Gemeentelijke basisschool de Klimboom uit Heultje gaat sinds 1985 op sneeuwklassen in het Oostenrijkse dorpje Arzl. Het dorpje Arzl telt 2300 inwoners en ligt 883 m hoog in het Pitztal, één van de mooiste dalen van Tirol. De mensen leven er vooral van de landbouw en het toerisme. De gemeente Arzl telt ongeveer 600 huizen. Een legende vertelt dat er in Arzl een burcht gestaan heeft. De naam Arzl zou daarvan komen want Arcel betekent : de kleine burcht.

Arzl is de heimat van vele beroemde schilders en beeldhouwers. Raffeiner heeft de kerk van Arzl beschilderd en Schnegg was een beroemdebeeldhouwer uit de 18de eeuw. Ook de beroemde bergbeklimmer en filmspeler Luis Tranker kwam uit Arzl. Wisten jullie dat één van de beste Oostenrijkse skiërs, Benjamin Reich, geboren en getogen is in Arzl ?

Arzl vormt samen met Wald, Leins en Timmels een gemeente van ongeveer 3500 inwoners. Arzl en Wald liggen zonnig en beschut op de van bossen en weiden groene hellingen. Arzl ligt 5 km van het stadje Imst, een goede 60 km van de stad Innsbrück en ongeveer 825 km van Heultje. Het is het eerste dorpje als je in het Pitztal komt.

 

 

Laatst aangepast op zondag, 25 december 2022 10:47

Meer in deze categorie:

Go to top