Dagverslag

Wat een busreis hebben we achter de rug !!! Dit hebben we met Heultje nog nooit meegemaakt. Raar maar waar, de wegen in België waren goed berijdbaar. Aan de Nederlands-Duitse grens begonnen de problemen. De baan was bedekt met sneeuw en het verkeer verliep er stapvoets. We kwamen van de ene file in de andere. Op een gegeven moment stonden we bijna een vol uur stil op de autostrade. We moesten normaal om half twaalf in Hockenheim zijn. Daar waren we pas om 17 uur. Van in Ludwigshafen konden we wel goed doorrijden. De banen waren hier goed open en het was droog. Af en toe kwam de zon er door. Ze was ons precies aan het uitlachen. De tweede chauffeur die normaal in Hockenheim moest uitstappen bleef bij ons tot in Arzl. Anders had Dorien, onze vaste chauffeur, problemen met haar rijtijden. Hetzelfde probleem had de school van Veerle. We deden de trip samen met hen. Rond 24 uur kwamen we uiteindelijk in Arzl aan. Bijna zes uur later dan voorzien. Gelukkig braken we het record van een jaar of tien geleden niet. Toen kwamen we door een ongeval op de Fernpass pas om 1 uur ’s nachts in het hotel aan. De kinderen waren heel braaf in de bus. Gelukkig bestaat er iets zoals dvd’s. De koffer met gezelschapsspelletjes die we dankzij de sponsoring van de OVK de laatste jaren hebben samengesteld deed goed dienst. Ook de strips werden vlot gelezen. Toen we in het hotel kwamen stonden de broodjes stonden ook klaar. En … smaken dat dat deed. Ook nog een dankjewel aan de mama’s die cake en wafels bakten. Die zijn allemaal op. Ze waren heel lekker. Jullie mogen dat bij gelegenheid nog wel eens doen. Uitpakken doen we morgen wel. Pyjama, tanden poetsen en bed in. Dat was het laatste wat de kinderen vandaag moesten doen.

Het weer

Sneeuw en zon. Maar we hadden dat liever op de skipiste gehad. Voor morgen verwacht men hier licht bewolkt weer met af en toe een sneeuwvlokje. 
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Leeg!

Avondeten

We kregen vanavond tomatensoep met belegde broodjes. De soep was keilekker. En dat gaat de komende dagen ook zo blijven. Wij zijn hier al heel wat keren geweest. We spreken dus uit ervaring.

Avondactiviteit

Dat was vandaag gemakkelijk. Broodjes eten, tanden poetsen en het bed in. De kaartjes schrijven en het uitpakken zullen we morgen wel doen.

Programma morgen

Morgen gaan we een ganse dag skiën in Hoch Imst. We kunnen pas om 9.15 uur vertrekken want de bus moet 9 uur stil staan. Omdat we laat in Arzl aankwamen kunnen we niet anders. Dan gaan we de aan de skipiste bij Gregor onze skibotten en -latten passen. Opstaan doen we om 7.30 uur. Om 8 uur gaan we ontbijten. Hopelijk geraakt iedereen vanavond in slaap, want er zijn er hier een paar zenuwachtig.

Wist je dat :

 • Ariël dacht dat we in Frankrijk zaten.
 • Melika als eerste op school was deze morgen. De bus was er zelfs nog niet.
 • De bus van Veerle in Tessenderlo op ons stond te wachten. Vandaar reden we samen naar Arzl.
 • Leonie een zonnebril droeg in de bus. Dan kon ze verbergen dat ze af en toe even haar ogen dicht deed.
 • Er op de achterbank vijf meisjes zaten. Dat we me nogal iets.
 • Alyssa, Wout en Nand met zelfgebakken wafels en cake rondgingen in de bus. Die van Arne werden door de juf Birthe en meester Kobe uitgedeeld. Dankjewel mama Arne voor het bakken en Arne voor het idee.
 • Er deze morgen een paar kinderen een kort slaapje deden in de bus.
 • We nog nooit zolang in de file hebben gestaan als vandaag.
 • Meester Kobe voor de eerste maal in zijn leven in het midden van de autostrade gestaan heeft.
 • We driemaal i.p.v. tweemaal mochten snoepen in de bus. Normaal is dat enkel onder de speeltijden. Die file is dan toch nog voor iets goed geweest.
 • We wat meer aardrijkskunde in de klas moeten geven.
 • We redelijk wat films gezien hebben in de bus. Het was hier juist een filmmarathon. De busreis was dat ook.
 • We het gastenboek hebben geopend. Hier mag je steeds iets inschrijven. We lezen de berichtjes voor aan de kinderen.
 
