Beste ouder(s)

De voorbije week werd onze klas weer wat groter. Ook Lou is nu een schaapje in onze klas en zo zijn we ondertussen met 17 kleutertjes. Welkom Lou! 

De komende twee weken staat er nog heel wat te gebeuren. Carnaval komt dichterbij en we gaan hier in onze klas meer over ontdekken. In onze schaapjesklas werken we voornamelijk rond verkleden.

We gaan ook zelf aan de slag met stof. Juf Vera brengt haar naaimachine mee en we gaan op ontdekking. Wat is er zacht? Wat is er hard? Zachte stoffen kunnen we gebruiken om verkleedkledij te maken. We maken een ontdekbak met allerlei stof. We gebruiken onze zintuigen volop. 

Belangrijk: Donderdag gaat de verwarming een graadje lager en dragen we een dikke trui voor de actie #iktrekhetmijaan. 

Groetjes
juf Machteld 

Beste ouder(s)

Volgende week werken we verder rond het thema 'ziek zijn' en diepen we het thema verder uit. Onze schaapjes zijn nog lang niet uitgespeeld. Ook nemen we de tijd om vanaf donderdag nieuwe schaapjes te leren kennen (= instapdag). 

Belangrijk: Op woensdag is het geen school voor onze kleuters (pedagogische studiedag). 

Tot morgen!
juf Machteld 

Beste ouder(s)

Oei! Schaapje heeft rode vlekken. Wat nu? Volgende week gaan we samen op ontdekking rond het thema ziek zijn. Iedere dag heeft schaap een pijntje en gaan we samen op zoek naar een manier om haar te verzorgen. Onze poppenkamer wordt een dokterspraktijk waar kleine en grote pijntjes verzorgd kunnen worden doorheen de hele week. 

Ook gaan we ontdekken wat ons net sterk maakt zoals vitamientjes zodat we (hopelijk) minder snel ziek worden. Ook bewegen komt aan bod, want dat houdt ons lichaam sterk en fit.

Kortom: heel wat te beleven! 

Veel groetjes
juf Machteld 

Beste ouder(s)

Volgende week werken we rond de winter. De temperaturen zakken de komende week en geen beter moment om dit te ontdekken. We gaan vooral in op de koude en onze aangepaste kledij hierbij. Het wordt een week van volop ontdekken met onze zintuigen. 

Groetjes
juf Machteld

Beste ouder(s)

Nogmaals de allerbeste wensen voor ieder van jullie! Hopelijk hadden jullie een fijne vakantie en zijn onze schaapjes er weer helemaal klaar voor!
Op maandag mogen we 3 nieuwe schaapjes verwelkomen: Linne, Cas en Finn. Welkom! Blij dat zij ons groepje mogen verrijken. We kijken ernaar uit. We nemen de komende week dan ook weer tijd om te wennen aan onze klas en aan elkaar en werken een weekje zonder thema.

Vele groetjes
juf Machteld 

Beste ouder(s)

De laatste week voor de kerstvakantie is al daar. De voorbije periode is voorbij gevlogen. We sluiten deze periode dan ook vol gezelligheid af. De kerstboom staat in onze klas en we zijn volop aan het werken aan onze nieuwjaarsbrieven. Ook juf Roxanne is nog op maandag en dinsdag in  onze klas met heel wat fijne activiteiten in thema licht en donker. 

Op donderdag is het gezamelijk oudercontact. Dit is een moment in onze klas waarbij iedereen is uitgenodigd in onze klas van 18.00 tot 19.00 uur. Dan krijgen jullie ook de kans om de mufolio van jullie kleuter in te kijken en hier iets bij te schrijven. 

Aansluitend kunnen jullie gaan genieten van een drankje op de kerstborrel van de OVK (oudervriendenkring) van onze school. Dit gaat door in de lagere school. De bestellingen van de pizza's kunnen dan ook worden afgehaald. 

Vele groetjes
juf Machteld 

 

Beste ouder(s),

Ik ben Roxanne Smouts en ik loop stage in de klas van uw zoon of dochter. In de week van 12 tot 16 december zal ik een week de klas overnemen in het thema licht en donker.

Zou u een lampje kunnen meegeven met uw zoon of dochter op maandag 12 december? (met de naam op, zo komt het juiste lampje terug naar huis)

We gaan de verschillende lampjes bekijken en gebruiken in de klas.

Op vrijdag 16 december houden we een pyjamadag in de klas. De kleuters mogen dan in pyjama naar school komen samen met hun knuffel.

Groetjes
Roxanne 

Beste ouder(s)

De komende week werken we verder rond Sint en piet. Op dinsdag komt Sint en piet naar onze school. Dit wordt een hele beleving voor onze schaapjes. We kijken ernaar uit! Op vrijdag zetten we samen onze kerstboom in de klas en nemen we afscheid van Sint en piet. Een gezellige periode staat voor de deur. 

Groetjes
juf Machteld 

Beste ouder(s)

De komende weken werken we rond Sinterklaas en zijn pieten. We ontdekken meer over dit thema en worden zelf Sinterklaasjes en pietjes. Onze poppenhoek wordt het huis van Sinterklaas, er staat een stoomboot in onze klas en net zoals de pieten gaan we volop bewegen en kunstjes doen met cadeautjes. Ook tellen we stilletjesaan af naar de komst van Sinterklaas op 6 december in onze school. 

De komende twee weken werken we ook rond STEM (ons jaarthema) en gaan we op peuterniveau aan de slag met coderen en programmeren. Ook dit doen we in thema Sint. 

Kortom: weken waar heel wat te beleven valt! 

Groetjes
juf Machteld 

 

Beste ouder(s)

De komende week werken we verder rond muziek. Het thema leeft echt bij onze kleuters! Wie speelgoedmuziekinstrumenten heeft en deze een weekje kan missen, mag deze altijd op maandag mee naar de klas brengen. Houd er rekening mee dat alle kleuters hiermee mogen spelen. Vanzelfsprekend zijn we voorzichtig en dragen we zorg voor dit speelgoed. 

Ook is het volgende week voorleesweek. Er komen heel wat (groot)ouders langs in onze klas om voor te lezen. Bedankt voor jullie enthousiasme! De (groot)ouders die zich hiervoor inschreven kregen hiervan al een bevestiging.  

Tijdens de voorleesweek wordt één prentenboek door de juf uitgebreid en op verschillende manieren verteld. Welk prentenboek dat is, is nog een verrassing!

Een fijn weekend gewenst!
juf Machteld 

 

Pagina 1 van 2
Go to top