22 mei - 2 juni

Beste ouders,

Van maandag tot woensdag komt juf Lara, de stagiaire haar stage verderzetten. Nadien werken we 2 weken verder met het thema ‘Rijden maar in het verkeer’

Vroem, vroem, hoor je dat geluid? Ik kijk beide kanten uit. Het is groen je mag nu gaan, bij rood licht moet je blijven staan! de aanzet van ons themaliedje ?

We stimuleren onze fijne motoriek door een touwtjesrace te doen met autootjes, werken aan onze schrijfmotoriek ‘de race’ en ‘de fietswielen’ via de methode krullebol.

Als taalactiviteit verwoorden we wie waar in de bus zit, waar de kleuters een omschrijving moeten geven. Ook de verkeersborden komen hier zeker aanbod!

Voor wiskunde toveren we de bee-bot om naar een auto. Hoe gaat deze moeten rijden? We volgen de richtingen van de pijlen.

En nog zoveel meer!

Wanneer het mooi weer is profiteren we om te gaan fietsen. Je kleuter mag zijn/ haar eigen fiets meebrengen. Als dit niet lukt, geen probleem. We nemen een fiets van onze school.

Geniet van jullie verlengd weekend!

 

Groetjes

Juf Lien

 

Leuk weetjes: maandag 22 mei: in de namiddag hebben we een workshop van Hallo Vélo.

Feestvogels:

29/05 Eliah is jarig! We vieren hem dinsdag 30 mei in onze klas.

31/05 Fiene is jarig! We vieren haar op deze dag.

Beste ouders,

 

van 2 tot 10 mei werken we rond het prentenboek; ‘Coco kan het!’ van Loes Riphagen.

‘vandaag is een grote dag, alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet’ en wie staat er klaar voor die kleine vogel te steunen,… MAMA!

dit doen we naar aanleiding van moederdag (14 mei)

Wat mama’s zoals doen breiden we uit in onze poppenkamer. Zorgen, koken, wassen, strijken, lief zijn en zich mooi maken,…

 

Van 11 tot 17 mei komt stagiaire Lara een thema uitwerken rond voertuigen. In deze week mogen de kleuters hun (loop)fiets meebrengen. Eens bekijken hoe onze fiets in elkaar zit, we gaan hem wassen en natuurlijk… fietsen!

 

Belangrijk:

 • donderdag 4 mei schoolfotograaf: breng je mooiste glimlach mee!
 • 10 mei: we vieren Phil zijn verjaardag in de klas. Hoera!

! Geen school !                donderdag 18 mei Hemelvaart                 vrijdag 19 mei brugdag

Beste ouders,

Komende week werken we rond bloemen. Via een stappenplan maken we bloemen adhv vormen, kleur en hoeveelheden.
De clics komen deze week tevoorschijn om via foto’s bloemen na te maken. We gaan bloemen tellen, de langste en de kortste zoeken,…
In het winkeltje kunnen de kleuters bloemen kopen en daardoor de poppenkamer opfrissen met een mooi boeketje.

We maken een schilderij zoals een Van Gogh. We bestuderen het schilderij en gaan daarna vrij en zelfstandig aan de slag om ons eigen bloemenschilderij te maken.

Op donderdag 27/04 gaan we naar het bos in de Beeltjens. We kunnen er bijna geraken met z’n allen! We zoeken nog 1 chauffeur die ons (2kls) kan komen halen. Hiervoor mag je de juf contacteren.
Arun is die dag ook jarig! Hoera! we vieren zijn verjaardag de dag er na.

Geniet van jullie weekend!

Groetjes
Juf Lien

Beste ouders,

Na de vakantie starten we met een themaloze week. Onze klas is wat aangepast. De poppenkamer, samen met de winkel en de werkbank is naar boven verhuisd en weer extra tafels en stoelen beneden. Tijdens deze week leren we de nieuwe afspraken hierover.

Ook beginnen we met het oefenen van het schrijven van onze naam. Op het magneetbord komen de letters aanbod zodat we hier onze eigen naam én die van onze vriendjes kunnen maken!

In het fotoalbum ‘BimBamBeieren’ zijn foto’s toegevoegd van deze week.

INFO:

Op donderdag 27 april is het Bosdag en gaan we met de hele kleuterschool naar de Beeltjens. Hiervoor zoeken we chauffeurs om ons te vervoeren en op te halen. exacte uren worden nog meegegeven. Wie ons kan vervoeren mag via Whatsapp dit laten weten aan de juf.

 

Fijne Paasvakantie!

 

Groetjes

Juf Lien

Lieve ouders,

 

De laatste week voor de paasvakantie is al daar. We hebben onze paasboom vorige week al gezet, zodat we er toch wat langer van kunnen genieten. Dat was toch al een hele opgave, al die eitjes zoeken in onze klas!

Het Verhaal ‘ Luuk en Lotje – Het is Pasen’ staat centraal. In het verhaal verkleden ze zich als paaskonijntjes, gebruiken ze mandjes om eitjes te rapen,... Wat wij ook allemaal gaan doen!

We gaan al eens voorproeven wat de Paashaas ons gaat brengen. Hmmmm! Mag iedereen chocolade eten? (allergieën?)

We leren het lied; ‘wat ligt er in de tuin verstopt’. Waarschijnlijk horen jullie de komende dagen véél van bim-bam-bom! ;) 

de begrippen meer, minder, evenveel komen aanbod aan de hand van de paaseitjes.

en nog zoveel meer natuurlijk!

De laatste dag worden we omgetoverd tot een paashaasje. Kan iedereen tegen Grimas (schmink)?

