Dagverslag

Vanmorgen hadden we een pyjama ontbijt. Bij het ontbijt waren er licht gekookte eitjes. Ze hebben hier 'goei kiekes' want het smaakte. Daarna maakten we warm aangekleed een wandeling doorheen Arzl. We wandelden ruim twee uur en half en gingen over de Benni Raich brug, We passeerden langs het schooltje van Arzl en bezochten de kerk. 's Middags aten we spaghetti en dan reden we naar het kasteel van Neuschwanstein in Duitsland. Dit kasteel zie je zelfs in de begingeneriek van de Walt Disney films. Maar ... we zijn er niet geraakt. Even voorbij de Fernpass was er een lange file en het sneeuwde er heel hard. Volgens Waze zouden we er nooit tijdig geraken om 's avonds op tijd terug te zijn voor het avondeten. We vroegen aan Wim om te keren en langs ons hotel te rijden om ons zakgeld te halen. We zijn vandaag dus gaan winkelen. Woensdag rijden we dan naar Neuschwanstein. Dat is de sterkte van de sneeuwklassen van Heultje. Wij regelen heel de reis zelf en zijn dus eigen baas. Op deze manier kunnen we het programma naar eigen goeddunken aanpassen. Omdat het in Innsbruck ook aan het sneeuwen was zijn we niet naar de schans gereden. Door het mistig weer konden we toch niet veel zien. In de bus keken we naar André Van Duin. Voor mij nostalgie dat ook door de kinderen werd gesmaakt. Ken je het nog ?   ... mondharmonica ... en ... race eend ...

Het weer

Het sneeuwde vanmorgen lichtjes in Arzl en af en toe kwam de zon er door. Het was dus plezant om te wandelen. Aan de andere kant van de Fernnpas is er zo'n 15 cm sneeuw gevallen. Morgen verwacht men zonnig maar koud weer. Als we de weersvoorspellingen op de website van Hoch Imst mogen geloven krijgen we voor de rest van de week veel zon. Morgen zou het wel heel koud worden. Vannacht zou het in Hoch Imst tot -14° vriezen en overdag wordt het vriespunt niet gehaald. We gaan dus best een extra trui aan doen.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Leeg ! 

Het skiën

Vandaag hebben we onze ski's wat rust gegund.
Webcam Hoch Imst :  KLIK HIER

Avondeten

- Bouillonsoep met lettertjes
- Frit met schnitsel en groenten (voor de vegatariërs was er gebakken bloemkool in een krokant korstje)
- Verse fruitsla

Avondactiviteit

Bingo

Programma morgen

Morgen gaan we een ganse dag skiën onder leiding van de leerkrachten en onze Belgische monitoren. 's Avonds gaan we quizzen. 

Kamerorde

 101  102 104  107   108 109  111  301   302 303  304  305  310   311
 8  8

 

Wist je dat :

- Dries vindt dat hij opgelicht is in de winkelstraat. Hij kocht souvenirs en zag dat ze in een andere winkel goedkoper geprijsd stonden.
- De vegetariërs deals sluiten met Mario, de kok van het hotel.
- er in het zwembad sommigen naar de sauna wilden gaan.
- Vincent twee luchtgaten in zijn broek heeft. Er zijn hier verschillende theorieën over de functie ervan.
- de ouders van de zesdeklassers gisteren blijkbaar goed doorgezakt zijn.
- sommige papa's heel blij gaan zijn met hun cadeautje.
- André Van Duin bij de kinderen een groot succes was.
- Dries alles in zich heeft om de 'nieuwe man' te worden. Hij geeft de meisjes tips over hoe ze best een koffer in pakken en is een echte charmeur. Van wie zou hij dat hebben ????
- Beau eerst alle winkeltjes aandeed voor hij iets kocht. Hij vergeleek de prijzen en bespaarde heel wat centen. Dit gaat waarschijnlijk een bankier worden of een nieuwe miljonair. 
- Ruben de grootste heeft van het zesde. (Het gaat hier over sneeuwballen maken hoor!)
- er een kleine aanval werd gepleegd op de wekdienst door kamer 303.
- Ruiz zijn slokdarm stierf van de dorst.
- Emily als eerste een volle kaart had met de bingo. 
- dat we vanmorgen een gekookt eitje kregen. Sibren vroeg of ze nog rauw waren.
- we deze voormiddag van de jongens echte venten gemaakt hebben. Na de stevige wandeling hadden ze allemaal okselvijvers en zweetvoeten. Echte venten stinken na een inspanning !!!!
- de meisjes waren hier niet van onder de indruk.
- de fysieke conditie van sommigen te wensen overlaat.
- we het inkpatroon van onze printer moesten vervangen. Zoveel mails krijgen we binnen.
- sommige leerlingen een Donald Trump mok kochten.
- we 1 uur de tijd hadden om souvenirs te kopen.
- de bakker in Innsbruck veel succes had. Er werd vooral veel chocoladetaart gekocht.
- we morgen de vijf skigroepen gaan herverdelen naar vier groepen.
- we morgenmiddag de kinderen aan de skipiste gaan trakteren op hot-dog. Voor de kinderen met blokjes zorgen we dat er boterhammen zijn en de vegetariërs vroegen pistolets met confituur.
- de meester al gaan onderhandelen is over de prijzen van skiverhuur, de skipiste en de Oostenrijkse monitors. Die prijzen liggen nu vast voor de volgende drie jaar. De Oostenrijkers hebben hier wel wat water bij de wijn moeten doen. De reis moet immers betaalbaar blijven.
- jullie gerust iets mogen invullen in ons gastenboek.

Laatst aangepast op zondag, 19 januari 2020 22:22

Media

Afbeelding galerij

Go to top