Beste ouders,

Wat een geweldige week hebben we achter de rug in de klas! Jullie kinderen deden het fantastisch zonder de hulp van stagejuf Thaïs. We hebben enorm genoten van de voorwerpen die ze meebrachten voor de letterwinkel en hebben hier al veel leuke speel- en leermomenten mee gehad. Echt een topactiviteit!

Op dinsdag 7 mei geef ik de lettertas terug mee en zullen we de nieuwe letter 'V' introduceren (terugbrengen op 13/05)  en ook komt er een geschenkje mee.

Maar shhh, het is nog een verrassing wat we deze week allemaal hebben geknutseld, geknipt en het versje dat we hebben geleerd! Jullie kleuters krijgen dat dinsdag mee. En vergeet niet, op 12 mei krijgt er iemand dat geschenkje! Kunnen jullie al raden waarom? ?

Komende week is een korte schoolweek:

  • Woensdag 8/05: geen school (pedagogische studiedag)
  • Donderdag 9/05: O.L.H. Hemelvaart
  • Vrijdag 10/05: brugdag

Geniet van jullie weekend en het komende verlengde weekend!

Groetjes, juf Kelly

Beste ouders,

U bent van harte uitgenodigd om de prachtige werkjes van onze tijgertjes te komen bekijken tijdens onze klasexpositie thema ‘Dino ‘s’. We zijn trots op het harde werk en de creativiteit van onze tijgertjes.  Daarnaast wille we deze gelegenheid aangrijpen om samen de laatste stagedag van juf Thaïs te vieren.

Tentoonstelling op vrijdag 26 april 2024 om 15u00 in de tijgertjesklas. Daarna mag uw zoon/ dochter mee naar huis.

Deze week gaat de klas verder aan het werk in het Dino thema met juf Thaïs.  Juf Kelly werkt gedurende deze week aan de schoolrijpheid en stiekem maken we een geschenkje voor juf Thaïs haar afscheid.

Bij deze willen we u graag op de hoogte brengen van een kleine vertraging in het plaatsen van de foto ’s van recente gebeurtenissen en activiteiten. Door een technisch probleem ben ik momenteel niet in staat geweest om de foto ’s zoals gepland te uploaden. Dit probleem zou hopelijk komende week opgelost zijn en dan deel ik zo spoedig mogelijk de foto ‘s. Oprechte excuses en bedankt voor jullie begrip.

Vriendelijke groetjes juf Kelly

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beste ouders van de tijgertjes,

We willen jullie graag op de hoogte stellen van enkele belangrijke ontwikkelingen binnen de tijgerklas.

Allereerst willen we jullie informeren dat juf Kelly De Rijck de komende maanden verantwoordelijk zal zijn voor de verdere voorbereiding van jullie kinderen op het eerste leerjaar. Samen met juf Kathleen zullen de tijgertjes in goede handen zijn terwijl ze deze belangrijke overgang maken.

Daarnaast willen we jullie laten weten dat juf Thaïs momenteel stage loopt bij ons in de klas. Ze zal de komende weken het thema ‘Dinosaurussen’ uitwerken.

De oudercontacten zullen worden verzorgd door juf Kathleen en juf Kelly. 

Mochten jullie nog verdere vragen hebben of behoefte aan meer informatie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat jullie kinderen een succesvol en plezierig schooljaar tegemoet gaan.

Met vriendelijke groet,

Juf Kelly

THEMA PASEN (18 - 22/3)

Beste ouders,

Nog 2 weken en dan begint de paasvakantie.  Wat vliegt de tijd!

Vanaf maandag gaat Pasen in de kijker staan in onze klas.  Onze kleuters moeten niks speciaal meebrengen voor dit thema.

Maandag 18 gaan onze tijgers ZWEMMEN.

Woensdag 20 hebben onze kleuters turnen.  Dan mogen ze voor 1 keer hun knuffel meebrengen.  Die middag gaat de knuffel terug mee naar huis.

Geniet nog van jullie weekend.

Groetjes

 

THEMA WE ZIEN LETTERS ... OVERAL (11 - 15/3)

Hallo allemaal, 

We gaan deze week nog extra werken rond de letters die we overal rondom ons zien.  En dat zijn er een heleboel.  Welke letters kennen we al?  Welke letter komt er in onze naam....

Maandag 11/3 is het GEEN school.

Vrijdag is het bednet en dan komen we in onze pyjama naar school.

