Vorige maand maakten we kennis met de Oostenrijkse kunstenaar Gustav Klimt. We bekeken en bespraken zijn werken. Zijn bekendste werk is het schilderij 'Baby'. Dit zijn de resultaten van de leerlingen van het zesde.

Op 6 december bracht de Sint een bezoek aan onze school. Eerst was hij te gast op de kleuterschool. Daarna deed hij de lagere school aan. Hij kwam in alle klassen langs. Hij werd vergezeld door de gilde van Heultje en enkele muzikanten. Hij bracht voor onze klas een doos met reisspelletjes mee. Die nemen we mee naar Oostenrijk. Een dankjewel aan de OVK en de gilde van Heultje.

Dinsdag kregen we bezoek van een medewerkster van de vzw GoodPlanet. In samenwerking met het IOK geven ze in verschillende Vlaamse scholen workshops geven. Dat doen ze al heel wat jaren in onze school. In het zesde leerjaar kozen we voor een workshop rond 'Duurzaam gebruik van energie'. Dit sluit nauw aan bij de lessen die in onze cursus van WO staan. Het was een boeiende uiteenzetting. Hopelijk passen onze leerlingen de tips die we hier geleerd hebben ook thuis toe.

Gedurende het jaar doen we enkele gezamenlijke activiteiten met onze pete- en metekindjes van het tweede leerjaar. Zo stond er vorige week een herfstwandeling op het programma. We gingen naar het voetbalveld van VK Heultje. Daar moesten we in groepjes verschillende opdrachten uitvoeren. Dat ging van bladeren zoeken, kriebelbeestjes bekijken en natekenen, paddenstoelen zoeken tot het tellen van de haken aan een doelpaal. Het was plezant maar nat.

Afgelopen week was het leesweek op school. De leerlingen van het zesde leerjaar gingen voorlezen aan hun pete- of metekindjes van het tweede leerjaar. De leerlingen van het tweede mochten het boek kiezen. De leerlingen van het zesde lazen voor. Hiervoor zochten ze een knus hoekje op ergens in de school.

In de les muzische vorming werkten we rond Pop Art. De meester had foto's van ons getrokken die we daarna moesten verven. We bekeken en besproken eerst de werken van Andy Warhol, één van de bekendste Pop Art artiesten. Wat vinden jullie er trouwens van ?

Donderdag reden we naar de bib waar we een lezing volgden van Mathilde Masters. Deze schrijfster van jeugdboeken vertelde over de manier waarop ze boeken schrijft, waar ze haar ideeën haalt, ... Na afloop kregen we vanuit de bib een pakket boeken mee die de leerlingen in de klas kunnen lezen. Het was een leerrijke en toffe lezing.

Tijdens de 'week van het bos' namen de zesdeklassers deel aan de jaarlijkse zwerfvuilactie van de gemeente Westerlo. We vertrokken in de Schoolstraat en gingen via de Vinkenstraat, Oude Westmeerbeeksesteenweg, Grensstraat en de oude spoorwegbedding richting Industrieweg. Door kwamen ook de leerlingen van meester Kobe toe die een andere route volgden. Vanwege de gemeente kregen we nog een drankje en wafel aangeboden voor bewezen diensten aan de natuur.

Bij de lessen van Nederlands zijn we met het thema 'Buiten spelen' bezig. Eén van de spelen die hier in beschreven wordt is het 'bikkelen'. Dat riep meteen wat nostalgie op bij meester Leo. We bespraken de spelregels en stelden een spelfiche op. Natuurlijk moesten we het ook uitproberen. Dat was niet zo gemakkelijk. Tijdens de speeltijden kunnen de leerlingen het verder inoefenen.

Deze week brachten we een bezoek aan Sila. In de technieklokalen van deze school kregen we een STEM-activiteit onder leiding van de leerkrachten van Sila. We konden een bromvlieg of lichtdoosje maken. Voor onze leerlingen was het meteen de eerste kennismaking met het middelbaar. (Klik op de foto om de fotoreportage te bekijken)

Pagina 1 van 2
Go to top