Hier hebben we de kettingreactie van Renske. Door de trilling zakt de telefoon naar beneden en duwt zo tegen de afstandsbediening waardoor de auto begint te rijden. De auto duwt de doos vooruit, die zet de ventilator in werking en zo rolt de kartonnen doos dan verder. De mama van Renske vraagt nog meer van zulke uitdagingen want Renske en haar papa zaten de hele namiddag op zolder, waardoor het lekker rustig was in het huis. Komt in orde hoor! De nieuwe uitdaging is bijna klaar en ik stuur ze dit weekend naar iedereen door. Klik op de foto om het filmpje te bekijken.

 

De kettingreacties blijven maar binnenkomen. Klik op de foto en bekijk de kettingreacties van Korneel en kato. Ook zij hebben er veel werk van gemaakt. Knap gedaan klasgenootjes.

De filmpjes van de kettingreactie blijven binnen komen. Hier zijn de realisaties van Noor, Lies en Simon. Klik op de foto om naar het filmpje te gaan.

Een berichtje van Kato. Dag allemaal, Ik pijnig mijn hersenen omdat ik een handje toesteek bij het in elkaar zetten van een kleerkast. Ik doe het allemaal graag. Planlezen, nadenken en vijzen. Ik mis de bende daar wel! Groetjes aan iedereen!
Tot snel, Kato

Mattiz ging vandaag aan de slag in de keuken. Hij maakte er koekjestaart. Naar het schijnt was ze verrukkelijk. Zo ziet ze er alvast uit. Laat het smaken, Mattiz! Klik op de foto om de andere foto's te bekijken.

De kettingreactie 'uitdaging' werd gisteren nog maar pas doorgestuurd en hier zijn de eerste filmpjes al. Ik heb ze alle drie samengebracht in één filmpje. Als je boven op de foto klikt klikt zie je de filmpjes van Flore, Rune en Sibren. Het filmpje van Lies kreeg ik spijtig genoeg niet open. We gaan er even wat tijd in steken en proberen het morgen op de klasblog te plaatsen. Laat de filmpjes dus maar komen. Zo te zien hebben de papa's en mama's er ook veel plezier aangehad. 

In de Bingel Boekenkast vinden jullie een brede waaier aan boekjes ‘die graag doen lezen’. Boekjes zoeken kan via een handige zoekfunctie die de boekjes ook per genre kan weergeven. Elk boek kan door jullie geëvalueerd worden. De ‘sterren’ die andere lezers gaven, kunnen  jullie ook zien.
• Vóór het lezen kan je de moeilijke woorden oefenen en kan je de woordenschat verkennen..
• Tijdens het lezen kunnen zwakke lezers de boekjes beluisteren en op hun tempo meelezen terwijl de woorden oplichten.
• Na het lezen kunnen jullie het verhaal verwerken aan de hand van Bingeloefeningen.

BiB-BoX boekjes zijn geschreven door Vlaamse jeugdauteurs en geïllustreerd door bekende tekenaars. Ze sluiten aan bij de leefwereld van de leerlingen, en bieden ieder wat wils op verschillende leesniveau’s: avontuur, humor, griezelen, … Dat maakt lezen prettig!
De leesboekjes van TALENT bevatten compacte verhalen die door meer dan 40 jeugdauteurs werden geschreven. Iedere titel is op verschillende leestechnische niveau’s beschikbaar: basisniveau, lager technisch en hoger technisch.

Vanaf vandaag vind je in de Boekenkast per dag een gratis strip terug. Die kan je online lezen. Je vindt de boekenkast onderaan het eiland. Hier klik je op de derde knop. De knop waarop het open boek staat. Typ bij de zoekfunctie STRIP en dan kan je de strip van de dag lezen.

Beste jongens en meisjes, 
Deze week gaan we een kettingreactie bouwen. Een kettingreactie is een serie overeenkomstige gebeurtenissen waarin iedere gebeurtenis door een vorige wordt mogelijk gemaakt of veroorzaakt. Een eenvoudig voorbeeld is het omvallen van een rij strategisch geplaatste dominostenen als de eerste een zetje krijgt. Je kan hiervoor dominoblokken, cd-hoesjes, allerlei speelgoed, een ballon, speelgoedautootjes, ... voor gebruiken. Ik vond hiervan op Youtube enkele interessante filmpjes. Bekijk ze eerst even en bekijk daarna het stappenplan dat je in de bijlage vindt door bovenaan op de foto te klikken. Neem er een foto van of maak een filmpje en stuur met dat door. Dan plaats ik het op onze klasblog. Veel succes ermee!
Meester Leo

https://www.youtube.com/watch?v=21RQukZz0Zg

https://www.youtube.com/watch?v=LQAemcSiGXw

https://www.youtube.com/watch?v=o_kkrcJN5b8

https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=vR9hi8js80k&feature=emb_logo

Elyne bakte tijdens het weekend kokoskoekjes. Ze zien er ook heel lekker uit. Je ziet het ... we hebben heel veel talent in de klas.

Korneel zou zo kunnen meedoen aan het programma 'Hobbykoks'. In het volgende filmpje kan je zien hoe hij pannenkoeken bakt.
Klik hier boven op de pannenkoek.

Pagina 1 van 6
Go to top