Duizenden leerlingen kunnen regelmatig of langdurig niet naar school omdat ze ziek zijn. Vaak blijven ze van thuis of in het ziekenhuis de les volgen, via Bednet, via een leerkracht of vrijwilliger aan huis of via lessen in de ziekenhuisschool. Bednet, MNM en Ketnet vieren op vrijdag 12 maart de zesde editie van de Nationale Pyjamadag. Door mee te doen steek je zieke kinderen een hart onder de riem en maak je Bednet mee bekend. Natuurlijk kwamen wij ook in pyjama naar school want wij steunen dit project.

Gisteren begon meester Laurens aan zijn stageperiode in onze klas. Tijdens de WO-lessen werkt hij rond elektriciteit. Naast het theoretisch gedeelte is er natuurlijk ook tijd om zelf te experimenteren. Elke dag behandelt hij een ander onderwerp. Tijdens de eerste les leerden we een stroomkring maken. We zijn natuurlijk heel benieuwd wat we de volgende lessen moeten doen.

De maand maart is traditioneel boekenmaand. Enkele leerkrachten - het werkgroepje 'lezen' - werkte verschillende activiteiten uit rond boeken. Eentje daarvan is het 'Boeksnuffelen'. Op verschillende plaatsen in de overdekte hal lagen tientallen boeken per onderwerp gerangschikt. De leerlingen mochten vrij snuffelen in de boeken. De boeken die hen interesseerden konden ze noteren op het snuffelpapiertje met de bedoeling om die tijdens het volgende bibbezoek uit te lenen.

Op woensdag 10 maart hebben de leerlingen van onze school geen les. De leerkrachten hebben die dag een pedagogische studiedag.

Vandaag was Sam van de vzw Natuur en Wetenschap bij ons in de klas. Hij kwam vertellen over chemie. We leerden wat het woord betekende en wat chemie in ons dagelijks leven betekent. Via allerlei proefjes en filmpjes werd het ons duidelijk gemaakt. Als afsluiting van de les mochten we bruisballen maken. Dit is ook een chemische reactie. Kortom, een leerrijke namiddag.

Deze week maakten we in de les Muzische Vorming 'lollige giraffen'. We gingen aan de slag met isomovormen, stukken elektriciteitsbuizen en papiermaché. Nu moet het nog een weekje drogen en dan gaan we ze schilderen en vernissen. Het eerste resultaat mag alvast gezien worden. Klik op de foto om de andere sfeerfoto's te bekijken.

Net voor de carnavalsweek maakten we kennis met Lego WEDO. Juf Nancy kwam ons hier de beginselen van aanleren. Het viel ons zo in de smaak dat we deze week de dozen nog eens bovenhaalden. Deze keer maakten we een kikker. Via het bijhorende stappenplan was die vlug gemaakt. Binnenkort gaan we iets maken rond recyclage, want daar zijn we nu mee bezig bij WO.

Door corona zag de carnavalsweek op school er anders uit dan de andere jaren. Geen verkiezing van mister en miss carnaval maar een leuke film bekijken in de klas. Een hotdog als traktatie van de school en de laatste twintig minuten van de dag toch wat muziek en dans op de speelplaats.

Onze school heft een aantal Lego WeDo constructiesets aangekocht. Dit is een bouwset waarmee kinderen van alles kunnen leren en ontdekken over techniek en wetenschap. Deze educatieve set leert kinderen technisch bouwen, programmeren en ontwerpen met behulp van lego-blokjes en de programmeermogelijkheden van digitale technologie, software en downloads. Onder leiding van juf Nancy hebben we hier een eerste keer mee ge√ęxperimenteerd. Iedereen was laaiend enthousiast. Na de carnavalvakantie gaan we er alvast terug mee aan de slag. Klik op de foto om de sfeerfoto's te bekijken.

Deze week gingen we voor de tweede maal op bezoek in de bib van Westerlo. De leerlingen konden in klasverband weer een aantal boeken uitlenen. Wekelijks trekken we tweemaal 20 minuten hiervoor uit om er in de klas in te lezen. De andere boeken kunnen thuis uitgelezen worden. Eind maart gaan we terug naar de bib.

Pagina 1 van 5
Go to top