THEMA RIDDERS EN KASTELEN (9 - 13/3)

Hallo allemaal,

Vanaf deze week gaan we de ridders en het kasteel in de tijgerklas brengen.  De kleuters mogen dingen rond dit thema meebrengen naar de klas.  Liefst niet alleen speelgoed, maar prenten en verhalen zijn ook welkom.  Wel de naam erin zetten, zodat het terug mee naar huis kan na het thema.

Ook gaan wij vanaf nu leren hoe we onze naam moeten schrijven.  Ik merk dat sommige kleuters daar vaak mee bezig zijn en wil ze ook wat uitdaging geven hierrond.  Dus mogen jullie thuis eventueel ook je kleuter stimuleren om hun naam te schrijven, in drukletters.  Lukt dit nog niet, is het ook geen ramp hoor.  Al doende leert men.

Op maandag 30 en dinsdag 31/3 hebben we ook nog eens een individueel oudercontact.  De uren hangen al uit aan de raampjes van de klasdeur.  De balpen bevindt zich op groene kast in de klas, naast de deur.  Gelieve zelf een uur te noteren.

Groetjes

THEMA CARNAVAL (17 - 21/2)

Beste ouders,

 

Deze week gaan we eens effe gek doen met het thema carnaval.

Op maandag komen onze kleuters naar school in 1 kleur, dinsdag gekke haren, woensdag kledij achterste voren of binnenste buiten, donderdag in fluo en vrijdag mogen ze kiezen.

Voor vrijdag hoef je geen fruitje mee te geven aar school.  Dan eten we hotdog met mayo of ketchup.

Bij goed weer gaan we om 9 uur ook een korte carnavalstoet houden in de straat rechtover de school.  Daar mogen onze kleuters confetti strooien, die jullie wel zelf moeten voorzien dan.  Serpentines hoeft niet, want die heb ik nog voldoende in de klas.

Groetjes

carnaval

THEMA GEVOELENS (10 - 14/2)

Hallo allemaal,

Deze week was het een mix van thema winter en thema gevoelens.

Volgende week gaan we verder met het laatste thema... onze kleuters leren hartjes tekenen voor valentijn en ook hun gevoelens proberen uit te drukken.

Hiervoor hoeft er niks speciaals mee te komen naar school.

Groetjes

de liefde van de tijger 35981073

THEMA WINTER (27 - 31/1)

Beste ouders,

Volgende week gaan we werken rond thema winter. Hiervoor moeten de kleuters niks speciaal meebrengen.

Vrijdag is het lokale verlofdag, dus een dag langer weekend.

We gaan ook starten met de verteltas.  Op maandag wordt deze meegegeven met een kleuter en deze komt woensdag terug mee naar school.  Woensdag gaat ze terug mee en wordt vrijdag terug afgegeven en die van vrijdag brengt het na het weekend terug mee.  Moest er een verlofdag tussen zitten, zoals nu, is het na het weekend.

Groetjes

WINTER

THEMA ZIEK/GEZOND (13/1 - 24/1)

Hallo allemaal,

Deze 2 weken gaan we werken rond ziek en gezond zijn.

Onze kleuters mogen gedurende deze tijd iets meebrengen waar ze kunnen mee werken en spelen rond dit thema, zorg wel dat hun naam erop staat zodat het terug mee naar huis.

Ik heb vanaf nu ook kaartjes in de klas liggen met de kleuters hun naam op, zodat ze  aan het magneetbord namen kunnen leggen en schrijven..  Sommige kleuters zijn hieraan toe... Het is geen verplichting dat dit al lukt, maar een beetje uitdaging kan nooit kwaad.

Groetjes,

dokterweetniet

 

 

 

 

 

 

 

Dag mama en papa,

De laatste week school staat weer voor de deur en er gaat die laatste week ook nog vanalles gebeuren in de tijgerklas. Jullie hebben al wel gezien dat de bouwwerken zijn gestart aan de school. Op woensdag gaan deze werken ook naar de tijgerklas komen. Zo gaan onze tijgertjes op verplaatsing moeten gaan, maar we lossen dit op door naar de 'Kinderclub' te gaan of terwijl splitsen we de tijgers op een mogen we eventjes op bezoek bij de 'keverklas' of kikkerklas'. Op woensdag ga ik de nieuwjaarsbrieven meegeven met u kindje. Als het weer ons gunstig is gaan we op donderdag een wandeling maken naar de kerststal aan de kerk. Op donderdag 19 december is er ook een gezamelijk oudercontact. Deze start vanaf 18u30 tot 19u30. Tijdens dit oudercontact kan je dus eventjes een babbeltje doen met de juf en de andere ouders. Na dit oudercontact zijn jullie ook welkom voor de kerstborrel. Deze kerstborrel gaat door in de zaal van de lagere school.

