Dagverslag

Vanmorgen luidden de klokken hier al om 7 uur. Om 7.30 zaten we al gewassen en gekamd aan tafel omdat we om 9 uur bij de skiverhuur van Gregor moesten zijn. Twee scholen van ski's en skibotten voorzien vraagt wel enige tijd. Maar omdat de sneeuwklassen hier in Heultje al jaar en dag een goed geoliede machine is dankzij de hulp van onze Belgische monitoren ging het snel vooruit. Ondertussen maakten we ook kennis met onze Oostenrijkse monitoren. Om 10 uur stonden we op de babylift. Na één keer omhoogstappen en onze kunsten van Ars Valendi gedemonstreerd te hebben mochten we dadelijk op de lift. Dat was alvast een pak gemakkelijker. Het ging zo goed dat we in de namiddag met één groep de gondellift mochten nemen tot aan het middenstation. Die lift is nieuw van vorig jaar. Keishow. Geen vervelende stoeltjeslift meer waar je in weer en wind hing in te bengelen. In de nieuwe lift kunnen we gezellig met zijna tienen in. Keileuk! Aan het middenstation namen we de ankerlift tot op 1740 meter. Om 16 uur waren we terug in het hotel waarna we lang onder een overdiende warme douche mochten gaan staan. Onze eerste skidag is al een topper geworden. Hoe kan het ook anders met zulke topskiêrs. Dat belooft voor de volgende dagen.

Het skiën

We hebben vandaag onze eerste passen op de echte sneeuw gezet. De pistes lagen er keigoed bij. De drie gevorderden hebben met meester Guy geskied op de grote piste. De andere kinderen werden verdeeld over twee groepen. Onze Oostenrijkse monitoren Carina en Raphael deelden de groepen willekeurig in. Ze zagen dadelijk dat we al geoefend hadden op de indoorpiste en we mochten direct op de lift. Alles ging zo goed dat de groep van Carina in de namiddag reeds met de gondellift naar het middenstation mocht. Aan het middenstation skieden we naar de ankerlift en daar deden ze verschillende keren de blauwe piste. De groep van Raphael bleef nog op de babypiste. Morgen mogen ze ook met de gondellift naar boven.

Groep Carina : Jef, Stig, Maxim, Yuna, Fien, Melviano, Liam, Ries, Jasper, Eline
Groep Raphael : Xanthe, Esmée, Sara, Yorben, Lowie, Magnus, Cédric, Seppe, Tibo, Lukas, Mathias
Gevorderden : Lena, Nette en Karel

Het weer

We hadden vandaag een zaaaaalllllliiiiiigggggge dag. Vanmorgen was het -4°. Het was de ganse dag licht bewolkt en af en toe zagen we zelfs de zon. Tussendoor viel er ook wel een verdwaald sneeuwvlokje. Iedereen had na het skiën mooie rode kaakjes en achteraf roken we in de bus toch wat okselgeurtjes. (Deo, Deeeeooo, iedereen gelukkig als je Deo spuit) Morgen verwacht men sneeuw. Maar ja, dat verwachtte men vandaag ook. Blijkbaar is die in België gevallen. Net zoals Frank De Boosere is de Oostenrijkse weervrouw er ook dikwijls naast. We moeten wel zeggen dat die een stuk knapper is. Wij kijken hier dus graag naar het weerbericht.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Leeg!

Avondeten

Lettertjessoep
Frietjes met schnitzel
ijsje

Avondactiviteit

Brieven schrijven, kaarttornooi wippen, vier-op-een-rij tornooi

Programma morgen

Morgen gaan we een ganse dag skiën. 

Kamerorde

 101   102   103   104   107   109   110   111 
 8  6  5  6  8

Wist je dat :

- Melviano en Yorben en Mathias en Lowie op een suite slapen. Lekker met zijn tweetjes. Elk een apart bed, een eigen kast en een brubbelbad. Wat wil je nog meer ? Het bad is er maar de brubbels maken ze zelf.
- Jutna haar bed kraakt of is het Juna zelf ?
- De kinderen zich de hele dag afvragen wat nu eigenlijk een juf Nancyke is. Morgen gaan we dat met hand en tand uitleggen. Mensen thuis kunnen steeds te rade gaan bij juf Nancy. Zij zal het dan ook graag en met de glimlach vertellen. Is het niet juf ?
- Je nooit van 'yellow snow' mag eten.
- We in de bus constant après-ski muziek opstaan hebben. Een klein raadseltje : "Weten jullie wie de mama is van Nikki Lauda ?" Even googlen en je weet het direct.
- Mario een super kok is.
- Eline van de ankerlift viel.
- Seppe vanmorgen onder zijn skibroek zijn jeansbroek aan had. Waarschijnlijk is dit een nieuwe vorm van thermisch ondergoed.
- De kinderen met vaste medicatie trouw hun medicijnen nemen.
- Dat sommigen ook hun benen met zonnecrème insmeren. Je weet maar nooit!
- Meester Timothy heel hard kan skiën.
- Onze Belgische monitors de punten voor de kamerorde geven.
- de meisjes van kamer 101 na het skiën heel wat tijd staken in het oprommelen van hun kamer. Ze willen morgen immers een tien hebben.
- kamer 111 de monitors probeert om te kopen met snoepjes om goede kamerorde punten te krijgen. Dat is een idee van Fien. Haar zus Noor is drie jaar geleden meegeweest naar Arzl en die tip kwam van haar. Foei, Noor! Momenteel pakt het nog niet. Misschien moeten zij met een hele zak snoep proberen.
- Jasper met zijn voeten bloot slaapt. Ik weet niet wat ik me daar bij moet voorstellen.
- Esmee nooit wil lachen als de meester een foto wil nemen.

Laatst aangepast op vrijdag, 20 januari 2023 21:26

Media

Afbeelding galerij

Go to top