Beste ouders,

We werken 2 weken over carnaval. De verkleedkleren en verschillende hoofddeksels komen tevoorschijn. We knutselen een masker zodat niemand kan zien of je Jan bent of Sien!

Maandag en dinsdag ben ik op bijscholing. Maandag komt meester Arne naar onze klas en dinsdag juf Ellen. 

Dinsdag is het dikketruiendag: dan wordt de verwarming enkele graden lager gezet. Onze kleuters kunnen dan een dikkere trui gebruiken en zorgen dat ze genoeg in beweging zijn. Maar dat is sowieso geen probleem bij onze actieve kevers.

Groeten van juf Hilde

 

 
What do you want to do ?
New mail

Beste ouders,

Volgende week werken we verder over onze zintuigen. Kunnen de kleuters de reukkaarsjes vinden die verstopt zijn? Kunnen ze stukjes fruit benoemen dat ze proeven zonder te kijken? Wat kunnen we allemaal met onze handen? Wat kunnen we zonder onze handen? ... We testen enkele dingen uit.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Vanaf morgen werken we 4 dagen over onze zintuigen. Wat kunnen we allemaal met onze ogen, oren, neus, mond en handen? Te veel om op te noemen en te doen. Elke dag komen enkele dingen aan bod. Vrijdag is een verlofdag. Dus volgende week werken we hierover nog verder.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Deze week werken we verder over ziek en gezond. Vandaag heeft dokter Das de zieke dieren verzorgd: meneer Egel, mevrouw Reiger, meneer Zwijn, de 3 kleine haasjes. Onze kevers doen de nazorg. Ze geven spuitjes en medicijnen, draaien windels om de zere pootjes,...

Morgen vertel ik over de jongen en het ijsje. Wat daarmee gebeurt kunnen de kleuters later navertellen met behulp van de prenten. 

Om gezond te blijven moeten we ons goed verzorgen: we zingen over haren kammen en tanden poetsen. Om fit te blijven is bewegen goed dus zingen en dansen we van 'Hoofd, schouders,...'

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Volgende week werken en vertellen we over ziek zijn en gezond en gewond. Dokter Das verzorgt de zieke dieren in het bos. Als Mieke ziek is, kan ze niet naar school en moet de dokter komen. Deze verhaaltjes vertel ik eerst en daarna spelen de kleuters het na. In de poppenkamer zal elke dag een 'dokter van wacht' zijn, die met zijn dokterstas op zoek gaat naar zieke patiƫnten en zieke knuffels.

Volgende week donderdag maken we, bij droog weer, een gezonde wandeling. We bekijken de natuur in de winter en vertellen wat we zien, horen, voelen, ruiken. De kleuters hoeven hier niets speciaals voor mee te brengen.

Groeten van juf Hilde 

What do you want to do ?
New mail

Beste ouders,

De feestdagen zijn voorbij. 2020 is gestart : Gelukkig Nieuwjaar allemaal met vooral een goede gezondheid!

Onze kevers waren deze morgen heel blij dat ze konden spelen met hun vriendjes. Ze vertelden enthousiast wat ze in de vakantie hadden gedaan.

Om te spelen vroegen ze weer naar de dino's en de diertjes en de auto's. We hebben ook enkele gezelschapsspelletjes gespeeld. De kleuters die nog niet konden meedoen, stonden on-/geduldig te wachten op hun beurt. Morgen kiezen we weer andere spelletjes. Deze week is immers een themaloze week. 

Groeten van juf Hilde 

Beste ouders,

We hebben al heel de week gewerkt aan onze nieuwjaarsbrieven. Ze zijn bijna af. Elke kleuter heeft er 3, kleuters van gescheiden ouders 4.

De aanspreektitels laat ik open. Die kunnen jullie zelf opschrijven.

