Thema Papa

Lieve mama's en papa's,

Het verkeer laten we achter ons. We hebben veel geleerden gefietst!

De komende week is een korte week, 3 daagjes maar. In deze 3 dagen gaan we al knutselen voor papa, vroeg begonnen is half gewonnen! Ik ben eens benieuwd welke vriendjes de naam van hun papa kennen, of weten hoeveel jaar ze zijn en weten wat ze doen als ze gaan werken. Je mag altijd een foto van papa meegeven, dan hangen we deze samen bij de mama's.

Foto's van de bosdag, grootouderturnen, workshop van Joetz en thema verkeer kan je terug vinden in de fotogralerij van ons keverklasje! Veel kijkplezier! Ps. super dikke mercie aan alle ouders/grootouders die zijn komen turnen en ons naar het bos vervoerd hebben. Onze kevertjes en hun juf zijn jullie dankbaar :)

Vriendelijke groetjes!

juf Evelien

 

 

Thema verkeer

Dag lieve ouders,

De voorbije 2 weken waren superfijn! We hebben veel bijgeleerd over de bloemetjes en de lente. Tijd voor een nieuw thema.

Volgende 2 weken werken we rond het thema verkeer, vroem vroem! In het verkeer kan het heel gevaarlijk zijn, we zoeken uit wat we wel en niet mogen doen als we op straat zijn. We leren hoe we ons zo zichtbaar mogelijk en veilig mogelijk kunnen verplaatsen. Welke voertuigen zien we eigenlijk in het straatbeeld en welke zijn de snelste? Of de traagste? De verkeersborden komen zeker ook eens aan bod, wat willen die nu eigenlijk zeggen. We wandelen een keertje tot aan het zebrapad en leren op een veilige manier over te steken.

Je mag deze 2 weken zo veel mogelijk met de fiets komen. We maken een fietsparcours en mogen vrij fietsen op de speelplaats.

! Niet vergeten! --> Donderdag 12 mei maken we een uitstap naar het bos.

Veilige verkeersgroetjes,

Juf Evelien

 

 

Thema Lente

Dag mama's en papa's

De eerste week leren over de lente was al heel fijn. Volgende week doen we hier mee verder.

We leren dat bloemen groeien uit zaadjes of bloemknollen in de grond. Hiervoor hebben ze licht en water nodig. Moederdag komt ook een dichtbij, onze verrassing voor de mama's ziet er al heel mooi uit. Op maandag mogen ze een foto van mama meebrengen, dan kunnen ze eens over jullie vertellen. We hangen deze dan op op ons magneetbord en kunnen ze elk moment eens naar de foto's kijken.

Fijn weekend allemaal!

Vriendelijke groetjes,

Juf Evelien

 

 

 

Thema Lente

 

Beste ouders,

De eerste schoolweek na de vakantie is alweer gepasseerd. Wat waren we allen blij elkaar weer terug te zien. Ik heb alvast de zotste verhalen gehoord over het bezoek van de paashaas! Deze week hebben we het rustig gehouden maar volgende week vliegen we er goed in.

We hebben het al gezien aan het weer, de bomen en wer horen de vogels weer volop fluiten. De lente is in het land, tijd om het ook in ons klasje binnen te laten. We leren over de bloemen, planten, bloesems, vlindertjes en de bijtjes. Er valt nu heel wat te beleven. Stiekem gaan we ook iets knutselen voor onze mama's, want die worden binnekort in de bloemetjes gezet.

Vriendelijke groetjes,

Juf Evelien

 

 

 

Themaloze week

 

Dag lieve ouders,

De vakantie is van start gegaan, hopelijk zit het weer een beetje mee en kunnen we allen met volle teugen genieten.

Onze eerste week na de vakantie starten we met paasmaandag, nog een extra rustdagje. Dinsdag vliegen we er rustig terug in met een themaloos weekje. We zoeken terug ons ritme en gaan sommige dingen eens extra in de verf zetten. Eens extra gaan puzzelen, eens wat extra aandacht op het tellen, spelen met speelgoed dat weinig uit de kast komt... En natuurlijk ben ik ook heel benieuwd naar de avonturen van onze kleuters in de paasvakantie!

De foto's van het voorbije trimester kan je vinden in de fotogalerij, het was een topperiode met heel leuke kiekjes. Zeker eens gaan kijken!

Vrolijk Pasen en een heel fijne vakantie lieve kevers!

