Beste ouder(s)

Wat hebben we genoten de voorbije week. We werkten rond grootouders/ familie en als kers op de taart werden deze grootouders gevierd op donderdag en vrijdag. Het zonnetje scheen en het deed iedereen deugd om samen activiteiten te doen. Heel mooi om te zien!

Ook hebben onze schaapjes het beste van zichzelf gegeven bij het sponsorfietsen. Bravo!

De volgende weken werken we rond ons klassymbool, het schaapje.

'Schaapje, schaapje, heb je witte wol?' 'Ja baas, ja baas, drie zakken vol.'

We leggen deze week de focus op spelenderwijs tellen, de uiterlijke kenmerken van een schaap en ontdekken waar schaapjes kunnen wonen: de boerderij. Op de boerderij heb je ook lekkere fruitbomen en daarom maken we woensdag voor de speeltijd samen appelmoes.

Juf Vera, onze kinderverzorgster, brengt verse appeltjes mee van haar appelboom en we gaan aan de slag. Onze kleuters moeten geen fruitje meebrengen. Er gaat geproefd worden van de appeltjes wanneer we deze snijden en we proeven natuurlijk ook van onze appelmoes als die klaar is. Smullen maar! 

Belangrijk:
Vrijdag (30 september) is het geen school voor onze kleuters (pedagogische studiedag).
- Volgende week maandag (3 oktober) is het ook geen school (facultatieve verlofdag). 

Veel groetjes en tot morgen!
juf Machteld 

 

Dag ouder(s)

Volgende week is het meteen een feestweek. Onze grootouder(s) worden in de bloemetjes gezet en dat verdienen ze dubbel en dik.

De eerste dagen van de week werken we rond familie in de brede zin van het woord. We starten ook met onze ik-boekjes te introduceren in de boekenhoek. Hierbij een warme oproep om foto's mee te brengen voor wie dit eerder nog niet deed. Op donderdag en vrijdag is het in de voormiddag grootouderfeest. We voorzien een cadeautje voor onze grootouder(s) dat we op deze dagen afgeven.

We gaan volop samen aan de slag om dit te knutselen. Wat het precies is, is vanzelfsprekend nog een verrassing. Spannend!

Ikzelf was de laatste twee dagen van deze week afwezig wegens een keelontsteking, maar sta maandag weer paraat met open armen om jullie kleutertjes te ontvangen. 

Een gezellig herfstweekend gewenst!
juf Machteld 

Dag ouder(s)

Onze eerste volledige week school zit erop. We leerden elkaar en onze klas beter kennen. Volgende week gaan we van start met ons eerste thema. Heultje kermis start dit weekend en hier werken we dan ook een weekje rond. We brengen de kermis in onze klas met een alsof frietjeskraam, een paardenmolen om rond te fietsen, een speltafel in thema en veel activiteiten zoals frietjes knippen, eendjes vissen, enz.

Op maandagnamiddag gaan we naar de kermis en gaan we ons amuseren op de paardenmolen. Joepie!
Op vrijdag is het Strapdag. Op deze dag komen alle leerlingen te voet of met de fiets naar school. Strappen is gezond én goed voor het milieu. Ook is het vrijdag sponsorfietsen. 

Belangrijk:
- Denken jullie aan het briefje van het grootouderfeest? Bedankt!
- Op vrijdag is de BKO (buitenschoolse kinderopvang) gesloten.

Ik wens jullie een fijn weekend en tot maandag!
juf Machteld 

Dag ouder(s)

Het is alweer vrijdag. De kleuters van de schaapjesklas hebben dat fantastisch gedaan deze eerste twee dagen! In onze klas zitten momenteel 8 kleutertjes. 8 kleutertjes die de voorbije dagen ontdekten, speelden, genoten en ook met veel liefde werden getroost bij traantjes. 

Maandag gaan we van start met een hele week school. Ik kijk er alvast naar uit! Vanaf maandag proberen we onze schaapjes te verwelkomen aan de poort. 

Ben je benieuwd naar wat foto's? Klik hier: https://www.deklimboomheultje.be/foto/2016-09-26-13-32-12/schaapjes.html

Belangrijk: Op donderdag 8 september 2022 om 19.00 uur is het infoavond in onze klas. 

 

Een fijn weekend gewenst met veel knuffeltijd met je kapoen! 
juf Machteld 

 

Go to top