Om de sneeuwklassen voor te bereiden gaan we elk jaar twee keer oefenen in Ars Valendi. Eind november zijn we reeds de eerste keer gaan oefenen. Op vrijdag 12 januari gingen we nog een keertje. We leerden er reeds onze latten en skibotten aan- en uitdoen, draaien, stoppen en sommigen konden zelfs al parallel skiën. Hier willen we ook de oudervriendenkring van onze school voor bedanken. Zij sponsorden deze oefenstondes. Een dikke dankjewel vanwege de zesdeklassers. Klik op de foto om enkele sfeerbeelden te bekijken. De andere foto's houden we voor de foto- en filmavond.

Dagverslag

Vanmorgen luidden de klokken hier om 7.30 uur. Om 8 uur zaten we gewassen en gekamd aan tafel omdat we om 9.15 uur bij de skiverhuur van Gregor moesten zijn. Twee scholen van ski's en skibotten voorzien vraagt wel enige tijd. Maar omdat de sneeuwklassen hier in Heultje al jaar en dag een goed geoliede machine is dankzij de hulp van onze Belgische monitoren ging het snel vooruit. Ondertussen maakten we ook kennis met onze Oostenrijkse monitoren. Om 10.30 uur stonden we op de oefenlift. Na één keer omhoogstappen en onze kunsten van Ars Valendi gedemonstreerd te hebben mochten we dadelijk op de lift. Dat was alvast een pak gemakkelijker. Het ging zo goed dat we in de voormiddag met twee groepen de gondellift mochten nemen tot aan het middenstation. In de lift kunnen we gezellig met zijn tienen in. Keileuk! Aan het middenstation namen we de ankerlift tot op 1740 meter. In de namiddag mocht nog een derde groep omhoog. De groep die beneden nog wat extra oefende mag morgen met de gondels omhoog. Om 16 uur waren we terug in het hotel waarna we lang onder een overdiende warme douche mochten gaan staan. Onze eerste skidag is al een topper geworden. Hoe kan het ook anders met zulke topskiêrs. Dat belooft voor de volgende dagen.

Het skiën

De kinderen werden verdeeld in vier groepen. De groep van gevorderde skiërs bestond uit 10 personen. Zij mochten met meester Guy, Siebe, meester Kobe en juf Birthe na een kwartiertje inskiën op de oefenpiste met de gondels naar boven. In de loop van de dag volgden nog twee groepen. Morgen skiën we weer met de Oostenrijkse skimonitors. Bij elke groep is ook een Belgische monitor bij. Je kan ons verschillende keren per dag zien op de webcam van het skigebied. Dit is de link : https://www.imster-bergbahnen.at/aktuelles/webcams/

Het weer

De weersvoorspelling van de Oostenrijkse Frank Deboosere kwam uit. Licht bewolkt weer met een zonnetje dat zich regelmatig liet zien tussen de verloren gewaaide sneeuwvlokjes. Met momenten was het wel frisjes. Morgen voorspellen ze heel koud weer. Vannacht verwacht men temperaturen tot -14°. Morgenvroeg laten we de leerlingen alvast een trui extra aandoen. Wij houden ook onze hand- en voetverwarmers klaar in onze rugzak.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Leeg!

