Op donderdag 1 oktober en vrijdag 2 oktober hebben de leerlingen van onze school geen les. Donderdag hebben de leerkrachten een pedagogische studiedag en vrijdag hebben alle lagere scholen van Westerlo een gekozen vrijaf. Geniet dus van een extra lang weekend!

Wekelijks kijken we even op de website van het skigebied waar we 'hopelijk' in januari naar toe gaan. Momenteel is het daar nog volop zomer. In de loop van de volgende weken gaan we dankzij de webcams van daar het gebied van zomermodus naar wintermodus zien veranderen. Heel interessant voor de leerlingen en ook ouders om te zien hoe het daar in zijn werk gaat. Klik op de volgende link : https://www.imster-bergbahnen.at/en/winter/

Onze eerste knutselopdracht van dit schooljaar hangt reeds te pronken tegen de kasten. We maakten een schaduwportret van elke leerling. Herkennen jullie je zoon of dochter ? 

Vrijdagnamiddag hielden we onze jaarlijkse sponsorloop. Dit jaar was het eentje zonder publiek. Spijtig, maar we zitten nu eenmaal in een abnormaal jaar met corona. Er komt nog steeds sponsorgeld binnen. Zo gauw alles binnen is, maken we hier ook het ingezamelde totaal kenbaar. De kinderen werden na afloop van hun 'loop' getrakteerd op een ijsje. Dat mocht wel na zo'n inspanning in dit warme weer. Bedankt aan alle sponsors! Klik op de foto om enkele sfeerbeelden te zien.

Op maandag 14 september trekken de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar voor een dag naar zee. Eigenlijk hadden ze dat vorig jaar in juni voor een ganse week moeten doen, maar COVID-19 besliste er anders over zodat de zeeklassen niet kon doorgaan. De juffen en meester van het vierde en vijfde leerjaar proberen de kinderen nu toch nog een leuk alternatief aan te bieden. Het wordt die dag goed weer, daarom nog even de volgende aandachtspunten oplijsten :

- voldoende drinken meenemen
- zonnecrème
- enkele boterhammen voor in de voormiddag (het middageten is pas om 13u)
- handdoek (er wordt niet gezwommen enkel met de voeten in het water)
- pet
- enkele koeken

Beste ouders en zesdeklassers,
Hieronder vind je de link naar mijn Yurls-website waar je tal van oefeningen kan vinden als ondersteuning van de leerstof die we in de klas zien. Bij Frans en Mundo kan je oefeningen vinden die aansluiten bij de lessen die we in de klas gezien hebben. Bij Nederlands en Wiskunde zijn ook talrijke nuttige oefeningen te vinden. Educatieve spelletjes ontbreken natuurlijk ook niet.
Veel surf- en leerplezier !
Meester Leo

https://meester_leo_gbs-heultje.yurls.net/nl/page/879013 

Dinsdag beginnen we aan onze eerste echte knutselactiviteit van het kersverse schooljaar. We gaan vliegende heksen maken. We hebben hiervoor het volgende nodig :

- een lap stof van 60x60 cm
- een lap stof van 30x30 cm
- een twijg van ongeveer 50cm (niet te dik)
- dunne takjes voor de bezem  (fijne takjes van een beukenhaag zijn hier ideaal voor)

Ik heb zelf nog stof in de klas liggen. Je hoeft niets te gaan aankopen. Een oude keukenhanddoek, kapot t-shirt, oude gordijn, ... kan ook al dienen. We brengen alles tegen dinsdag mee naar de klas zodat we er in de namiddag aan kunnen beginnen.

De jongens en meisjes van het zesde leerjaar waren vandaag te gast in het eerste leerjaar van juf Lotte en juf Esther. Omdat deze jongens en meisjes nieuw zijn in de grote school kregen zij een peter of meter van het zesde leerjaar. Bedoeling is dat de zesdeklassers de leerlingen van het eerste leerjaar helpen bij de integratie in een voor hen nieuwe school. In de loop van het schooljaar gaan we samen nog enkele leuke activiteiten doen. 
Klik op de foto om de andere foto's te bekijken.

De eerste schooldag maakten onze leerlingen kennis met camping Leeswei. De turnzaal was herschapen tot een heuse camping. Overal lagen boeken verspreidt. Vandaar de naam camping Leeswei. Op deze manier maakten de leerlingen kennis met het nieuwe jaarthema dat rond 'lezen' gaat. Wekelijks gaan we met onze neus in de boeken zitten. Op die manier proberen we ons leestempo verder op te krikken.
Klik op de foto om de andere foto's te bekijken.

Go to top