Volgende week donderdag zijn jullie welkom in de klas voor een gezamenlijk oudercontact. Tussen 18.30u en 19.30u mogen jullie langskomen om de mufolio te bekijken, iets te vragen/vertellen, enkele werkjes mee te nemen, te snuffelen tussen de verloren/gevonden voorwerpen,... Afsluiten kan achteraf op de kerstborrel in de lagere school.

Wensen jullie een leerkracht L.O. of zorg of de directeur te spreken, laat het dan weten, bv. met een briefje aan de brooddoos.

Volgende week vrijdag houden we een kerstfeestje in de klas. Jullie mogen dan ook fruit meegeven zoals anders.Met de bananen maken we milkshake. Het andere fruit verwerken we ook in ons gerechtje.

En daarna is het al bijna Kerstmis en nieuwjaar... wat vliegen de weken voorbij...

Groeten van juf Hilde

 
What do you want to do ?
New mail

Beste ouders,

Onze bouwvakkers hebben flink gedanst voor de grootouders! Op het schoolfeest doen we alles nog eens over. Maar dat duurt nog wel even.

Nu is het aftellen naar de komst van Sinterklaas: spannend! En tijd om te knutselen en te zingen.

Onze kevers gaan niet mee naar de voorstelling in de Zoerla, zoals vermeld staat op de schoolkalender. De voorstelling is enkel voor de 4- en 5-jarigen.

Groeten van juf Hilde  

Beste ouders, We hebben ons dansje voor de grootouders al geoefend in de klas. Daarstraks zijn we naar de zaal geweest en zijn we het podium gaan verkennen. Dat gaf al een ander gevoel. Maar onze kevers doen flink hun best. Verschillende kleuters waren deze week ziek. Hopelijk zijn ze maandag weer paraat. En wees gerust: alle kleuters kunnen meedoen. Het is een eenvoudige dans met een tekst die zegt wat we moeten doen/bouwen. Onze kevers komen woensdag en donderdag naar school met hun 'danskleren' al aan: jeansbroek of -rok en hemd met opgerolde mouwen. Wie nog geen pet heeft meegebracht, geeft ze maandag of dinsdag mee. Dansen en zingen in de klas, dat doen de kevers graag. Optreden op een podium is toch nog iets anders. Dansen, op een podium, voor een volle zaal fiere grootouders: dat kan je al een knappe prestatie noemen voor onze kleuters! Ze verdienen alvast een dikke duim! Groeten van juf Hilde
Beste ouders, vrijdag 8 november We hebben een week zonder thema achter de rug. Maar we hebben niet stilgezeten: onze cadeautjes voor de grootouders liggen te drogen... De volgende 2 weken vertellen, zingen, dansen, schilderen,... we over en voor onze grootouders. We hebben ook al enkele danspassen geoefend. Misschien heeft jullie kleuter al verteld over de vlijtige bouwvakkers? Dat is de titel van onze dans. Hoe gaan we ons als bouwvakkers verkleden? In een blauwe jeansbroek of -rok en een hemd met lange mouwen die we oprollen. Op hun hoofd een pet. Ik zorg zelf nog voor een werktuig dat ik met een lint om hun middel bind. De pet mag je, met de naam van je kind erop, volgende week al meegeven naar school. Die houden we op school tot en met het grootouderfeest. Die mogen de kleuters in de klas opzetten tijdens het 'bouwen'! Ons jaarthema 'Bouwen aan een nieuw avontuur' nemen we volgende weken letterlijk als thema in de klas. We hebben veel soorten kleinere en grotere blokken waarmee we een huis,een zwembad, een garage, een school kunnen bouwen. Als de bouwvakkers binnenkort aan onze school komen bouwen en verbouwen, kunnen we regelmatig van dichtbij en op veilige afstand kijken hoe dat in zijn werk gaat. Jullie hebben vandaag een brief gekregen voor de inschrijving van de grootouders. Gelieve het briefje ten laatste woensdag ingevuld terug mee te geven. Dank u! Groeten van juf Hilde
Pagina 1 van 2
Go to top