Avondeten

- tomatensoep
- fritjes met schnitsel en groenten
- ijscoupe met vanille en chocolade ijs

Avondactiviteit

Omdat we gisteren heel laat in ons bed zaten en we vandaag toch een intense skidag achter de rug hebben, besloten we om onze avondactiviteit aan te passen. De quiz zullen we op een later tijdstip doen. Vanavond deden we een vier-op-een-rij tornooi en een kaarttornooi met het spelletje wippen. Om 20.45 uur gingen we naar de kamers en om 21.15 moest het licht uit. Deze extra nachtrust zal iedereen goed doen. Morgen wordt het een koude zonnig skidag en dan hebben we alle energie nodig.

Programma morgen

Morgen gaan we een ganse dag skiën. 's Avonds doen we een pillampentocht door de bossen van Arzl.

Kamerorde

Vandaag gaven we geen punten voor kamerorde. Omdat we pas vannacht aankwamen hadden de kinderen niet de tijd om uit te pakken. Dit konden sommige pas deze morgen of na het skiën doen. Morgen gaan we dus extra streng zijn.

Wist je dat :

- Wout en Jorian op een suite slapen. Lekker met zijn tweetjes. Elk een apart bed, een eigen kast en een brubbelbad. Wat wil je nog meer ? Het bad is er maar de brubbels maken ze zelf.
- Melanie thuis naar de film van de sneeuwklassen gekeken heeft van toen haar mama in het zesde in Heultje zat. Dat moet in 1997 geweest zijn. Volgens Melanie kan zij beter skiën dan haar mama.
- Je nooit van 'yellow snow' mag eten.
- We in de bus constant après-ski muziek opstaan hebben. Een klein raadseltje : "Weten jullie wie de mama is van Nikki Lauda ?" Even googlen en je weet het direct.
- Tess eigenlijk Piet heet. (Wat de reden hiervan is moet je maar zelf aan haar vragen.)
- Mario een super kok is.
- Wout, Quinten, Melika, Celeste en nog heel wat andere leerlingen de eerste keer van de ankerlift vielen. De tweede keer liep het heel wat vlotter.
- De kinderen met vaste medicatie trouw hun medicijnen nemen.
- Meester Timothy heel hard kan skiën en meester Kobe een zere knie heeft.
- Onze Belgische monitors vanaf morgen de punten voor de kamerorde geven.

 

Dagverslag

We hebben een zaaaaaaaallllliiiiiiggggge dag achter de rug. Het was vanmorgen berekoud. Echt waar. Ook zij kwamen niet buiten. We hebben er toch geen gezien. Zo koud was het. Deze morgen controleerden we er iedereen op dat ze wel warm waren aangekleed en goed ingesmeerd. De hele dag hadden we een stralende zon en een helderblauwe hemel. De miserie van de eerste dag is hier al helemaal vergeten. We skieden vandaag 4 uren met onze Oostenrijkse monitoren. Deze middag aten we tomatensoep met broodjes op de skipiste. Na afloop van het skiën trakteerden we de kinderen in de après-skibar op een cola of fanta. Hiermee beloonden we hun inzet. Zij doen het echt goed.

Het weer

Deze morgen om 8 uur was het -16° in Arzl. Daar moeten we al heel wat jaren voor terugblikken in de geschiedenis van onze sneeuwklassen dat we nog zo'n temperarturen gehad hebben. Het was wel heel de dag zonnig als dat een troost mocht zijn. Niemand kloeg over de koude. Ze waren allemaal goed ingepakt.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Leeg! We proberen dat zo te houden.

Avondeten

- lettertjesoep
- gekookte aardappelen met vleesbrood (je weet wel, het verhaal van die grote frikandellen)
- verse fruitsla

Avondactiviteit

Zaklampentocht

Programma morgen

Morgenvoormiddag rijden we naar Mandarfen op het einde van het dal. Daar gaan we broekskiën en wandelen in de diepsneeuw. In de namiddag brengen we een bezoek aan de Olympische Schans in Innsbrück en gaan we shoppen in het oude stadsgedeelte van de stad.