 

Ik wens jullie alvast fijne feestdagen toe!

Groetjes, 

juf Yentl.

 

Afbeeldingsresultaat voor kerstmis

Hallo mama en papa,

Wat waren onze kleuters blij met het bezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet.

De spanning was goed te voelen bij de tijgertjesklas, maar gelukkig zijn we allemaal braaf geweest.

De Sint en zijn Pieten hebben voor ieders wat lekkers meegebracht en ook leuk speelgoed voor in de klas.

Nu we Sinterklaas en de Zwarte Pieten hebben uit gezwaaid is het weeral tijd voor iets nieuws.

Zoals jullie wel kunnen raden, gaan we volgende 2 weken werken rond kerstmis.

Onze tijgertjes gaan hun creatieve kant nog eens boven mogen halen, want we gaan namelijk beginnen aan het knutselen van onze nieuwjaarsbrieven.

We gaan ook nog leren over de kerstboom zelf en andere naaldbomen.

Moest jij toevallig een naaldboom in je tuin hebben staan of je gaat in het weekend nog een wandeling maken in het bos, dan mag je enkele takken van deze bomen meegeven met je kleuter en/ of denneappels moest je deze vinden.

Als dit niet het geval is, dan is dit helemaal niet erg.

Groetjes,

juf Yentl

 

Afbeeldingsresultaat voor kerstboom

Dag mama en papa,

 

Wij hebben vandaag een brief ontvangen van Sinterklaas en Zwarte Piet. Ze komen vrijdag 6/12 op bezoek naar de school. Hiervoor mag je op maandag al een schoen meegeven met je kindje. Zo kunnen we al leren hoe we een schoentje moeten klaar zetten. Samen met één wortel of één suikerklontje. Hopelijk zijn de tijgertjes braaf geweest, zodat de Sint en zijn Pieten wat lekkers achterlaten in de klas en misschien ook wel een beetje speelgoed.

 

Groetjes,

juf Yentl

 

Afbeeldingsresultaat voor Prent Sinterklaas"

Dag mama en papa,

 

Deze 2 weken gaan we natuurlijk leren over Sinterklaas. Hiervoor mag u kindje een speelgoedboekje meenemen waar ze met veel plezier in kunnen knippen en kijken. Op dinsdag gaan we naar de schoolvoorstelling van Hans en Grietje. Deze begint om 13:30. Wij zijn nog steeds op zoek naar mama's, papa's of grootouders die ons kunnen wegdoen en komen halen. We vertrekken om 13.15 aan de school en aan de Zoerla vertrekken we terug om 14.10.

 

Alvast bedankt.

Groetjes,

juf Yentl

 

Afbeeldingsresultaat voor sinterklaas prent"

 

Dag mama en papa,

 

Wij gaan deze week verder bouwen aan ons grootoudersfeest. Kindjes die vorige week nog geen foto bij hadden van hun grootuders, mogen dit deze week nog mee brengen. Op maandag gaan wij al eens oefenen op het podium. Op woensdag en donderdag is het dan zover, dan gaan jullie zoon of dochter stralen op het podium voor hun grootouders. Nog even ter herinnering op woensdag en donderdag mag je zoon of dochter een zwarte broek en een geruit hemd aandoen.

 

Alvast bedankt.

Groetjes

Afbeeldingsresultaat voor oma en opa"

 

Dag mama en papa,

 

Zoals jullie weten staat het grootoudersfeest voor de deur.

Daarom gaan we deze week leren over onze grootouders.

Jullie kindje mag hiervoor een foto meebrengen van hun grootoudrs en  dan kunnen ze hier over praten.

De andere dagen gaat er al volop gedanst worden, zodat jullie kinderen binnenkort gaan stralen op het podium.

Het grootoudersfeest gaat door op 20 en 21 november.

Het zou leuk zijn als u dochter of zoon hiervoor een zwarte broek draagt en een geruit hemdje.

Ze mogen deze kleren al aandoen voor ze naar het school komen.

Alvast bedankt.

 

Groetjes

Afbeeldingsresultaat voor oma en opa"

 

Dag mama en papa,

Nu de donkere dagen er weer zijn is het weer wat gevaarlijker op straat.

Daarom zouden we weer willen vragen of jullie je kinderen een fluovestje willen aandoen.