 

Fijn weekend!

Juf Lien

Tok tok tok, ik ben een kip
Ik leg veel eitjes wip, wip, wip.

Ik vlieg, ik vlieg, ik ben een haan,
Ik kan al op één pootje staan.

Het thema spreekt voor zich de komende week: De kip en haar ei!
Deze week komt juf Lara, de stagiaire, ook de eerste 3 dagen meespelen en activiteiten uitvoeren.

Django onze klasvogel zit niet in onze zithoek, waar is die toch naartoe? Maar kijk! hij zit in het kippenhok bij de kippen en haan!  
Ook de zandbak wordt gevuld met maïs. We gaan eitjes bakken in de pan. Hmmm!
We doen een telspel aan de hand van gevulde ei-doosjes, we maken eier-puzzels, we werken aan onze schrijfmotoriek door verschillende vormen-kippen te overtrekken,…

Omdat dit jaar ons jaarthema ‘STEM’ is, gaan we ook enkele proefjes uitvoeren met een ei.

 • hoe krijgen we een ei in een fles?
 • zinkt of drijft een ei in zout water?
 • welk ei draait rond zijn as?

Het wordt weer een k-EI leuke week ?

 

Fijn weekend!

Juf Lien

Beste ouders,

We merken ons elke dag iets op als we op school zijn. Het is ’s ochtends al lichter aan het worden, we zien meer de zon opkomen, onze grote boom op  de speelplaats krijgt knopen aan zijn takken, we horen al meer vogels een mooi liedje zingen,… Het nieuwe leven begint weer! Dit is ook ons thema voor de komende twee weken. Het nieuwe leven op de boerderij.

vraagje: wie thuis droge maïs heeft en wat kan missen, mag dit meebrengen. BEDANKT!

 • Meebrengen: 1 krant.

Info:

6/03-7/03 Stagiaire komt activiteiten doen in de klas

10/03 vieren we Aurelie! hip hip hip hoeraaa!

 

Belangrijk:

17/03 LOKALE VERLOFDAG; geen school

 

Fijn weekend allemaal!

Groetjes

Juf Lien

Beste ouders,

Hopelijk hebben jullie er een leuke week opzitten met jullie speelvogel!

Volgende week starten we in een themaloze week. Dit wilt zeggen observaties, extra meespelen met de kleuters en weer extra speelgoed uittesten!


Ook in deze week is het grootouderturnen. Op maandag 27/02 van 9.40u-10.30u bij juf Jolien en op vrijdag 03/03 van 8.50u-9.40u bij meester Timothy.

Op dinsdag 28/2 komt de stagiaire ook een aantal activiteiten begeleiden.

Fijne dagen!

Groetjes
Juf Lien

 

Beste ouders,

De laatste twee weken voor we de vakantie ingaan werken we rond thema Carnaval. Dit doen we aan de hand van het prentenboek ‘Lou viert carnaval’ van Kathleen Amant. Iedereen is anders zo ook in dit grappige en herkenbare carnavalverhaal.
Sommige kleuters verkleden zich graag, maar er zijn ook kinderen die zich niet graag verkleden, wat daarom niet uitsluit dat ze ten volle kunnen genieten van het gebeuren. Misschien zitten ze liever te kijken wat anderen doen. De boodschap in het verhaal wordt hier heel mooi omschreven.

We hebben een carnavalswinkel in de klas waar we verkleedkleding kunnen kopen, we kunnen verkleed in de stoet lopen op het ritme van de muziek,  we houden feest met ballonnen, ontdekken allerlei dingen in onze confetti/ serpentinebak,…
Onze kleuters leren ook afbeeldingen in de juiste volgorde te leggen via het opdrachtje ‘Clown maakt zich klaar’.

De kleuters kunnen al goed tellen, maar een rangorde is toch net wat anders. Om dit te oefenen maken we een muzikale optocht waarin enkele kleuters een plekje krijgen. De toeschouwers mogen dan vertellen wie er op welk plekje staat.

in de tweede week is het een zotte week:

 • maandag: kom je met een speciaal hoofddeksel
 • dinsdag: verkleed je als mama of papa
 • woensdag: kom je met een opvallend kapsel naar school
 • donderdag: kom je met zoveel mogelijk fluo aan
 • vrijdag: verkleed naar eigen keuze

belangrijk:

 • zie dat alles genaamd is van de materialen die je meebrengt.

de stoet gaat door op de laatste dag (17/02). De stoet vertrekt om 11uur. Er mag dan papieren confetti rond gestrooid worden.

in de voormiddag krijgen de kleuters allemaal een hotdog om te eten. Breng toch zeker de nodige fruitjes, boterhammen en koekjes mee. Je weet maar nooit dat ze reuzehonger hebben na de optocht! ?

Fijne dagen!

Groetjes
Juf Lien

Beste ouders,

Volgende week kunnen onze speelvogels volop experimenteren met muziekinstrumenten. welk instrument horen we?  We meten de staafjes van de xylofoon, we maken een liedje met de handbellen, tellen van muzieknoten,  trommelen met verf aan onze handen op een bepaald ritme, op de iPad spelen we bekende liedjes op de piano,…

Er zit meer in een liedje dan je denkt!

 

Belangrijk:          woensdag 01/02 Geen school; pedagogische studiedag

donderdag 02/02 zijn we in de voormiddag uitgenodigd bij de BIB in Westerlo voor een tentoonstelling rond beroepen van Liesbet Slegers. We gaan met de bus en jullie moeten niets anders voorzien.

 

Fijn weekend allemaal!

Groetjes

Juf Lien

Pagina 1 van 3
Go to top