Beste ouders,

Volgende week zingen en vertellen en tekenen we verder over en voor onze mama's.

Wie vorige week nog geen voorwerp van mama (ivm het beroep of een hobby) heeft mee gegeven, mag dat volgende week nog doen. Het is knap van onze 3-jarige kleuters hoe ze daarover vertellen!

Via de maandwijzer weten jullie al dat de schoolfotograaf dinsdag komt. We vieren dan ook de verjaardag van Fien. 's Avonds zijn er nog enkele oudercontacten gepland.

Onze cadeautjes voor de mama's staan al te pronken in de klas... Ssst, hebben onze kleuters het al verklapt?

Groeten van juf Hilde  

Beste ouders,

Onze week in de kinderclub zit er op. Vannaf maandag kunnen we terug in onze vertrouwde klas terecht.

De maand mei nadert, dus we gaan knutselen voor onze mama's... 

Onze kevers mogen ook vertellen over hun mama: daarvoor mogen ze een voorwerp meebrengen, dat te maken heeft met het beroep of een hobby van mama. In de klas kunnen ze aan hun vriendjes uitleggen wat mama daarmee doet. Dat voorwerp mag je in de loop van volgende week meegeven.

Jullie hebben allemaal 'ingeschreven' voor het online oudercontact. Ik vind het spijtig dat het niet 'live' kan. Niets aan te doen.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Onze kleuters hebben deze week trots hun lievelingsboek getoond aan hun vriendjes en verteld uit hun zoek-, info-, verhalenboek. Het was mooi om zien hoe ze mij imiteerden. De kleuters die nog niet aan de beurt geweest zijn, mogen volgende week hun lievelingsboek meebrengen.

Met Pasen in zicht werken we volgende week over kippen, hanen, kuikens, Paashazen en konijnen.

Hebben de kleuters thuis kippen en ook een haan? Hoeveel? Welke kleur? Wat eten ze? Waar slapen ze? Hebben ze een naam? ... Daarover mogen ze in de zithoek vertellen. Ook over konijnen.

Op het digibord bekijken we hoe een kuikentje geboren wordt. In een prentenboek zien we wat de kip van Huub allemaal kan. En uiteraard gaan we ook knutselen, schilderen en tekenen om een paasmandje te versieren.

Jullie hebben een mail gekregen om maandag een steen mee te geven. 

Jullie mogen ook een uitgeblazen eitje of enkele halve eierschalen meegeven.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Roodkapje en de 3 biggetjes hebben niets meer te vrezen. De wolven in onze klas bleken gelukkig niet zo hongerig te zijn!

Bedankt nog voor het meegegeven materiaal bij de sprookjes. Het is van pas gekomen in het spel. Het stro en de takjes blijven nog dienst doen.

Vandaag hebben we krulstaartjes gerold met stift en papier. Enkele creatievelingen maakten er ook kettingen, verrekijkers, brillen,... van. Hiermee werken we volgende week verder. Nog niet alle kleuters zijn aan bod gekomen.

Vanaf maandag mogen onze kevers hun favoriete boek meebrengen. Dit hoeft geen verhaal te zijn. Het mag ook een kijkboek of fotoboek of ... zijn. Ik ben benieuwd wat ze er over te vertellen hebben.

We werken dus nog een hele week over boeken.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

Juf Maxelle heeft haar stageweek afgesloten. Ze heeft prettige activiteiten en leerrijke materialen aangeboden. Ik heb de kleuters zien spelen en genieten.

Omdat maart 'Jeugdboekenmaand' is, gaan we 2 weken rond boeken en verhalen werken. Tijdens de week van 8 maart lees en vertel ik en spelen we de verhaaltjes van 'Roodkapje' en 'De 3 biggetjes' , telkens 2 dagen.

Woensdag 10 maart is het enkel school voor ons, leerkrachten.

Vrijdag 12 maart is het 'Pyjamadag': dan houden we onze pyjama aan voor school en kunnen we gaan rusten/slapen in het huisje dat we in onze klas bouwen: zou dat één zijn van stro of van hout of van steen? 

Om de verhaaltjes en het spel van de kleuters nog echter te maken, mogen ze elk één voorwerp meebrengen dat bij daarbij hoort. Iets dat je thuis hebt liggen zoals bijvoorbeeld: een rode kap, mantel, muts, een mandje, een leeg plastic flesje, een wolvenmuts, een wolvenknuffel, een bril, een varkenknuffel, ... Schrijven jullie de naam van je kind er aub op? De kleuters mogen ook kleine, dunne takjes verzamelen (10 à 15 cm), laten drogen en meebrengen. Ook wat stro kunnen we gebruiken.

