Beste ouders,

 

De Sint is terug naar Spanje, tijd voor de kerstsfeer in de klas te brengen!

Maandag versieren we samen met de kleuters de kerstboom, tenminste als Django de klasvogel wilt vertellen waar hij de kerstballen verstopt heeft! Hierbij leren we ook ons themalied ‘boom versieren’

Taal komt extra aanbod want we leren én knutselen zelf onze nieuwjaarsbrief. We maken er 3 per kind.

In de poppenkamer kan je de kerstsfeer ook terugvinden, een kerstboom die ze zelf continu mogen versieren, kerstversiering die ze in de winkel kunnen kopen,…

We werken weer wat aan onze schrijfmotoriek, tellen kerstballen waar we rekenhandelingen gebruiken, maken een lichtjesslinger volgens patroon en nog zoveel meer.

Op vrijdag 22/12, de laatste schooldag houden we een kerstfeestje met allerlei soorten fruit! We maken er iets moois en gezonds van! Kleuters mogen in een kerstoutfit naar school komen ?

Belangrijk:

  • woensdag 13/12: geen school: pedagogische studiedag
  • donderdag 21/12: klassikaal oudercontact waar jullie de mufolio’s kunnen inkijken. Nadien zijn jullie zeer welkom op de kerstborrel in de hal van de lagere school. Vanaf 18uur tot 19uur.

Groetjes

Juf Lien

Beste ouders,

De Sint is al eventjes in ons land. Onze brief is gedeponeerd in de brievenbus. Hopelijk is hij onderweg naar de Sint. Houden jullie je brievenbus in de gaten? Want er zou wel eens iets teruggestuurd kunnen worden van de Sint... We zijn nieuwsgierig ? Daardoor werken we de komende twee weken rond Sinterklaas.

We maken een heuse stoomboot via de Krullenbol (schrijfmethode), leren een pietendans, kunnen zelf eens Sint en Piet spelen, sorteren speelgoed naargelang het wensenlijstje, en nog zoveel meer!

meebrengen:    1 schoentje (slofje, oude schoen, speelgoedschoen,…) genaamd
                         wie de speelgoedboekjes beu zijn thuis mogen ze ook meebrengen ?

 

 

Groetjes,

Juf Lien

Beste ouders,

de komende twee weken werken we rond het prentenboek Moppereend.

Eend is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste... dat vindt zij. Want ze wil niet gaten graven met hond. Niet met Varken in de modderpoel. Niet kraaien met Haan. Niet soezen met Schildpad. Niet een lekker hapje eten met Geit. Dus... NIEMAND wil met haar spelen.
En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt. Wat voor een wolk was dit? Was het een SOMBERwolk? Was het een TREURwolk? Of zou het... was het... een MOPPEREENDwolk? Zou hij altijd de zon verduisteren? Kon hij BARSTEN? En met het barsten van de wolk komt alles goed in dit verhaal.

We maken een heus groepswerk waar we regendruppels en een wolk van schrijfmotoriek creëren.

Volgende week werken we ook aan het jaarthema steAm waar we de A van art, kunst, in de picture zetten. We maken kennis met Keith Haring waar we allerlei leuke en creatieve spelletjes of opdrachten mee kunnen doen.

Van 18 tot 26/11 is het voorleesweek. Elke juf kiest haar lievelingsboek en deze gaat rond doorheen alle klassen. Onze leesjury, de kleuters, mogen kiezen wat het lievelingsverhaal gaat worden!

Belangrijk: woensdag 15/11 is het pedagogische studiedag, geen school voor onze kleuters.

Meebrengen: 1 (lege) keukenrol

 

Groetjes,

Juf Lien

Beste ouders,

 

Hopelijk hebben jullie er allemaal een leuke vakantie opzitten. We vliegen er weer in!

Komende week werken we 'themaloos'. We spelen extra veel samen en werken ook aan onze mufolio. 

 

De donkere dagen zijn aangebroken. De actie 'helm op, fluo top!' gaat hier van start. Graag iedereen goed zichtbaar maken door ons fluohesje aan te doen.

 

Groetjes

juf Lien

FIJNE HERFSTVAKANTIE! 