Vriendelijke groetjes,

Juf Evelien

 

 

 

Thema Pasen

 

Dag mama's en papa's

Ons eerste weekje Pasen zit erop, nog een weekje en het is alweer vakantie. Deze week hadden we bezoek van 2 kleine lieve kuiktenjes! Wat was dat leuk. Ze waren zo zacht, we hebben ze mogen aaien en op ons schootje houden. Onze paasmandjes gaan er ook goed op vooruit, nu maar hopen dat de paashaas langskomt om ze te vullen! Klaskip Marina legt elke dag eitejs! Chocolade eitjes, daarmee leren we tellen. Volgende week gaan we eiersla maken en lekker van smullen, en nog vele andere leuke dingen

Volgens de maandwijzer staan er volgende week oudercontacten gepland, deze worden verschoven naar na de paasvakantie. Jullie zullen zeker op tijd op de hoogte worden gebracht.

Vriendelijke paasgroetjes en fijnweekend!

juf Evelien

 

 

Thema Pasen

Beste ouders,

Wat zijn we blij dat de boekendief onze boekjes heeft teruggegeven. We hebben er dan ook hard voor gewerkt!

Volgende 2 weken werken we rond Pasen. We leren alles over de kippen en hun eieren. Ook de paashaas heeft eieren, maar die zijn niet hetzelfde als die van kippen. We gaan chocolade eitjes proeven, eiersla maken, een paasmandje knutselen,… Want hopelijk komt de paashaas op bezoek en brengt hij iets lekkers mee! We krijgen ook nog bezoek van een klein lief kuikentje, hoe leuk!

Fijn weekend en kakelende paasgroetjes,

Juf Evelien

 

 

Thema Jeugdboekenweek

Beste ouders,

De vakantie kan beginnen, we hebben ze wel verdiend! We hebben fijn afgesloten met een heus carnavalfeest, de confetti zullen we komende dagen nog vaak tegenkomen. ;)

Maandag 7 maart start onze jeugdboekenweek. Hiervoor zouden we graag hebben dat uw kleuter zijn/haar lievelingsboek mee naar de klas brengt. Het is de bedoeling dat ze hierover aan hun vriendjes en juf kunnen vertellen, dat ze hem toch een beetje kennen. Het wordt alvast een spannende week, want er staat veel te gebeuren in onze school.

De foto's van thema Carnaval en het carnavalfeest staan online, check zeker de gekke snoeten van onze bengeltjes.

Lieve kevers en ouders, geniet van de vakantie en ik zie jullie graag binnen een weekje terug!

Vriendelijke vakantiegroetjes,

juf Evelien

 

 

Thema carnaval

Beste ouders,

De laatste week voor de vakantie is aangebroken, natuurlijk doen we nog een weekje verder met ons thema carnaval. Deze week wordt absoluut een zotte week want:

  • Maandag komen we verkleed in 1 kleur naar school,
  • Dinsdag komen we verkleed als een personage uit een boek,
  • Woensdag doen we onze kledij binnenste buiten of achterste voren aan,
  • Donderdag komen we in fluo,
  • En vrijdag mag je zelf kiezen in wat je je verkleed!

Ik ben alvast benieuwd!

Lieve mama’s en papa’s denk eraan dat de kleuters vrij zelfstandig naar het toiletje moeten kunnen gaan en een onesie niet echt handig is.

Vrijdag 25 februari doen we een carnavalstoet, deze vertrekt om 11u aan de schoolpoort. Tijdens de stoet mag er met papieren confetti gegooid worden, deze mag je mee naar school geven in een plastic zakje (eventueel in de boekentas).

Daarna genieten we van een welverdiend weekje vakantie!

Vriendelijke zotte groetjes,

Juf Evelien

 

Thema carnaval

Beste ouders,

Er is de voorbije weken hard gewerkt in ons keverziekenhuisje zodat we allemaal genezen zijn! Wat was het mooi om ze te zien spelen.

Maar genoeg van het ziek zijn, volgende week duiken we een nieuw thema in. Jawel, Carnaval staat voor de deur. Komende twee weken gaan we lekker gek doen en ons naar hartenlust verkleden. We kijken natuurlijk uit naar de stoet die we doen op de laatste dag voor de vakantie. Deze week gaan we vooral eens kijken hoe de mensen carnaval vieren, hoe doen ze dat in andere landen misschien? Natuurlijk kunnen slingers en confetti niet ontbreken, het wordt dus een fijn rommeltje deze week.

Ik kijk er alvast naar uit!

De foto’s van ons vorige thema en van de jarigen kan je ondertussen ook terugvinden in de fotogalerij. Zeker eens een kijkje nemen naar onze dokters in spe.

Knotsgekke groetjes en fijn weekend!

Juf Evelien

 

Pagina 1 van 3
Go to top