Tijdens de week van 15 maart komen de lievelingsboeken van jullie kleuter aan bod. Iedereen brengt dan één mee. Jullie kunnen volgende week al eentje kiezen en thuis voorlezen en vertellen. Dan mogen de kleuters vanaf 15 maart elk hun eigen boek tonen en vertellen aan elkaar en aan de hele klas, als ze dat willen. Uiteraard dragen we zorg voor al die mooie boeken. Op vrijdag 19 maart nemen we de boeken weer mee naar huis.

Alvast dankjewel voor jullie medewerking!

Groeten van juf Hilde  

 

 

 

 
What do you want to do ?
New mail
Beste ouders,

Alle kleuters en leerkrachten komen maandag 1 maart in feestkledij naar school. Dat hadden jullie al vernomen.

Welke feestkledij: daar zijn jullie uiteraard vrij in. Je mag ook, in plaats van een heel 'kostuum' kiezen voor één accessoire zoals een das, plastron, strikje, hoedje, schmink, lippenstift,...

Groeten van juf Hilde

 

Beste ouders,

Deze week werken de kleuters rond gevaarlijke beroepen. (het leger, de politie, de brandweer) Ook gaan we ons verkleden en zelf kleding maken. Om ons soms wat uit te leven, zingen en dansen we op muziek. 

Op maandag werken we rond het leger. We bekijken echte kledij en materialen uit het leger, we zien filmpjes en knutselen bijvoorbeeld onze eigen verrekijker. 

Op dinsdag en woensdag gaan we werken rond de politie. Er komt een speciale politiehoek met een cel, parcours en een schietoefening. Ook hierbij gaan we verschillende dingen knutselen. 

Op donderdag en vrijdag werken we rond de brandweer. We maken ons eigen brandend huis, we maken tekeningen voor de brandweer en nog veel meer.

Ook komt er een winkelhoek in onze klas, hier leren we over de soorten kledij, we leren betalen en we spelen alsof we echt in een winkel zijn.

Op vrijdag neem ik ook afscheid van de kleuters, dan vertrek ik naar de zonnetjesklas. Ik heb enorm genoten om stage te lopen in de kevertjesklas, voor onze laatste week samen gaan we er nog eens extra invliegen en extra plezier maken. 

Met vriendelijke groeten,

Juf Maxelle 

Beste ouders,

Deze week hebben we zonder thema gespeeld. 

We hebben 2 verjaardagen gevierd: Axelle en Sophia. Sinds woensdag komt Sophia terug naar school. Het was mooi om zien hoe zij verwelkomd werd door haar vriendjes. We zijn weer compleet,  met 17 vrolijke, enthousiaste, leergierige kleuters in de keverklas!

Volgende week komt juf Maxelle een hele week stage doen in onze klas. Zij zal langs deze weg zelf nog doorsturen waarrond ze werkt.

Groeten van juf Hilde 

Beste ouders,

We zijn 2 dagen verhuisd naar een andere 'klas'. Onze verwarming was stuk. Gelukkig konden we donderdag in de eetzaal van de lagere school terecht en vrijdag in de kinderclub. Normaal kunnen we morgen terug naar onze vertrouwde keverklas.

De volgende 2 weken gaan we ons verkleden, maskers maken, schudbusjes knutselen, gekke bekken trekken,... 

Naar aanleiding van dikketruiendag op 9 februari vertellen en knutselen we ook over de herder en zijn schapen, zachte wol en warme truien.

De 'Poëzieweek' loopt nog tot woensdag. Elke dag toveren we enkele versjes uit de doos die we opzeggen en uitbeelden. We kiezen onze favoriete versjes deze week. Die copiëren we 3 keer: eentje voor onze kaft en 2 gaan woensdag mee naar huis. De bedoeling is dat jullie kleuter die bij 2 buren in de brievenbus stoppen. Zo kunnen zij mee genieten van onze rijmpjes.

Groeten van juf Hilde

Beste ouders,

De foto's van januari zijn op de site te bewonderen. We hebben deze week 'car wash' gedaan: ontspannende massage op rustige muziek (ook te zien op de foto's). Willen jullie er ook van genieten? Jullie kleuter kent er alles van!

Volgende week werken we rond tegenstellingen. Onder meer groot en klein, hoog en laag, kort en lang komen aan bod. Stagiair juf Maxelle komt weer enkele dagen naar onze klas. Zij werkt rond licht en donker.

Donderdag is het bosdag. Bij droog weer maken we dan een wandeling. 

Vanaf donderdag begint de Poëzieweek. Elke dag van de week gaan we korte versjes opzeggen en uitbeelden. Daaruit kiezen we één favoriet versje van de keverklas. Wat we daarmee gaan aanvangen? Daarover later meer...

Groeten van juf Hilde 

Pagina 1 van 3
Go to top