaturen gaan zelfs iets stijgen. We hebben ons zeer goed ingesmeerd zodat we beschermd zijn tegen de zon. En wees niet ongerust als we er eens met rode kaken op staan. Skiën is vermoeiend en daar krijgen we ook een rood hoofd van.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Nog altijd leeg !

Het skiën

Vandaag herverdeelden we de groepen. De gevorderden werden aan de snellere groepen toegevoegd zodat we slechts vier i.p.v. vijf groepen hebben. Zo kunnen er bij elke groep één leerkacht en één monitor blijven. Op Lowie en Kobe na heeft iedereen de grote afdaling op de rode piste al gedaan. Morgenvoormiddag gaan Kobe en Lowie ook mee naar beneden. Enkele groepen mogen morgen zelfs mee naar de hoogste rode piste die tot een hoogte van 2100 m gaat. Zo goed kunnen ze hier allemaal al.
Webcam Hoch Imst :  KLIK HIER

Avondeten

- Pannenkoekensoep
- Rijst met kippenfilet en currysaus
- Dame Blanche

Avondactiviteit

De sneeuwklassenquiz. De kinderen werden in acht groepen verdeeld. Het was een quiz met muziekvragen, vragen over reclame, stripfiguren en gekke internetfilmpjes. De quiz werd gewonnen door ... Als je onder naar de foto's kijkt dan zie je de winnaars. 

Programma morgen

Morgen gaan we een ganse dag skiën en 's avonds is het casino- en gala-avond. We brengen de kinderen hier morgenvroeg pas van op de hoogte.

Kamerorde

 101 102  104 107  108  109  111  301  302  303  304  305  310 311 
 8  7  10  7  10

 

Wist je dat :

- Lies bij de laatste dalafvaart in het middenstation naar het toilet ging. Toen ze 15 minuten later beneden was besefte ze pas dat ze haar handschoenen daar vergeten was. Hopelijk liggen ze er morgen nog. Gelukkig heeft ze nog een tweede paar bij.
- Wouter en Maarten de monitors morgen gaan vragen waarom ze vandaag maar een 8 op kamerorde kregen.
- Elyne aan de ankerlift viel en Vincent haar hielp. Ze gingen samen met de lift naar boven. Hij is een echte gentlemen. Misschien heeft hij daarvan rode kaken gekregen.
- Margot de lach van juf Wendy kan nabootsen.
- Lies een vettig lachje heeft.
- Sibren de berg achterwaarts af kan skiën.
- Vlinder en Jill terug hartsvriendinnen zijn.
- er als verzoeknummer werd gevraagd ... de wielen van de bus ...
- Zephyr een ganse kkippenfilet op zijn vork stak en die zo op at.
- mentossnoepjes niet populair zijn.
- Joren met zijn poep op de rem van zijn ski is gevallen.
- Kobe reuzenhonger had, want hij had zijn kippenfilet al op zijn bord liggen voor zijn soep op was.
- er bij de quiz droedels zaten. Van een cirkelzaag werd een gatzaag gemaakt en van een autopet een autoklak.
- Lies haar oproep voor een extra mail beantwoord is.
- er mensen zijn die foto's doorsturen per mail. Die worden niet herkend door onze printer en dus niet afgedrukt.
- Simon heel gek voor de dag kan komen.

Dagverslag

Wederom een zalige dag. Hoe kan het ook anders met zo'n groep kinderen. Het weer, de zon en de sneeuw zitten mee. We hebben vandaag meer dan vier uur op de latten gestaan. Spijtig genoeg is Oostenrijk zo ver van Heultje. Anders konden we een uurtje LO inruilen voor een uurtje skiën. Na het skiën vliegen de kinderen telkens weer in de koeken en sapjes. Van een ganse dag in open lucht te verblijven krijgen ze een grote eetlust. Na het avondeten begonnen de zenuwen pas echt op te komen. De kinderen wisten pas van vanmorgen dat het vandaag gala-avond was. De meisjes wisten niet wat eerst doen, hun haren of hun kleren en de jongens waren nieuwsgierig aan wie ze zouden gekoppeld worden. En nee hoor, we laten hier niets los. Wij kunnen heel goed zwijgen. Er zijn heel mooie foto's van de koppeltjes maar die krijgen jullie pas te zien op de filmavond. Goed van ons, hé! Eén ding mogen jullie wel weten ... het was weer een grandioze avond.

Het weer

Deze morgen om 7 uur was het -8° aan het hotel. Op de skipiste was het aan de warme kant. Het was zweten en puffen. We blijven goed weer hebben tot het einde van de week.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Leeg !

Het skiën

Keitoffe skidag. Iedereen deed vandaag de afdaling van het middenstation van 1540 m tot 1000 m. We zijn zelfs met 40 van de 46 leerlingen van de rode piste van op 2100 m tot 1000 m geskied. We hebben heel goede skiërs bij. Ook de groep die het liever wat minder snel doet maakt geweldige vorderingen. Zij deden de afdaling vanaf het middenstation ook al verschillende keren.
Webcam Hoch Imst :  KLIK HIER

Avondeten

- Schelpensoep
- Fritjes met vleesspies en groenten
- Yoghurt met fruit

Avondactiviteit

Vanavond is het onze casino- oftewel de gala-avond. Straks na het eten worden er koppeltjes gevormd en dan gaan we de hele avond casino spelletjes spelen. Foto's krijg je straks te zien.

