Beste ouders,

Jullie kleuters voelen zich al goed thuis in de klas. Ze bouwen duplohuizen met hoge muren. De vrachtwagens rijden af en aan met grote en kleine bouwblokken. Op de spoorlijnen rijden de lokomotieven rond met zo veel mogelijk wagonnetjes. Op de grote kussens vertellen ze hun eigen verhaal bij de boeken die ik heb voorgelezen. In de poppenkamer en in de zithoek wordt de tafel gedekt voor vele vele gasten. De koks maken pizza of pannenkoeken klaar. Ook tekenen, kleuren, knippen, plakken, schilderen, kwam al aan bod. Daar kunnen jullie alvast de resultaten van bewonderen...

Begin volgende week ronden we het keverthema af en starten we over kleuren. We zoeken speelgoed in de klas met dezelfde kleur. We vertellen over onze lievelingskleur. Met water en crêpepapier maken we gekleurd water. Jullie kleuter mag daarvoor een leeg doorschijnend plastic flesje meebrengen. Dat mag je maandag al meegeven.

Volgende vrijdag 1 oktober (pedagogische studiedag voor de leerkrachten) en maandag 4 oktober (lokale verlofdag) is het geen school.

Alvast een prettig weekend voor jullie allen en groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Het was een drukke bedoening voor onze kleuters, met de fietsen op straat. Maar ze hebben flink hun best gedaan! Als beloning kregen we met zijn allen een lekker ijsje.

 Bij mooi weer fietsen we volgende week op onze speelplaats met de eigen fiets of één van school. 

Dankjewel nog, voor het meebrengen en versieren van de fietsen vandaag.

Volgende week werken we rond ons klaskenteken: het lieveheersbeestje. We hebben verschillende kevers in onze klas, grote en kleine. Daarmee spelen we verstoppertje. We gaan ze ook knippen en plakken en zelf leren tekenen. 

In het bos zoeken we kevertjes. Vinden we ze nog? Waar verstoppen ze zich? Wat eten ze graag? Dat zoeken we op.

Geen tijd om ons te vervelen...

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

In de loop van volgende week geef ik een brief mee met de belangrijkste punten van de infoavond nog eens op een rijtje. 

Met de kermis in Heultje ligt ons thema voor volgende week al vast. Maandagnamiddag gaan we met onze kevers naar de paardenmolen. Verder vertellen en spelen we in de klas over en met dingen die kunnen draaien. We zingen en dansen ook in het rond. 

Vrijdag is het strapdag. Dan komen we, indien mogelijk, met de fiets of te voet naar school. Of we brengen onze fiets mee. En die mogen jullie thuis versieren. Op school maken we er een fietsdag van. Jazeker, ook de wielen van onze fiets kunnen draaien.

Een week om naar uit te kijken... Onze kevers tellen ongetwijfeld al af tot de kermis opengaat...

Groeten van juf Hilde

 

Beste ouders,

Jullie kleine bengels zijn al vlot gestart in hun nieuwe keverklas. Ze hebben al gespeeld met de auto's, dino's, blokjes, treinen, in de poppenkamer, een schepspel met kriebeldieren, een spel met kaarten en met kleuren, ... Sommigen hebben al gekleurd en geschilderd. 

Spelenderwijs leren onze kleuters hoe alles reilt en zeilt in de klas. We maken afspraken over wat mag en niet mag. Door de bouw- en renovatiewerken is het ook voor ons, leerkrachten, nog wat uitzoeken hoe alles vlot kan verlopen. Maar dat komt wel in orde.

In onze keverklas maken we volgende week kennis met weer ander speelgoed in de verschillende hoeken van de klas. 

Volgende week donderdag 9 september om 19.00u kunnen jullie (1 ouder per kind) ook komen kennismaken met onze vernieuwde school en klas. Ik kijk er naar uit !

Groeten van juf Hilde

Go to top