En dit alle dagen tot de lente er weer aan komt.

Van 25/10/2019 tot 21/02/2020; dit zijn de donkere dagen dat het op straat gevaarlijk donker kan zijn.

Ook allerlei fluostickers mag je aanbrengen op de jas, boekentas, haarspeldjes enz.

 

Op vrijdag 25 oktober is er een speciale fluodag. Dan brengen we dit speciaal in het "licht".

Kunnen jullie dan zeker je kinderen een fluovestje aandoen aub.

We maken er die dag een leuk fluofeest van.

Alles wat fluo is, is dan welkom: lintjes in de haren, stickers op de boekentas, armbandjes, pruikjes,...

Op alle fluospullen die je dan meegeeft zeker de naam opschrijven.

 

Als beloning krijgen de kleuters dan een spaarkaart waar ze elke dag een stickertje op mogen kleven als ze een fluovestje of een fietshelm dragen.

Met de volle kaart mogen ze gratis naar de dierentuin.

Heel veel fluogroetjes,

Het kleuterteam

 

THEMA HALLOWEEN (21 - 25/10)

Hallo allemaal,

We gaan de laatste week voor de herfstvakantie in.  Onze gruffalotent staat nog steeds in de klas, omdat het een enorm succes is.  Deze week gaan we de gruffalo ook wat halloweenmateriaal aanbieden.

Nu vrijdag is het ook fluodag.  Onze kleuters mogen dan verkleed komen als fluo halloween.

Er hangt in de gang tussen de kikkers en de tijgers ook een papier voor het oudercontact van 4 en 5/11.  Gelieve zelf een uur komen in te vullen.  De balpennen staan op de hoge grote kast in de gang. 

Groetjes

THEMA DE GRUFFALO EN BOS 5(7 - 18/10)

Hallo allemaal,

Waarschijnlijk hebben jullie het woord gruffalo al horen vallen bij uw kleuter?  Wel, wij zijn rond het verhaal de gruffalo aan het werken en hebben zelfs een gruffalotent in onze klas..  Volgende week gaan we verder met dit thema en komt he thema bos er nog wat bij.

Wie nog herfstmateriaal heeft voor onze klas, mag dit meebrengen.

Groetjes

gruffalo

THEMA KLEUREN (1 - 4/10)

Beste ouders,

Deze week gaan we experimenteren met kleuren, samen met Elmer (de gekleurde olifant)  Ondertussen kennen onze kleuters al heel wat kleuren, maar nu mogen ze zelf gaan mengen, werken met de lichtbak,...

Als jullie thuis nog dingen hebben die we kunnen gebruiken op de lichtbak, zoals knopen, transparante dingen, ..., mogen ze altijd mee naar school gebracht worden.

De foto's die vorige week genomen worden, komen later op de site.  Problemen met het lezen van de kaart :-(

 

Groetjes

kleuren

VERVOLG THEMA TIJGERS

Hallo allemaal,

Zoals in het vorige briefje stond, gaan we deze week verder met ons thema over de tijger.

Vrijdag 27/9 is het pedagogische studiedag.  De juffen en meesters komen naar school, maar de kleuters niet.

Op maandag 30/9 is het verlof voor iedereen.

Groetjes en tot dinsdag

 

THEMA TIJGERS (16 - 27/9)

Beste ouders,

Deze 2 weken gaan we werken rond tijgers.  Moesten jjullie thuis iets hebben over dit thema, mag je dit gerust meegeven naar school.  Zet er wel ergens de naam van je kleuter op.

Zodat het na deze 2 weken terug mee naar huis kan, met de juiste kleuter.

Nu woensdag 18/9 is het sponsorloop.  De kleuters komen het liefst in sportkledij naar de school.  Onze beurt zal waarschijnlijk rond een uur of 11, 11.15u zijn.

Vrijdag 20/9 is het strapdag.  Dan mogen de kleuters met een versierde fietsnaarschool komen.

Groetjes

Tijger2

THEMA KERMIS (9 - 13/9)

Hallo allemaal,

De kermis staat weer in ons dorp.  Zoals jullie kunnen lezen hebben op de maandwijzer, gaan we deze namiddag naar de paardenmolen.  De betaling gebeurt via de schoolrekening.

Willen jullie er ook nog eens aan denken om een doos zakdoekjes mee tegeven met jullie kleuter.

Nu vrijdag is de laatste dag dat je uw kleuter kan abonneren op bobo, doremi, boektoppers, ...

Groetjes

 

kermis

 

 

Go to top