Beste ouders,

Vorige donderdag hebben we een hele dag 10 kuikentjes op bezoek gehad. Mooi om te zien en te horen. Onze kleuters waren heel enthousiast om ze zo van dichtbij te zien en te voelen. 

Volgende week knutselen we een paasmandje en vertellen we over de klokken, de paashaas en de paaseieren. We gaan ook eitjes proeven: van de kippen en van chocola, mmm.

Groeten van  juf Hilde

Beste ouders,

Deze week werken we verder rond het thema van de kip. We gaan met Krullenbol aan de slag, waarbij we met grootmotorische bewegingen kippen en kuikentjes tekenen in de lucht en op papier.

Maart is jeugdboekenmaand. Met een draai aan het rad laten we ons elke dag verrassen met een  leuke activiteit.

Vrijdag is een verlofdag.

Groeten van juf Hilde 

Beste ouders,

De foto's van het grootouderturnen en van STEM, waarbij we met allerlei vijzen en schroeven en zaagjes gewerkt hebben, komen in de loop van deze week op de website.

De volgende 2 weken werken  we over de kip en haar familie. Op een zonnige namiddag stappen we nog eens naar het Straatje, waar we enkele kippen kunnen waarnemen. 

Vrijdag 10 maart is het 'pyjamadag'. 

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

De eerste week na de krokusvakantie werken we zonder thema.

De grootouders van onze kleuters mogen, zoals elk jaar, een keer  mee komen turnen. Op maandag 27/2 van 10.45u tot 11.35u met juf Jolien en woensdag 1/3 met meester Toon. ( Hij vervangt vanaf nu 2 dagen per week meester Timothy.)

We starten vanaf maandag ook met een verteltas. Dit is een tas die elke kleuter om beurt enkele dagen mee naar huis mag nemen. Daarin zit : een knuffelkever, prentenboeken, spelletjes en een schriftje. De bedoeling is dat jullie kleuter het verhaal of spel dat hij al kent, ook thuis eens kan vertellen en spelen, samen met mama, papa, broer, zus, een grootouder,... In het schriftje kunnen jullie schrijven, tekenen, een foto plakken (naar keuze) over jullie avonturen. In het schriftje staat meer uitleg, ook over de spelletjes.

Groeten, juf Hilde

Beste ouders,

Nog een week school en dan is het al krokusvakantie.

Maar eerst nog een week feest, met enkele verjaardagen en carnaval. We komen elke dag 'anders' naar school: maandag met een raar of speciaal hoofddeksel, dinsdag als mama of papa, woensdag met een opvallende haartooi, donderdag in fluo, en vrijdag naar keuze.

Vrijdag mogen de kleuters 's morgens verkleed komen. We bewonderen onze carnavalskleren en spelen in onze klas. Rond 10 u eten we een hot-dog en om 11 u  vertrekken we in stoet richting Hogeheide en terug. De kleuters mogen onderweg confetti gooien. 

Voor die vrijdag mogen jullie in de boekentas zoals de andere dagen fruit, boterhammen en koekjes meegeven. Eventueel wat minder fruit.

Groeten van juf Hilde 

Beste ouders,

We werken de volgende 2 weken over carnaval. Voor de kleuters hoort daar eerst en vooral verkleden bij. Maar ook muziek en dans, maskers en hoedjes, slingers en confetti.

Confetti maken we zelf. En we gaan aan de slag met verschillende soorten papier. 

Donderdag is 'dikketruiendag'. Dan gaat de verwarming een graadje lager en kleden we ons met een warmere trui.

Groeten, juf Hilde

Beste ouders,

Vrijdag zijn we gaan wandelen: via de Pastorijstraat en voorbij de grot en dan het Straatje in tot aan de speeltuin. We hebben veel gezien en gehoord onderweg en ons geamuseerd in de speeltuin. Jullie kleuter heeft er ongetwijfeld over verteld.

Volgende week komen onze zintuigen aan bod. We gaan kijken, luisteren, ruiken, proeven, voelen. 

Woensdag is het geen school, dan hebben we een pedagogische studiedag.

Groeten, juf Hilde

Beste ouders,

Volgende week leren we verder over ziek en gezond. Wat kunnen we doen om fit en gezond te blijven? 

We vertellen over lekker en gezond eten. We beelden allerlei houdingen en bewegingen uit. En donderdag gaan we, als het weer het toelaat op wandel. Dan is het bosdag. Naargelang het weer gaan we voor  of na de middag.

Zorgen jullie op die donderdag dan voor goede stapschoenen of eventueel laarsjes. Ook een fluohesje is dan zeker aangewezen!

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Volgende week leren we over ziek en gezond. Nellie, een pop in onze klas, voelt zich niet goed. Ze heeft het warm. Haar vriendje Cezar is gevallen en bloedt aan zijn knie. Wat nu? Hoe kunnen we hen helpen? Moeten we de dokter bellen? Hoe doen we dat?

Zijn de kleuters wel eens ziek geweest? Hoe ben je terug gezond geworden?

Veel vragen waarover de kleuters ongetwijfeld veel te vertellen hebben. De dokterstas in de poppenkamer zal ook van pas komen.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Maandag starten we weer, uitgerust en hopelijk verlost van hoest- en niesbuien.

Het wordt een themaloze week. Onze kleuters zullen ongetwijfeld veel te vertellen hebben en blij zijn om weer samen te kunnen spelen.

De kleuters van wie de ouders niet aanwezig waren op het klassikale oudercontact, krijgen het mufolioboek mee naar huis. Jullie kunnen het inkijken en hier of daar eigen bevindingen noteren. Geef het boek ten laatste vrijdag terug mee naar school aub.

Groeten van juf Hilde

Pagina 1 van 3
Go to top