Beste ouders,

de laatste week voor de vakantie gaat van start.

We werken en spelen in het thema van herfst / griezelen.

Omdat de juffen wel eens houden van een feestje vieren we feest op vrijdag in het thema van Halloween. Juf Machteld van de kikkerklas maakt pompoensoep en de vogeltjes maken hierbij een dessertje; spoken-pannenkoeken! Samen gaan we hier van smullen. Hierbij weten jullie dat er wel eens fruit, koek of boterhammetje kan blijven liggen in de doosjes.
De kleuters mogen, als ze zelf willen, verkleed komen als een griezelfiguurtje naar school.  Het is niet nodig voor een hele outfit, een accessoire is al meer dan genoeg. Vergeet de naam er niet op te schrijven.

Griezelgroetjes,

Juf Lien

Beste ouders,

 

Het zijn al drukke dagen geweest voor onze kleuters. Oefenen voor de dansjes, knutselwerkjes maken voor onze lieve grootouders,...

op vrijdag en maandag namiddag houden we een generale repeititie met de hele kleuterschool.

Denken jullie er nog aan;

- dinsdag en woensdag vanaf 9u zijn de grootouders welkom in de turnzaal (via de poort van de lagere school mogen ze binnenkomen) om 9.15u start de voorstelling. 

- gemakkelijke kledij aan (T-shirt krijgen ze aan van de klas, liefst een groene of bruine broek aan)

- Na de show mogen ze nog koffie drinken en een koffiekoek eten. Nadien mogen ze naar de klas hun knutselwerkje komen afhalen. Kleuters mogen eventueel mee naar huis met de grootouders. 

 

De dagen erna werken we verder in thema herfst.

 

Groetjes

Juf Lien

Zeg Roodkapje waar ga je heen, zo alleen, zo alleen

Zeg roodkapje waar gaan je heen, zo alleen,...

 

We gaan het verhaal van Roodkapje op zoveel verschillende manieren tonen, vertellen, lezen, spelen,...

Wie iets heeft rond Roodkapje mag dit zeker (genaamd) mee naar de klas brengen.

 

Groetjes!

Juf Lien

Beste ouders,

Herfst is gekomen, blaadjes van de bomen, dans maar mee,…

2-6/10
Het seizoen is veranderd naar de herfst. Hier gaan we mee aan de slag in de klas. Als vogel in de kijker zetten we de uil! Oehoe…
Wie een knuffel, spel, boek, materiaal heeft rond een uil mag deze zeker meebrengen naar de klas (genaamd)

Daarna gaan we verder in thema ‘in het bos’ want dat is ook de rode draad voor ons grootoudersfeest.

Woensdag 4 oktober; geen school! pedagogische studiedag

 

9-20/10
“Week van het bos” Wie een wandeling gaat maken en leuke herfstvruchten, blaadjes, takken,… vindt, mag deze zeker meebrengen naar de klas.
We gaan ook iets knutselen voor onze grootouders en oefenen volop voor onze dans.

donderdag 12 oktober: uitstap naar het bos in Heultje. Graag aangepaste schoenen / regenjas aandoen.

Op dinsdag 17 en woensdag 18 oktober is het grootoudersfeest. Wat doen de kleuters aan: een groene, bruine of zwarte broek! voor het bovenstuk doen ze iets aan van in de klas.
(liefst deze twee dagen een gemakkelijk t-shirt of vestje aan)
Wie van de grootouders graag zijn lieve kleuter mee naar huis neemt na de voorstelling, mag dit doen.

Groetjes,

Juf Lien

Beste ouders,

De komende twee weken werken we rond het kleurenmonster.

Het kleurenmonster weet niet wat er met hem aan de hand is. hij is helemaal in de war en voelt van alles door elkaar. hij voelt zich blij, verdrietig, boos, bang en kalm tegelijk! om hem te helpen laat een klein meisje hem met behulp van kleuren zien wat elk gevoel betekent.

We gaan op ontdekkingstocht om alle emoties een plek te geven.

 

belangrijk: 29/09 is het geen school

 

Groetjes

Juf Lien

Pagina 1 van 2
Go to top