Deze week maakten we in de les Muzische Vorming 'lollige giraffen'. We gingen aan de slag met isomovormen, stukken elektriciteitsbuizen en papiermaché. Nu moet het nog een weekje drogen en dan gaan we ze schilderen en vernissen. Het eerste resultaat mag alvast gezien worden. Klik op de foto om de andere sfeerfoto's te bekijken.

Net voor de carnavalsweek maakten we kennis met Lego WEDO. Juf Nancy kwam ons hier de beginselen van aanleren. Het viel ons zo in de smaak dat we deze week de dozen nog eens bovenhaalden. Deze keer maakten we een kikker. Via het bijhorende stappenplan was die vlug gemaakt. Binnenkort gaan we iets maken rond recyclage, want daar zijn we nu mee bezig bij WO.

Door corona zag de carnavalsweek op school er anders uit dan de andere jaren. Geen verkiezing van mister en miss carnaval maar een leuke film bekijken in de klas. Een hotdog als traktatie van de school en de laatste twintig minuten van de dag toch wat muziek en dans op de speelplaats.

Onze school heft een aantal Lego WeDo constructiesets aangekocht. Dit is een bouwset waarmee kinderen van alles kunnen leren en ontdekken over techniek en wetenschap. Deze educatieve set leert kinderen technisch bouwen, programmeren en ontwerpen met behulp van lego-blokjes en de programmeermogelijkheden van digitale technologie, software en downloads. Onder leiding van juf Nancy hebben we hier een eerste keer mee geëxperimenteerd. Iedereen was laaiend enthousiast. Na de carnavalvakantie gaan we er alvast terug mee aan de slag. Klik op de foto om de sfeerfoto's te bekijken.

Deze week gingen we voor de tweede maal op bezoek in de bib van Westerlo. De leerlingen konden in klasverband weer een aantal boeken uitlenen. Wekelijks trekken we tweemaal 20 minuten hiervoor uit om er in de klas in te lezen. De andere boeken kunnen thuis uitgelezen worden. Eind maart gaan we terug naar de bib.

Vandaag was het DTD, Dikke Truien Dag. We deden allemaal een dikkere trui aan en de ramen van de klas gingen open. Om het extra warm te krijgen legden we zowel in de voor- als namiddag al lopend een parkoers af op de speelplaats.

Bij het vakonderdeel 'Muziek' bij Muzische Vorming zijn we vorige week gestart met het maken van een eigen rapnummer. De leerlingen werden in groepjes verdeeld en mochten eerst op de ipad kennis maken met verschillende soorten van rapnummers. Wisten jullie dat deze muziekvorm ontstaan is onder de zwarte jongeren in Amerika ? Het is een soort van verzet tegen racisme en een manier om te overleven op straat en om zich samen te amuseren. Je zou het als een soort van protest kunnen omschrijven. Wel, wij de leerlingen van het zesde, schreven een rapnummer als protest tegen corona. Wij zijn dat beestje moe, net zoals de rest van de mensen. Elke groep schreef een nummer en koos als achtergrondmuziek een bestaand rapnummer. Er zitten fantastische nummers tussen. Zodra alle nummers opgenomen zijn plaatsen we die in Teams. Klik op de foto om alvast enkele sfeerfoto's te bekijken.

Dit jaar zal het geen gewone carnavalsweek zijn. Zoals we dit jaar al gewend zijn is corona hier ook de spelbreker. De 'zotte week' is daardoor wat aangepast. Op maandag komen we met een versierde of originele boekentas naar school. Op dinsdag hebben we gekke haren of een gek hoofddeksel. Op woensdag hebben we grappige schoenen aan en op donderdag komen we in fluo naar school. Vrijdag kan iedereen zich uitdossen zoals hij er eens graag zou bijlopen. De stoet gaat dit jaar niet door. Ook de verkiezing van prins en prinses carnaval gaat niet door. We voorzien een alternatief in de klas. Confetti laten we niet toe op school.

 

Voor het eerst in 45 jaar kon de sneeuwklassen niet door gaan. Het coronabeestje stak hier stokken in de wielen. We boden de leerlingen van het zesde op school een alternatief aan zodat ze toch een beetje in sneeuwklassenstemming konden komen. Zo gingen we skiën in Ars Valendi, aten we hotdogs, deden we een bingo en een vier-op-een-rij tornooi, keken we naar The Goonies, picknickten we buiten op de speelplaats met een beker warme soep en hielden we een gala-avond. Van al deze activiteien wordt nog een film gemaakt die we binnenkort op Teams zetten. Klik alvast op de foto hierboven om al enkele sfeerbeelden te zien.

Afgelopen week werd er in alle klassen op onze school gewerkt rond de 'week van de poëzie'. In onze klas herwerkten we het gedicht 'Marc groet 's morgens de dingen' van Paul Van Ostaijen. Hier kwamen verschillende mooie versies uit. Maandag brengen we ook nog het gedicht 'Pats' van de Nederlandse dichteres Eva Gerlach aan. Hier gaan we een stripverhaal van maken.

Pagina 1 van 5
Go to top