Dinsdagnamiddag was het onze beurt om een uurtje te gaan helpen in de kleuterschool. De leerlingen verdeelden zich over de zes kleuterklassen en hielpen de juffen met hun activiteiten. Dit smaakte naar meer vertelden de leerlingen. Op het einde van het schooljaar gaan we dit zeker en vast nog eens overdoen. Klik op de foto om wat sfeerbeelden te bekijken.

Maandagvoormiddag 26 februari brachten we een bezoek aan het middelbaar in Westerlo. Normaal gezien reden we met de fiets, maar de regen dacht er anders over. Gelukkig bracht Conny Cars ons met de bus naar Sila. We kregen er een rondleiding door de school en uitleg over de verschillende richtingen die men er kan volgen. Daarna stond er nog een lesje programmeren op het programma. Met een wafel en een drankje werd de voormiddag afgesloten. Volgende week komt men de uitleg nog eens geven in de klas en kunnen de leerlingen vragen stellen.

In het kader van STEAM knutselden we samen met onze pete- en metekindjes een skelet in elkaar. Klik op de foto om meer foto's te bekijken.

Groepsfoto van 6A en 6B

Maandagnamiddag waren de leerlingen van het zesde leerjaar van GBS De Schans uit Veerle te gast in onze school. Zij gaan namelijk samen met ons op sneeuwklassen. In Arzl gaan we verschillende activiteiten samen doen. Daarom deden we op voorhand een soort van speeddate zodat we elkaar beter konden leren kennen. Nadien oefenden we nog een sneeuwklassendansje in en zongen we nog wat liedjes. We sloten af met een drankje en een koek en een lange gezamenlijke speeltijd.

De laatste dag van de trimester was er in elke klas een kerstfeestje. 's Morgens was er eerst een gezamenlijke kerstbijeenkomst in de hal met alle klassen. Er werden liedjes gezongen per klas. Nadien gingen we pannenkoeken bakken in de refter. De meester had 10 liter pannenkoekendeeg bij. Die moesten we zelf opbakken. Terwijl de ene groep aan het bakken was, waren de andere groepen gezelschapsspelletjes aan het spelen. Daarna was het smullen geblazen. In de namiddag keken we in de klas naar een film en aten we de overschot van de pannenkoeken op. Dat was een leuke afsluiter van een even leuke trimester.

Afgelopen donderdag kregen we nog een gezonde traktatie op school. Enkele oud-leerkrachten schilden er met enkele vrijwillige ouders ettelijke kilo's fruit. Alle klassen mochten langskomen om zelf fruitsatés te maken en op te smullen. Een leuke verrassing!

Gisterennamiddag maakten we houten kerstbomen. Onze meester had thuis houten paletten uit elkaar gehaald. Van dat hout maakten we kerstbomen. Eerst moesten we de latjes afschuren. Daarna gebruikten we een vijsmachine om ze aan elkaar te vijzen. We tekenden er daarna een gelijkbenige driehoek op. De meester had zijn zaagmachine bij en zaagde de driehoek uit. Daarna moesten we het voetje nog monteren. Onze werkjes mogen alvast gezien worden.

Donderdagvoormiddag gingen we naar de bib in Westerlo. Vier à vijfmaal per jaar kunnen we hier in klasverband boeken uitlenen. Deze keer zochten we een extra leesboek uit dat we mee kunnen nemen naar Oostenrijk. In de klas kunnen de boeken onderling nog eens uitgewisseld worden. 

Vorige maand maakten we kennis met de Oostenrijkse kunstenaar Gustav Klimt. We bekeken en bespraken zijn werken. Zijn bekendste werk is het schilderij 'Baby'. Dit zijn de resultaten van de leerlingen van het zesde.

Pagina 1 van 3
Go to top