Geniet nog van jullie zondag.

Groetjes

 

THEMA WELKOM IN DE WERELD VAN CIJFERS (26/2 - 1/3)

Beste ouders,

Volgende week gaan we weer rond ons jaarthema STEAM werken met de ganse school.  We gaan nu werken rond de M van mathematics (wiskunde).  Daarvoor hebben we Einstein gekozen.   We gaan meten, wegen, tellen, getallen lezen,...  Het zal een gevulde week worden.

Wie thuis iets heeft rond dit thema, mag het meegeven naar de klas.  Schrijf er wel de naam van je tijger op, zodat het op vrijdag terug mee naar huis kan gegeven worden.  Bv.  boeken over Einstein, verschillende soorten meters, chronometer, weegschalen,...

Op vrijdag gaan we met de ganse kleuterschool bakken in de voormiddag.  De kleuters brengen wel fruit en boterhammen mee zoals een gewone schooldag.

MAANDAG GAAN WE ZWEMMEN.

Geniet van jullie weekend.

Groetjes

 

THEMA DE TANDARTS (19 23/2)

Hallo allemaal,

Volgende week komt juf Thaïs nog een weekje in onze klas stage lopen.  Ze gaat werken rond de tandarts.  Onze tijgers moeten niks speciaal meebrengen voor dit thema.

Maandag is het turnen voor onze klas.

Woensdag is het pedagogische studiedag.  Onze kleuters blijven deze dag thuis, terwijl de juffen en meesters aan de schoolbanken zitten.

Geniet nog van jullie weekend.

Groetjes

 

THEMA CARNAVAL (5 - 9/2)

Beste ouders,

Deze week starten we met de zotte week, week voor carnavalverlof.

Dit wil zeggen dat onze kleuters elke dag in een ander thema naar school mogen komen.  Maak het heel simpel en ga vooral niet teveel kopen.

Op maandag is het in 1 kleur naar school komen.

Dinsdag als verkeersbord of iets dat met verkeer te maken heeft.

Woensdag als dier.

Donderdag is het fluodag.

Vrijdag mag je kiezen, in wat je naar school komt. Geef geen attributen als geweren, zwaarden, schilden, toverstafjes ... mee want dat geraakt kwijt of stuk.

Na de carnavalstoet, die vertrekt om 11u, eten onze kleuters een hotdog in de klas.  Geef toch nog maar boterhammen mee, voor diegene die daarna nog een hongertje hebben.

 

NU MAANDAG GAAN WE ZWEMMEN.

Fijn weekend!

Groetjes

 

THEMA KERST ( 11 - 15/12)

Hallo allemaal,

Sinterkaas is al terug naar Spanje vertrokken.  Onze tijgers zijn braaf geweest, want hebben veel speelgoed gekregen voor in onze klas te spelen.

Ondertussen staat onze kerstboom ook al te pronken.  Tijd om aan onze nieuwjaarsbrieven te beginnen.

Wat staat er deze week op de agenda?

Maandag gaan we ZWEMMEN.

Woensdag is het pedagogische studiedag.  De juffen komen naar school en de kleuters hebben een extra rustdag.

 

Geniet van jullie weekend!

Groetjes

 

THEMA SINT EN KERSTMIS 

Beste ouders,

Volgende week gaan we nog werken rond thema Sint en Piet.  Op woensdag komt de Heilige man in onze school.

Vanaf donderdag gaan we beginnen knutselen aan onze nieuwjaarsbrieven.  Omdat we ze zelf maken, maken we er 3 per kind.  Bij gescheiden ouders 4.

Maandag is het voor ons turnen.

Fijn weekend!

Groetjes

 

THEMA SINTERKLAAS (27/11 - 1/12)

Hallo allemaal,

Juf Thaïs is op maandag en dinsdag nog in onze klas en gaat nog even verder rond de post werken.  Daarna beginnen we met thema Sinterklaas.

We gaan een pietenmuts knutselen, schrijven in de baard van de Sint, tellen,... en ook een aftelkalender maken.

Onze tijgers hoeven niks speciaal mee te brengen naar onze klas.

Nu maandag gaan we ZWEMMEN.

Geniet van jullie weekend!

Groetjes

 

THEMA POST EN PAKKETTEN (20 -  24/11)

Beste ouders,

Vogende week komt juf Thaïs (stagiaire) een ganse week werken met onze tijgers rond de post en de nodige pakketten die hierrond horen.  We trekken ook eens een keer naar buiten om daar  brievenbussen te bekijken volgens een plannetje. (Hopelijk goed weer dan)

Maandag is het voor de tijgers turnen.

