Dagverslag

Eigenlijk is dit voor mij een rare ervaring. Van thuis achter mijn computer maak ik een dagverslag van de laatste dag van een toch wel fantastische vierdaagse in Aywaille. Het team van Yourout heeft er zijn uiterste best gedaan om het ons er zo aangenaam mogelijk te maken. Voor hen was het ook heel spannend want wij waren de eerste school die ze in anderhalf jaar mochten verwelkomen. Soit ... laten we nu naar het dagverslag gaan. We wekten de kinderen om 7.45 uur. Het moest allemaal vooruit gaan want voor het ontbijt van 9 uur moesten alle blokhutten leeg zijn. In sommige blokhutten was het puffen en zwoegen om alles in de koffer te krijgen. De hutten werden uitgekeerd en we gingen er even met nat door. Bij het ontbijt maakten we weer ons lunchpakket klaar. De laatste dag stond er nog een pittige wandeling op het programma. Om 10 uur vertrokken we met de bus van Yourout naar de Ninglinspo. Dit is de enige bergrivier van België en de wandeling die langs deze rivier loopt, heeft dezelfde naam. De totale afstand van de Ninglinspo is een goede 6 km en voerde ons door het mooiste deel van de Ardennen. Aan het uitkijkpunt Drouet aten we ons lunchpakket op. Daarna volgde nog een pittige afdaling tot aan de parking waar Rogier van Yourout ons met de bus stond op te wachten. Om half twee arriveerden we terug op de camping waar we de leerlingen nog op een frisdrank trakteerden. Even naar het toilet, een afscheidswoordje en oorkonde van Yourout en vliegensvlug met de koffers naar de bus want de eerste plensbui van de dag kwam eraan. En zoals jullie allemaal al weten hebben we die plensbui meegebracht naar Heultje want we losten de kinderen en de koffers in een striemende regenbui. Het is de eerste keer dat we het dorpsplein zo vlug ontruimd zagen.

Het weer

Zonnig in de voormiddag en regen in de namiddag. Voor het weer in Heultje kijk je best even buiten.

Ziekenboeg

Leeg! Iedereen was moe maar voldaan. Slaap zaterdag en zondag maar lekker uit. Maandag is het terug leren geblazen. Wiskunde, Nederlands, Frans en WO ... keitof!!!!

Avondeten

Geen flauw idee. Bij mij was het puree met vidé. En bij jullie ?

Avondactiviteit

Lekker lang liggen in de zetel voor de tv en op tijd het bed in.

Dagverslag

"De leukste dag van de week", hoorden we hier zeggen. In de voormiddag was er de Challenge. In groep moesten we verschillende hindernisparkoers doen die steevast in het water eindigden. Het regende wel, maar dat kon ons niet deren. Die van Heultje komen immers van goede grond en kunnen alle weer aan. Na de middag werd het nog leuker en gingen we vlotten bouwen. Met palen, touw en lege vaten leerden we zelf hoe het moest. We maakten een tochtje op de Amblève. We doken bijna allemaal met onze kleren de Amblève in. Iedereen was goed nat en had zich kostelijk geamuseerd. Omdat het zo leuk was, hebben we ook onze tijd genomen. We aten dus pas om 19 uur. 

Het weer

Deze voormiddag kregen we enkele fikse regenbuien te verwerken. In de namiddag klaarde het helemaal op. Vanaf 19 uur is het hier terug beginnen regenen. Morgen zou het droog blijven. 

Ziekenboeg

Leeg! 

Avondeten

- bbq

Avondactiviteit

We speelden vanavond 'één tegen allen'. Hier moesten de kinderen in groep zoveel mogelijk opdrachten tot een goed einde brengen. Na afloop trakteerden we ze nog op chips.

 

Dagverslag

Wat een dag hebben we weer gehad. Vandaag hebben we niets anders dan zon en rotsen gezien. We werden in drie groepen verdeeld. In de voormiddag deden twee groepen de Via Ferrata. Een geweldige klim langs een dertig meter hoge rotswand. Klimijzers, wiebelende boomstammen, klimladders, verticale hellingen en als afsluiting een dubbele deadride. Zalig !! Als je het niet gelooft dan bekijk je de foto's maar. Ieder deed het op zijn niveau. De leerlingen die schrik hadden konden vanop de zijlijn toekijken. De derde groep ging abseilen. Eerst klimmen met de hulp van een begeleider en daarna een helling van bijna 20 meter afdalen. Terug op de camping passeerden we even aan het cafeetje waar we de kinderen op een fris drankje trakteerden. Dat was bij iedereen welkom. Nadien gingen we nog even uitblazen in de Amblève. Meester Mil was hier in zijn sas. Tot aan de knieën in het water werd bij sommigen helemaal in het water. Morgen wordt het een kletsnatte dag met een challenge over de Amblève en vlottenbouwen. Van een beetje nattigheid zijn we niet bang.