Programma morgen

Morgenvoormiddag rijden we naar de gletjsjer op het einde van het Pitztal. Daar gaan we broekskiën en wandelen in de diepsneeuw. Na de middag wagen we een tweede poging om Zotte Louis te zien.

Kamerorde

 101 102  104  107  108  109  111  301  302  303  304  305  310  311 
 8  7  8  10  9  9  10  9

 

Wist je dat :

- de wist-je-datjes voor morgen zijn. Onze werkdag heeft lang genoeg geduurd. Slaapwel!

Dagverslag

Deze voormiddag zijn we met de bus naar het einde van het dal gereden. Wim zette ons af op de parking van gletsjer en daar maakten we een wandeling door de diepsneeuw. We zochten er ook een helling om wat te gaan broekskiën. 's Middags kregen we croque monsieur te eten en daarna vertrokken we naar Neuschwanstein. Zotte Louis liep er niet rond, maar gelukkig hebben we een zotte Lowie in de groep. We moesten een half uurtje stappen naar het kasteel, maar het was de moeite waard. Binnen kregen we een Nederlandstalige rondleiding.

Het weer

We hadden hetzelfde weer als gisteren besteld en we hebben dat ook gekregen. Zon, zon en nog eens zon. Morgen krijgen we nog een extra dag goed weer. Wat moeten we nog meer hebben ? Wat meer sneeuw aan het hotel misschien ? Maar is er geen spreekwoord dat zegt 'Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd'. Neen, we hebben sneeuw en zon gehad, we mogen tevreden zijn. Met dank aan de Oostenrijkse weergoden.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Buiten enkele blijnen aan wat poezelige voetjes hebben we onze medicijnkoffer nog niet moeten gebruiken.

Het skiën

Vandaag hebben we niet geskied. Wij houden ons aan twee dagen skiën, een rustdag, twee dagen skiën en terug een rustdag. Morgenvoormiddag houden wij de skiwedstrijd en na de middag gaan we per groep nog wat rustig skiën en actiefoto's nemen.
Webcam Hoch Imst :  KLIK HIER

Avondeten

- Bouillonsoep met broodballetjes
- puré, vissticks en groenten
- ijsje

Avondactiviteit

De kinderen konden vanavond kiezen tussen de film 'The Goonies' en een kaarttornooi. In de kelder werd er gekaart en in het restaurant keken we naar de film.

Programma morgen

Morgen gaan we weer een ganse dag skiën en 's avonds spelen we eerst het Swingpaleis en nadien is er de afscheidsfuif. 
NOG EEN TIP : Vergeet morgen, donderdag, niet Gazet van Antwerpen te kopen. Onze leerlingen worden dan Bekende Kempenaars.

Kamerorde

 101 102 104 107 108 109 111 301 302 303 304 305 310 311
 8  8  6 70   9  7  10 10 

 

Wist je dat :

- we hier ontzettend blij zijn met de reacties in het gastenboek.
- Anouk de juf niet verstond met de zon.
- Liam E gisterenavond wel drie keer gekust heeft. Hij heeft de smaak blijkbaar te pakken.
- wij genieten van sneeuw en van bergen, van bergen en sneeuw.
- Kobe het steeds klaar speelt om met een meisje op de ankerlift te zitten.
- er ethische vragen werden gesteld in verband met casinospelletjes.
- de meisjes en jongens er gisterenavond ontzettend knap uitzagen.
- we het maandag ontzettend moeilijk gaan hebben als we terug in school zijn.
- we gisterenmorgen Lies haar handschoenen hebben teruggevonden op het toilet op de skipiste.
- Kobe zijn buff aanpast aan de kleur van de piste. Gisteren skiede hij dus in het rood.
- Rune heel wat danspasjes kent op skilatten.
- Myrthe en Nanou de après-skiliedjes ak uitstekend kunnen meezingen.
- gisteren de krul- en stijltang roodgloeiend stond om tot de perfecte coupe te komen.
- in Arzl de kerkklok om 6 uur 's morgens begint te luiden.
- er via mail heel wat moppen binnenkomen ... die gebruikt worden om punten voor de kamerorde af te kopen.
- de Belgische monitoren vandaag een dag vrijaf hadden en in Ischl gingen skiën.
- Vic juf Erika en meester Timothy onder tafel speelde bij het kaarten.
- Ferre zich had laten ingraven in de sneeuw. Enkel zijn hoofd was te zien.
- we zotte Louis ook dit jaar niet gezien hebben. We houden het dus maar bij die van Heultje.
- we vandaag heel wat trappen gedaan hebben. Die van het derde verdiep nog wat meer dan die van het eerste verdiep.
- de kamer van Dries, Ferre en Lowie geen wekdienst nodig heeft. Zij liggen elke morgen al aangekleed in bed als de meester hen komt wekken.
- we de lijst voor benodigdheden voor de sneeuwklassen moeten aanvullen met reinigingsdoekjes voor make-up en haarlak.
- heel de bus mag meedoen behalve de Frankie.
- gesprekken in de bus gaan over wax en ontvettingsshampoo.
- er ouders in de studio zaten toen er gebeld werd naar WFM.
- Vince W 's morgens zijn kuif in orde brengt met de haardroger.
- we bijna door onze voorraad propere onderbroeken zitten. Vrijdag draaien we de vuile om.
- de fans van Thuis zich klaarmaken voor een heuse inhaalmarathon in het weekend. 
- we bijna door onze voorraad koeken en drankjes zitten. Na een vermoeiende dag wordt er nogal wat gegeten en gedronken.
- we morgen na het skiën onze koffer gaan inpakken.