Groetjes en tot maandag

 

THEMA KEITH HARING (13 - 17/11)

Hallo allemaal,

Volgende week gaan we met de ganse school werken rond STEAM, ons jaarthema.  Nu komt de A aanbod, van Art (kunst).  Daarom hebben we ook gekozen voor Keith Haring.  We gaan deze kunstenaar op een creatieve manier ontdekken en zo komen de verschillende talenten van onze kids naar boven.  Wie thuis iets  heeft van Keith Haring, mag dit op maandag gerust meegeven naar onze klas.  Op vrijdag gaat het terug mee naar huis.

Denken jullie ook allemaal aan de fluo?  Onze kleuters vinden het super leuk dat ze beloond worden met een sticker op hun fluokaart.

Wij gaan maandag zwemmen.

Woensdag is het pedagogische studiedag.  Kleuters blijven thuis, maar juffen komen werken. :-)

Geniet van jullie weekend.

Groetjes

 

WERKEN ZONDER THEMA (6 - 10/11)

Beste ouders,

De vakantie is weer voorbij gevlogen (letterlijk en figuurlijk).

Deze week werken we zonder thema en gaan we eens kijken waar de interesses van onze tijgers liggen voor verdere thema's uit te werken.

We gaan maandag turnen.

Groetjes

 

Hallo allemaal,

Zoals in het vorige briefje vermeld, gaan we 2 weken werken rond hetzelfde thema. 

Nu maandag gaan we zwemmen.  

Het grootoudersfeest is op 17 en 18/10.  De meisjes dragen een mega mindy-masker en onze jongens een boevenmasker.   Wie een mega mindy-masker thuis heeft, mag dit op vroorhand meebrengen. De maskers van de jongens worden in de klas zelf gemaakt. De meisjes dragen liefst kledij met zoveel mogelijk roos in en onze boeven donkere kleding.  

Fijn weekend!

Groetjes

 

THEMA ROODKAPJE EN HET BOS ((2 -13/10)

Beste ouders,

De volgende 2 weken gaan we werken rond 2 thema's: roodkapje / bos.  Moest je thuis iets liggen hebben rond deze thema's mag het altijd meegebracht worden naar onze klas.  

In de week van 9/10 gaan we ook werken rond ons jaarthema: Steam je mee.  We werken dan rond de letter E (engineering) Dan staat de ganse week de beebot in de kijker.

Nu maandag hebben we turnen.

Woensdag 4/10 is het pedagogische studiedag.  Dus weer wat rust voor onze tijgers.

Geniet van jullie lange weekend!

Groetjes

 

THEMA TIJGERS (26 - 29/9)

Hallo allemaal,

Knap dat er zoveel tijgers te voet of met de fiets gekomen zijn.  Daarom hebben ze een beloning gekregen.  

Volgende week gaan we verder met ons thema van tijgers.  

Nu moeten onze kleuters niks speciaal meebrengen.

Maandag is het onze beurt om te gaan zwemmen.

Op vrijdag hebben we VERLOF.

Geniet van jullie weekend.

Groetjes

 

THEMA MIJN KLAS (18 - 22/9)

Beste ouders,

Wij gaan deze week werken rond onze klas, tijgerklas dus.

De kleuters mogen dingen rond tijgers meebrengen naar de klas.  Gelieve wel overal de naam op te zetten zodat er geen missingen gaan gebeuren.

Ook zijn er nog enkele kleuters die turnpantoffels moeten meebrengen.  Wij hebben maandag turnen en geen zwemmen.

Fijn weekend!

Groetjes

 

THEMA KERMIS (11 - 15/9)

Hallokes allemaal,

Er was blijkbaar iets fout gegaan met het briefje.

Deze week werken we rond thema Kermis.  Gisteren zijn we met alle kleuters naar de paardenmolen geweest.

Nog enkele dingen ter herinnering van de info-avond:

- turnpantoffels meegeven voor het turnen met juf Jolien.  Deze steek je in een turnzakje.

- 1 doos tissues meegegeven aub.

Vanaf einde deze week starten wij met een whatsappgroepje van de klas.  Wil jij toegevoegd worden, stuur dan via whatsapp een bericht naar mij met naam kleuter en uw naam.  0474/43 38 75

 

Groetjes

 

Go to top