Beste ouders,

Sinds donderdag telt onze keverklas 23 kleuters. Amir is erbij gekomen. We gaan er samen voor zorgen dat hij zich goed voelt in onze klas en nieuwe vriendjes kan maken.

De Sint is in het land en we tellen af tot als hij naar onze school komt. In de poppenkamer komen verkleedkleren, 'cadeautjes', grote zakken voor speelgoed. De keversint kan alle brave kindjes in onze klas misschien al verrassen. Knutselen, dansen, zingen, vertellen,... en nog meer. Het worden prettige en spannende weken.

Groeten, juf Hilde

Beste ouders,

Donderdag en vrijdag waren er veel afwezige zieke kleuters. Ik hoop dat ze gauw weer beter zijn en terug kunnen komen naar school.

Volgende week is het voorleesweek. We werken dus rond boeken en gaan veel verhaaltjes voorlezen. Elke kleuterklas heeft een lievelingsboek gekozen. Elk boek lezen we in elke klas voor. Op het einde van de week kiezen onze kleuters er het mooiste uit.

We vergelijken verschillende boeken: een prentenboek, fotoboek, kookboek, voelboek, een reuzeboek.

In de fotoboeken van onze klas ontbreken nog foto's van enkele kleuters. Wie er nog geen heeft meegegeven, mag dat nog altijd doen.

Groeten, juf Hilde

Beste ouders,

Komende week werken we in het kader van ons jaarthema SteAm rond de A van art. Met de grappige, kleurrijke figuren van kunstenaar Keith Haring gaan we spelen, schilderen, uitbeelden, coderen, ...

We maken ook patronen met allerlei gekleurd speelgoed uit de klas: parels, duploblokken, grote blokken, auto's, ...

Van onze 'kunstwerken' maken we ook foto's, die jullie later op onze website kunnen bewonderen.

Woensdag is het pedagogische studiedag.

Groeten, juf Hilde

Beste ouders,

Volgende week werken we zonder thema. Maar vervelen zal er niet bij zijn. 

Jullie kleuter heeft misschien al verteld over juf Griet. Sinds half oktober komt zij op woensdag en donderdag haar stage doen als kinderverzorgster (tot half januari). Zij begeleidt onze kleuters o.a. ook bij het aanleren van gezelschapsspelen.

De actie 'HELM OP FLUO TOP' start morgen en loopt tot de krokusvakantie. In deze donkere herfst- en winterperiode willen we iedereen aanmoedigen om goed zichtbaar buiten te komen, ook naar school dus. 

Groeten, juf Hilde

Beste ouders,

Het is al bijna herfstverlof, nog één week. We werken rond de herfst. Met een weegschaal en kleine en grote potjes spelen we met de noten en kastanjes die we op onze wandeling verzameld hebben. We gaan ook nog tellen, stempelen, plakken,...

Bij droog weer spelen we in ons bos. En we vertellen over wat wel en niet mag in het bos.

In onze keverklas werken we niet rond Halloween. Maar de kleuters mogen zich vrijdag wel 'verkleden' met een attribuut naar keuze.

Groeten, juf Hilde

Beste ouders,

De volgende 2 weken combineren we 'de week van het bos' met het sprookje Roodkapje. 

Ik vertel het verhaal en we gaan het ook naspelen. We vertellen over de dieren van het bos.

Donderdag is het bosdag. Dan gaan we op wandel naar de grot en het Straatje, afhankelijk van het weer in de voor- of namiddag. Bij regenweer stellen we het uit.

We gaan ook ons dansje oefenen, voor het optreden voor onze grootouders. Daarvoor heb ik op school voor al onze kevers een rood T-shirt. Aan jullie wil ik vragen om jullie kleuter op 17 en 18 oktober een blauwe jeansbroek of -rok aan te doen, indien mogelijk.

Groeten, juf Hilde

 

Beste ouders,

We gaan 2 weken vertellen en werken rond de grootouders en het sprookje van Roodkapje. 

In oktober zetten we onze grootouders in de bloemetjes en daar hoort natuurlijk een cadeautje bij ...

In de loop van de week komen de eerste foto's op de website. 

Vrijdag is een verlofdag. Woensdag 4-10 ook, dan is het pedagogische studiedag.

Nog even herinneren: ik mis nog enkele (winkel)zakken om de tekeningen mee naar huis te geven.

Afgedrukte foto's op papier ( liever geen dik fotopapier) mag je ook meegeven om onze fotoboek aan te vullen.

Groeten, juf Hilde

Beste ouders,

We werken komende week over lieveheersbeestjes. Wat weten de kleuters er over? Via een infoboek komen we er nog meer over te weten. We gaan kevertjes knippen, scheuren, plakken, stempelen, zingen over Hansje Pansje. 

Nog even een rechtzetting: strapdag was niet vorige vrijdag, maar volgende vrijdag! Een vergissing mijnentwege. Maar onze kleuters hebben er echt van genoten. Fier en met hun helm op reden ze op onze speelplaats in het rond. Dat gaan we vrijdag dus overdoen. Hopelijk bij even mooi weer. 

Dankjulliewel papa's en mama's om de fietsjes mee te brengen! 

Groeten, juf Hilde

Beste ouders,

Ons thema voor volgende week is de kermis. Maandag gaan we na de middag naar de paardenmolen: rondjes draaien en proberen de staart van de bal (de plusch?) te pakken. In onze klas gaan we op zoek naar dingen die kunnen draaien: de wielen van de auto's, treintjes, buggy, grasmachine,  het spelletjesrad, de tandwielen, en ook onze handen, armen,...

Vrijdag is het strapdag: dan komen we zo veel als mogelijk met de fiets naar school. De fiets in de koffer meebrengen mag ook, indien mogelijk. De kleuters mogen ook met een fiets van school rijden. Op de speelplaats rijden we grote rondjes.

Vrijdagnamiddag rijden we rondjes in de Schoolstraat (sponsorloop): onze kevers om 13.15u.

Het wordt een sportieve week vol beweging!

Groeten, juf Hilde   

Go to top