Het weer

De ganse dag zon en temperaturen tot 28° volgens de weerapp op mijn gsm. Waar ik mijn gsm niet voor nodig had is de plensbui die we om 19 uur op ons dak kregen.  Een dikke 45 minuten werden hier de hemelsluizen opengezet. Hopelijk is de regen die voor morgen verwacht wordt er ook meteen uitgevallen. In ieder geval deed die regen deugd. Het is direct een pak koeler buiten en in onze blokhutten. Voor morgen gaan we er dan maar van uit dat het goed weer zal worden.

Ziekenboeg

Leeg. Kailey heeft het grootste deel van deze activiteit meegedaan tot zover haar poezelige voetje het toeliet.

Avondeten

- Pasta met tomatensaus, worstjes en een krokant laagje van gesmolten pasta.
- ijsje
Dit werd door iedereen goed gesmaakt. Er zijn hier nieuwe fans van pasta gemaakt. Alles was op en het was verdorie keilekker.

Avondactiviteit

Normaal stond er 'één tegen allen' op het programma. Het onweer stuurde ons avondprogramma dus in de war. We zijn nu een kaarttornooi en vier-op-een-rij tornooi aan het spelen onder de grote tent die we gebruiken als eetruimte. De muziek staat ook op en er wordt duchtig meegezongen. Je weet het wel 'Adje voor de sfeer' ... nanananananananananananana ... 'Adje voor de sfeer' ...............

Wist je dat :

- Hier maken we straks nog werk van. 

Dagverslag

Voor de eerste keer zijn we op Outdoorklassen met de school van Heultje. Een speciale ervaring voor zowel leerlingen als leerkrachten. Om 9.30 uur vertrokken we in Heultje en iets na 11 uur reden we domain Chateau Dieupart in Aywaille op. De bus werd uitgeladen en we trokken met onze koffers naar de blokhutten. Die staan apart van de andere gasten aan de zijkant van de camping. De blokhutten werden verdeeld en we trokken onze speelkleren aan. Het lunchpakket dat we van thuis bijhadden werd helemaal verorberd. In de namiddag maakten we een wandeltocht met gps van ongeveer 10 km. We deden er bijna drie uur over. De leerlingen die nog niet moe waren konden zich nog amuseren in de Amblève en de anderen gingen zich douchen. Na het eten werden er grote buitenspelen gedaan en maakten we de petanquebaan onveilig. Om 21 uur was het nog even verpozen aan het kampvuur voor we onze blokhutten opzochten.

Het weer

Zalig weer vandaag. Het was zweten geblazen. Morgen is er nog meer van dat. Het is hier echt genieten.
Het weer in Aywaille : https://www.meteovista.be/Europa/Belgie/Aywaille/4055406

Ziekenboeg

Kailey heeft deze namiddag niet meegewandeld. Ze sloeg gisteren thuis haar voet om en wandelen gaat nog niet. Meester Mil hield haar gezelschap op de camping. Hij had nadien wel een dafalgan nodig omdat ze geen seconde gezwegen had. Met de knie van Roos R gaat het ook goed. Zij was gisteren tijdens het tennissen gevallen. Misschien kan ze beter gaan vissen. Dat is iets veiliger.

Avondeten

- Hamburgerfestijn : Hamburgers met fritjes en groenten
- Toetje van het huis : yoghurt

Avondactiviteit

Buitenspelen

Wist je dat :

- Emma de grootste friet had.
- Kailey houdt van kleine roze dingen.
- Er gevraagd werd hoe we de Dixie moesten doorspoelen.
- Josefien kan ritsen als de beste.
- De Amblève met onze bal ging lopen.
- Seppe nogal kan ketsen.
- Mathis petanque kampioen is.
- De jongens zich in Spanje wanen : ontbloot bovenlijf om 21 uur.
- De leerlingen dachten dat er een bus boven op de berg stond om hen dan terug naar de camping te brengen. Dikke pech, nog vijf km wandelen van daar.
- Sommigen douchten met koud water omdat ze dat stoer vonden.

Voor de eerste keer in bijna 45 jaar is onze school niet op sneeuwklassen kunnen gaan. Als alternatief kozen wij voor een outdoorklassen in Aywaille in de Ardennen. We logeren er van 1 tot en met 4 juni vier dagen op domein camping chateau Dieupart. Deze keer geen viersterrenhotel maar kleine gezellige blokhutten. Samen met de organisatie Yourout hebben we hier voor onze zesdeklassers een avontuurlijk programma uitgewerkt. Nu maar hopen op goed weer zodat we onze leerlingen een leuk schooleinde kunnen aanbieden. Dagelijks posten we hier foto's en filmpjes zodat jullie dit avontuur van achter de computer kunnen meevolgen.

Go to top