Kamerorde

 101  102  103  104  107  109  110  111  201  202  203  211
 9  9  9  9

10 

 5  8  7

Wist je dat :

- we après-ski muziek speelden in de bus.
- de gevorderden met meester Guy naar de hoogste piste zijn geweest. Zij skieden van 2100 meter naar 1000 meter.
- meester Kobe is gevallen toen hij mee skiede met de gevorderden. Hij moet nu terug naar de beginners. (haha)
- Zoë de zonnebril van meester Leo leende en ze vanaf toen niet meer is gevallen.
- Rihanna zingt onder de douche en dat haar kamergenoten Melanie en Tess van miserie op de gang gaan staan. Zij moet dringend zanglessen gaan volgen.
- Loes visjes heeft op de kamer. (Nu wordt mama Leen waarschijnlijk heel nieuwsgierig maar ze zal moeten wachten tot volgende week vrijdag om te horen hoe dat verhaal in elkaar zit.)
- twee groepen van de vier al de grote afdaling gedaan hebben. Maandag gaan we de anderen ook klaarstomen om deze afdaling te doen.
- de lekkere tomatensoep met balletjes gemaakt werd door de school van Veerle. Dankjewel dat jullie die bijmaakten voor ons. 
- Femke als een rups van de ankerlift komt.
- juf Birthe ons leert hamsteren.
- we vandaag de kinderen met hand en tand hebben uitgelegd dat ze geen juf Nancyke mogen doen. Ze volgden onze richtlijnen goed op. (Sorry juf, ik kon het niet laten!)


- FOTO's en FILMPJES komen later op de avond

Dagverslag

Vandaag zijn we de ganse dag gaan skiën. Het was lichtbewolkt en af en toe kwam de zon er door. We skieden vandaag met onze Vlaamse monitoren, de meesters en de juf. De groepen werden ook herverdeeld, zodat ieder op zijn niveau kon skiën. Omdat iedereen zo goed skiede trakteerden we de kinderen op een frisdrank in de après-ski bar. De sneeuw wordt wel wat slechter. Hier en daar komt het ijs al kijken. Er is dringend verse sneeuw nodig. 

Het weer

Vanmorgen was het nog -6° in Arzl op 880 meter. Vanmiddag waren dat +5° aan het middenstation in Imst op 1570 meter. Volgens de uitleg van Hubert is een föhnwind een warme droge wind aan de noordzijde van de Alpen die ontstaat doordat wind uit het zuiden opwarmt als deze over de bergen stroomt. Omdat men op woensdag en donderdag redelijk wat neerslag verwacht in de vorm van regen of sneeuw hebben we besloten om de trip naar Neuschwanstein te annuleren. Daardoor veranderde ook ons avondprogramma. Zo hebben we vandaag gekwist en gaan we woensdagnamiddag zwemmen.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Nog altijd leeg. We kruisen onze vingers om het zo te houden.

Avondeten

- spaghettisoep
- puré met vissticks
- frisco

Avondactiviteit

Het programma werd vandaag een beetje veranderd. In plaats van te gaan zwemmen gingen we vandaag quizzen. Die werd gewonnen door het groepje van Stan, Ariël, Jasper, Vic en Noor D

Programma morgen

Morgen gaan we een ganse dag skiën. Morgenavond is het de gala-avond. Wie gaat aan wie gekoppeld worden ?