Dagverslag

Onze laatste volledige dag hier in Arzl is achter de rug. (snifsnif) Het was een dag om in te kaderen. Terug in het hotel gingen we nog even inkopen doen in de MPreis en daarna was het douchen en de koffers pakken. Na het eten werden de medailles uitgereikt en daarna was het fuiven geblazen. Wat een fuif en wat een sfeer! Onze monitor Steven was dj van dienst. Om 22.15 uur moesten we spijtig genoeg de muziek stilleggen om de buren wat te sparen. Zo werd er gezongen en gedanst. Kijk maar naar de foto's. Na een lange sneeuwklassen begint bij iedereen de vermoeidheid op te steken. Alvast bedankt nog voor de leuke berichten in het gastenboek. Het is leuk dat het werk van ons team zo gewaardeerd wordt. Morgenvroeg printen we de laatste mails uit. Om 9 uur verdwijnt de computer in de bus. We proberen om hier ten laatste om 10 uur te vertrekken. Met wat geluk zijn we dan tussen 21 en 23 uur 's avonds in Heultje. We gaan u alvast via WhatsApp op de hoogte houden van de terugreis.

Het weer

Prima weer. Heel de dag zon en zweten dat we deden. Morgen gaan we ook mooi weer hebben om naar huis te komen.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Die hebben we leeg kunnen houden. Joepie !!! 

Het skiën

Het was een reuzedag. In de voormiddag was er de skiwedstrijd en na de middag skieden we tot 15 uur met onze eigen groep. We deden allemaal weer de rode piste en sommige groepen gingen nog een keertje tot op 2100 meter. Spijtig dat we naar huis moeten want hier zitten echte sktitalenten in de groep. Hieronder vind je de uitslag van de wedstrijd.

GEVORDERDEN GROEP SVEN-ERIKA GROEP NICK-STEVEN GROEP TOM DS-KATHLEEN GROEP TOM M-TIMOTHY          
1. Joren DW
2. Sibren
3. Kato
4. Jutta
5. Vince B
6. Vlinder
7. Renske
8. Simon
1. Vince W
2. Jibbe
3. Rune
4. Myrthe
5. Nanou
6. Lieke
7. Dries
8. Beau
1. Emily
2. Benne
3. Flo
4. Ruben C
5. Annabel
6. Ruiz
7. Ferre
8. Jill
1. Anouk
2. Luna
3. Liam W
4. Angela
5. Margot
6. Vincent
7. Zephir
8. Elyne
9. Kobe
10 . Lowie


1. Korneel
2. Gaetan
3. Alexander
4.Ruben V
5. Noor
6. Vic
7. Liam E
8. Lies
9. Joren R
10. Elise
11 Wouter
12. Maarten
         


Avondeten

- Lettertjessoep
- Fritjes met chickennuggets en groenten
- Frisco

Avondactiviteit

Eerst was er het Swingpaleis en daarna gingen we fuiven. Wat een fuif. Iedereen op de dansvloer met dj Steven. Grandioos. Kijk maar naar de foto's.

Programma morgen

De lange busreis naar huis. We houden jullie morgen op de hoogte via WhatsApp. We hopen ergens tussen 21 en 23 uur thuis te zijn. Hier vertrekken we ten laatste om 10 uur.

Kamerorde

 101 102  104  107  108  109  111  301   302 303  304  305  310   311
 10  10  9  8  9 10   10 10 

 

Wist je dat :

- we de wist-je-datjes voor één keer eens gaan overslaan. We gaan dadelijk een frisse pint drinken als verslag, filmpje en foto's online staan. Ik denk dat we er genoeg werk en tijd ingestoken hebben.
- we op vrijdag 7 februari om 19 uur onze film- en fotoavond hebben. Ouders van de zesdeklassers, de leerlingen, broers en zussen en grootouders zijn hier op uitgenodigd. We maken er een gezellige Oostenrijkse avond van.

We vertrekken tussen 9 en 10 uur. Aankomst is voorzien tussen 20 en 22 uur. Wij houden u op de hoogte via de WhatsApp-groep.
Iedereen zit gezond en wel op de bus. Tot vanavond ! 

Pagina 1 van 2
Go to top