Beste ouders,

We hebben ons deze week geamuseerd met enkele gezelschapsspelletjes. Maar ook de verf, lijm en onze scharen hebben we boven gehaald. We zijn al begonnen met de nieuwjaarsbrieven, om ze zeker op tijd af te krijgen (met corona weet je nooit). Onze kevers maken elk 3 brieven. De aanspreektitels laat ik open. Die kunnen jullie zelf aanvullen.

De volgende 2 weken staan natuurlijk in het teken van Sinterklaas. De verkleedkleren liggen klaar. In de duplohuisjes die de kleuters vorige weken gebouwd hebben, kunnen speelgoedsint en -piet op bezoek komen met hun paard en vele cadeautjes... We knutselen er ook nog op los. Leuk thema voor de kleuters en ook spannend!

Volgende week is het ook voorleesweek. Daar maken we in alle klassen zeker extra tijd voor.

Hierbij doen we nog (wat laat) een voorstel. Wie dat wil (ouder of grootouder), mag thuis een verhaaltje voorlezen en dat opnemen. Je kan het via mail doorsturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op een stick meegeven. Dan bekijken we het samen in de klas. ( Omwille van corona kunnen we immers spijtig genoeg geen voorleesouders toelaten op school.)  Als je dit ziet zitten, het mag ook tegen één van de volgende weken.

We zien en horen elkaar binnenkort via Teams voor het oudercontact.

Prettig weekend en groeten, 

juf Hilde

 

Beste ouders,

Na de vakantie was het maar een halve week school. Ik heb voor de eerste keer de k'nex boven gehaald. Met de bouwplannen hebben we samen enkele figuren gemaakt. Onze kevers wisten al gauw hoe ze te werk moesten gaan. Ook zonder een plan maakten ze knappe creaties!

Onze zandtafel hebben we in de gang geplaatst. Per 4 kleuters maakten ze taartjes, de kranen vervoerden het zand van hier naar daar, de pletwals reed over de straat, ... Iedereen kwam aan de beurt.

Volgende week houden we nog een themaloze week. Op weg naar het thema Sinterklaas, wat toch wat spanning teweegbrengt bij de kleuters, probeer ik het volgende week nog rustig aan te doen. Niet dat we ons dan zullen vervelen. We leren alvast weer enkele nieuwe gezelschapsspelen aan.

Spijtig dat het grootouderfeest niet kan doorgaan. Hopelijk wel later dit schooljaar.

De oudercontacten gaan eind november wel door, online. De meeste ouders hebben daarvoor al een afspraak gemaakt. 

Nog een prettig weekend en groeten van juf Hilde. 

Beste ouders,

Volgende week werken we verder over dieren in het bos. We gaan op een namiddag op stap met onze rugzak, op speurtocht naar diertjes, paddenstoelen, herfstbladeren, afval,...

Op bewolkte dagen willen we met zijn allen veilig en goed zichtbaar zijn in het verkeer. Daarom starten we volgende vrijdag met een heuse 'fluoflashdag': we komen vanaf dan naar school met een fluovestje. In de klas halen we de fluostiften en -verf uit de kast.

 Er ontbreken nog enkele inschrijvingen voor het grootouderfeest. Geven jullie ze volgende week mee? Dankjewel!

Prettig weekend en groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Wat een feest was dat gisteren, de officiële opening van onze 'nieuwe school'! Ook de grootouders en inwoners van Heultje waren enthousiast en blij om de klas van hun kleinkinderen en hun school van vroeger te kunnen bezoeken. Dankjewel allemaal voor jullie complimenten!!!

We werken de 2 volgende weken nog over het bos en de dieren die daar wonen: vogels, spinnen, wormen, slakken,...

De wandeling die donderdag gepland was, is niet doorgegaan wegens de drukte rond het openingsfeest. Maar we gaan deze of volgende week zeker nog op stap.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Maandag starten we met 'de week van het bos'. In ons bos op school gaan we op verkenning. We zoeken en voelen dikke en dunne bomen, grote en kleine. Wat gebeurt er met de bladeren? Hoe dwarrelen ze naar beneden? We verzamelen eikels, kastanjes, bladeren, om in de klas mee te spelen. 

Als jullie gaan wandelen, mag jullie kleuter ook kastanjes, eikels,.. verzamelen en meebrengen naar de klas.

Donderdag maken we een wandeling naar de grot en door het Straatje, als het weer het toelaat.

Voor zaterdag 16 oktober hebben jullie via mail al een uitnodiging gekregen voor de opening van onze nieuwe school. Daarin konden jullie lezen dat we per klas een dansje doen. Voor onze kevers is dat om 15.25u. Dit is uiteraard niet verplicht. Maar hoe meer kevers, hoe meer vreugd! We laten nog weten, naargelang het voorspelde weer, waar dat doorgaat.