Kamerorde

 101   102   103   104   107   109   110   111  201  202  203  204 
10   9 10   9 10  10   9  8

Wist je dat :

- de meesters en de juffen vanavond aan het puzzelen zijn om morgen de ideale koppeltjes te vormen.
- sommige kamers met snoepjes de monitors proberen om te kopen om toch maar goede kamperpunten te krijgen.
- we het geheim van kamer 101 hebben opgelost. Die is elke ochtend kraaknet. Zij gaan resoluut voor de mooiste kamerprijs. Het zijn vooral Cas en Wies die opruimen. Jasper en Seppe profiteren hier mee van. Zeg het niet voort! Dat mochten wij eigenlijk ook niet doen.
- er nieuwe koppeltjes zijn in de klas. 't Is ne crush van hier en een crush van daar. De meesters hebben ook al tips gekregen van hoe je dat best aanpakt.
- we vanochtend bij het ontbijt verrast werden met een tikkeneike.

 

Dagverslag

Wat een dag was dat vandaag! In Arzl was het vanmorgen aan het regenen en op het skigebied was het sneeuw. We konden een ganse dag goed skiën. Het was wel zwaar want er lag een laag van minstens 10 cm. Deze middag aten we onze broodjes op in de après-ski paraplu. We kregen er tomatensoep met balletjes en daarna trakteerde de meester nog met een frisdrank. Voor en na het eten was het even stressen met de de gala-avond die er aankwam.

Het weer

Deze morgen was het licht aan het regenen in Arzl. Toen we met de bus naar het skigebied reden ging die regen onderweg over in sneeuw. Op een paar honderd meter van het dalstation was heel de baan dichtgesneeuwd. Op de piste lag zelfs 10 cm verse sneeuw. In Arzl was het deze morgen 4°, in Hoch Imst -2°. Het bleef sneeuwen tot een uur of 11. Daarna trok het langzaam open en kenden we nog een heel mooi namiddag. We vertrokken richting hotel met 6°. 
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Joepie, nog steeds leeg. 

Avondeten

- pannenkoekensoep
- kroketten met Oostenrijkse saté en groenten
- verse fruitsla

Het skiën

Vandaag skieden we met weer met onze Vlaamse monitoren en leerkrachten. Door de intense sneeuwval en het laagje van 10 cm of meer schoof het niet zo hard en besloten we om met iedereen de grote afdaling te doen. Iedereen geraakte minstens éénmaal beneden in de voormiddag. In de namiddag skieden we nog tot 15 uur.  Weet je dat we vandaag bijna vijf uur op latten stonden. De gevorderden gingen tot op 2100 meter. Daar was bijna 20 cm verse sneeuw gevallen. Zij vonden het zalig om daarin te skiën. 
Webcam Hoch Imst :  KLIK HIER

Avondactiviteit

Gala- en casinoavond. Deze activiteit doen we samen met de school van Veerle. Er worden koppeltjes gevormd binnen de klassen. De kinderen weten niet met wie. Dat moet een verrassing blijven. Hoe dat we koppelen krijgen jullie op de filmavond van vrijdag 2 februari te zien. En ... wij laten jullie ook nieuwsgierig worden, want we plaatsen hier natuurlijk geen foto's van. Ook in het filmpje gaan jullie er niets van terugvinden. Dit houden we voor de film. Spannend! Spannend! Spannend!  (hahaha)

Programma morgen

Morgenvoormiddag gaan we wandelen in Arzl. We brengen een bezoek aan het schooltje en kerkje. Daarna wandelen we nog verder door de velden en bossen van Arzl. In de namiddag gaan we zwemmen in Telfs en daarna gaan we nog onze centen opkopen in de M-Preis. Dan moeten we dat donderdag niet meer doen en hebben we meer tijd om onze valies te maken.

