Eind april kwam de directrice van SILA, Mieke Baelus, op bezoek in onze klas. Ze maakte ons wegwijs in de verschillende richtingen die we volgend schooljaar kunnen volgen. Een weekje later reden wij met de fiets naar SILA. Hier kregen we een rondleiding en mochten we gaan programmeren in de ICT-klas.

Vandaag was het examen van reddend zwemmen tijdens de les van Zwemmen. We hadden hier de afgelopen weken al hard op geoefend. Op het laatste moesten we knopen leggen in de broekspijpen. We sprongen in het water en moesten ademen van de lucht die in de pijpen zat.

Traditioneel sluit het zesde leerjaar de tweede trimester af met een uitstap naar de Doedagen op domein de Nekker in Mechelen met aansluitend een bezoek aan Technopolis. Door de koude en de sneeuwval waren alle buitenactiviteiten in de Nekker gesloten. Gelukkig waren we goed op tijd zodat we de binnenactiviteiten konden doen voor de grote drukte er aan kwam. We besloten daarom om vroeger in de Nekker te vertrekken. We waren zo meer dan een uur vroeger in Technopolis. Meteen hadden we daar een zee van tijd om alle opstellingen uit te proberen. Het was een leuke dag om daarna aan een welverdiende vakantie te beginnen.

Afgelopen week werkten we in de lessen van WO rond elektriciteit. Aan de hand van kleine proefjes leerden we over geleiders, isolatoren, gesloten en open stroomkringen, elektromagneten en diverse schakelaars. Klik op de foto om de fotoserie te bekijken.

Onze klas werd de vorige weken ook verder verfraaid met raamstickers. We kozen voor de prachtige kleuren van vogels. Als het zonnetje er op schijnt geeft het alvast een prachtig resultaat. Klik op de foto om alle raamstickers te zien.

Vandaag kregen we het bezoek van een leerkracht Latijn van SILA in Westerlo. Op vraag van de leerlingen gaf ze een korte les en werden de leerlingen ondergedompeld in de eerste beginselen van deze oude taal. Er waren er alvast enkele heel enthousiast.

Onze schaduwportretten hangen eindelijk allemaal tegen de kast. Door de vele afwezigheden heeft het even geduurd vooraleer ze allemaal klaar waren. Herkennen jullie je dochters of zonen ? Veel zoekplezier. Klik op de afbeelding om ook de andere schaduwportretten te zien.

Vandaag maakten we worstenbroodjes met gehakt en curryworst in de klas. Op deze manier sloten we de periode voor carnaval af. Eerst alle ingrediĆ«nten afmeten en door elkaar mengen. Daarna het bladerdeeg openrollen en het gehakt en de curryworsten er op plaatsen. Alles dichtrollen en met een mes was insnijdingen maken. Nog even afwerken met wat eigeel en de oven in. Daarna was het lekker smullen tijdens de film 'The Goonies'. 

Vandaag begonnen we met contact 9 bij Frans. In de klas leerden we een heleboel nieuwe woorden. De nieuwe leestekst werd eerst in de klas ingeoefend en vertaald. Nadien gingen we in groepjes aan de slag. Per 3 speelden we ons rolletje. Als extra taak moesten de leerlingen elkaar verbeteren bij een foutieve uitspraak. Morgen brengen we dit voor de ganse klasgroep.

Tijdens dikke truiendag ging in onze school de verwarming enkele graden lager. Meester Timothy werkte een parkoers uit in de hal en op de speelplaats. Elke klas mocht zich hier een half uurtje op uitleven. De rode kaken achteraf vertelden ons dat dit daadwerkelijk gelukt was.

Pagina 1 van 3
Go to top