Groeten van juf Hilde 

 

Beste ouders,

September is al ten einde. De herfst is nu echt begonnen. Dat kunnen we al duidelijk voelen. Vanuit onze zithoek kijken we elke dag naar de lucht. Zo zien we welke weerkaartjes we moeten hangen aan het bord. Van het onweer op woensdag waren de kleuters onder de indruk. Dat hoorde ik uit hun reactie.

Volgende week werken we nog verder over kleuren.

De foto's die ik in de klas getrokken heb, zet ik maandag op de website.

Wie nog geen foto's heeft meegegeven voor in het fotoboek, mag dat nog altijd doen.

Prettig weekend allemaal!

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Jullie kleuters voelen zich al goed thuis in de klas. Ze bouwen duplohuizen met hoge muren. De vrachtwagens rijden af en aan met grote en kleine bouwblokken. Op de spoorlijnen rijden de lokomotieven rond met zo veel mogelijk wagonnetjes. Op de grote kussens vertellen ze hun eigen verhaal bij de boeken die ik heb voorgelezen. In de poppenkamer en in de zithoek wordt de tafel gedekt voor vele vele gasten. De koks maken pizza of pannenkoeken klaar. Ook tekenen, kleuren, knippen, plakken, schilderen, kwam al aan bod. Daar kunnen jullie alvast de resultaten van bewonderen...

Begin volgende week ronden we het keverthema af en starten we over kleuren. We zoeken speelgoed in de klas met dezelfde kleur. We vertellen over onze lievelingskleur. Met water en crêpepapier maken we gekleurd water. Jullie kleuter mag daarvoor een leeg doorschijnend plastic flesje meebrengen. Dat mag je maandag al meegeven.

Volgende vrijdag 1 oktober (pedagogische studiedag voor de leerkrachten) en maandag 4 oktober (lokale verlofdag) is het geen school.

Alvast een prettig weekend voor jullie allen en groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Het was een drukke bedoening voor onze kleuters, met de fietsen op straat. Maar ze hebben flink hun best gedaan! Als beloning kregen we met zijn allen een lekker ijsje.

 Bij mooi weer fietsen we volgende week op onze speelplaats met de eigen fiets of één van school. 

Dankjewel nog, voor het meebrengen en versieren van de fietsen vandaag.

Volgende week werken we rond ons klaskenteken: het lieveheersbeestje. We hebben verschillende kevers in onze klas, grote en kleine. Daarmee spelen we verstoppertje. We gaan ze ook knippen en plakken en zelf leren tekenen. 

In het bos zoeken we kevertjes. Vinden we ze nog? Waar verstoppen ze zich? Wat eten ze graag? Dat zoeken we op.

Geen tijd om ons te vervelen...

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

In de loop van volgende week geef ik een brief mee met de belangrijkste punten van de infoavond nog eens op een rijtje. 

Met de kermis in Heultje ligt ons thema voor volgende week al vast. Maandagnamiddag gaan we met onze kevers naar de paardenmolen. Verder vertellen en spelen we in de klas over en met dingen die kunnen draaien. We zingen en dansen ook in het rond. 

Vrijdag is het strapdag. Dan komen we, indien mogelijk, met de fiets of te voet naar school. Of we brengen onze fiets mee. En die mogen jullie thuis versieren. Op school maken we er een fietsdag van. Jazeker, ook de wielen van onze fiets kunnen draaien.

Een week om naar uit te kijken... Onze kevers tellen ongetwijfeld al af tot de kermis opengaat...

Groeten van juf Hilde

 

Beste ouders,

Jullie kleine bengels zijn al vlot gestart in hun nieuwe keverklas. Ze hebben al gespeeld met de auto's, dino's, blokjes, treinen, in de poppenkamer, een schepspel met kriebeldieren, een spel met kaarten en met kleuren, ... Sommigen hebben al gekleurd en geschilderd. 

Spelenderwijs leren onze kleuters hoe alles reilt en zeilt in de klas. We maken afspraken over wat mag en niet mag. Door de bouw- en renovatiewerken is het ook voor ons, leerkrachten, nog wat uitzoeken hoe alles vlot kan verlopen. Maar dat komt wel in orde.

In onze keverklas maken we volgende week kennis met weer ander speelgoed in de verschillende hoeken van de klas. 

Volgende week donderdag 9 september om 19.00u kunnen jullie (1 ouder per kind) ook komen kennismaken met onze vernieuwde school en klas. Ik kijk er naar uit !

Groeten van juf Hilde

Go to top