Kamerorde

 101   102   103   104   107   109   110   111  201  202  203  211 
 10  8  10 10 10   8  8  10 10 

Wist je dat :

- Emma DV vijf verschillende lippenstiften bij had. Zij moest ze eerst uitproberen om te zien welke het beste paste bij haar. Gelukkig hebben wij als mannen daar geen last van. Wij zijn op vijf minuten klaar.
- er op sommige kamers kapsalons geopend werden en dat er schminksters rondliepen.
- we vandaag door diepe sneeuw geskied hebben.
- we een filmpje van Davy Gilles van de Romeo's aankregen via WhatsApp. Morgen gaan we het aan de kinderen laten zien.
- onze sneeuwklassen er bijna opzitten. Er resteren ons nog twee dagen en een busreis op vrijdag. 
- al heel wat brieven en e-mails gekregen hebben.
- de kinderen nog steeds onze monitoren proberen om te kopen met snoepjes om goede punten voor kamerorde te krijgen.

 

 

Dagverslag

Vandaag was het uitslapen. We wekten de kinderen pas om 8 uur om daarna in pyjama en met slaapogen aan tafel te gaan. In de voormiddag maakten we een wandeling doorheen Arzl. We deden bijna 11.000 stappen, toch goed voor bijna 7 km. Vanmiddag aten we toast. We hebben hier bijna de ganse hoeveelheid toastbrood en kaas opgegeten. Iedereen was blijkbaar uitgehongerd na die lange wandeling. In de namiddag reden we naar Telfs waar we gingen zwemmen. Dit was een keitof zwembad. Deze activiteit deden we in plaats van het bezoek aan het kasteel van Neuschwanstein. Het was hier slecht weer. Vandaar de wisseling van het programma. Onze laatste centen hebben we inmiddeld opgekocht in de M-Preis.

Het weer

De temperaturen zijn hier fel gestegen. Niet normaal voor deze tijd van het jaar. Deze middag was het hier 13°. Ondertussen is het fel bewolkt. Hier valt er wat regen. Hopelijk is dat boven op het skigebied sneeuw.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Gesloten wegens jaarlijks verlof!

Avondeten

- schelpjessoep
- rijst, currysaus, kipfilet en worteltjes en erwtjes
- ijscoupe

Avondactiviteit

Onze klassieker, al jaren lang, tijdens de sneeuwklassen is de film 'The Goonies'. Een film die alles heeft wat een goede film moet hebben : actie, humor, spanning en natuurlijk ook een portie romantiek. In plaats van in het restaurant naar de film te gaan kijken maakten we onze eigen home cinema. We gebruikten daarvoor de kamers 111 en 211. Dit zijn de twee grootste kamers in het hotel. We deden onze pyjame aan en namen ons kussen en donsdeken mee. De computer werd op de tv aangesloten en het was genieten. Halverwege de film trakteerden we de kinderen nog op een chips en een drankje.

Programma morgen

Morgen gaan we een ganse dag skiën. In de voormiddag is het de skiwedstrijd en na de middag gaan we afhankelijk van het weer nog wat in groep skiën en zijn er nog wat fotoshoots.

Kamerorde

 101   102   103   104   107   109   110   111    201   202   203   211
 10  7  10 10   10 10   8  9 10 

Wist je dat :

- we hier ontzettend blij zijn met de vele e-mails.
- Melika de meester niet verstond met de zon.
- wij genieten van sneeuw en van bergen, van bergen en sneeuw.
- er ethische vragen werden gesteld in verband met casinospelletjes.
- de meisjes en jongens er gisterenavond ontzettend knap uitzagen.
- we het maandag ontzettend moeilijk gaan hebben als we terug in school zijn.
- er enkele vergeetachtige jongens zijn. Dan vinden we een jas of een paar handschoenen. Wie herkent hier zijn zoon in ?
- de hele bus de après-skiliedjes al uitstekend kan meezingen.
- gisteren de krul- en stijltang roodgloeiend stond om tot de perfecte coupe te komen.
- in Arzl de kerkklok om 6 uur 's morgens begint te luiden.
- de Belgische monitoren vandaag een dag vrijaf hadden en in Serfaus gingen skiën.
- Jasper zich had laten ingraven in de sneeuw. Enkel zijn hoofd was te zien.
- heel de bus mag meedoen behalve de Frankie. Maar wie is de Frankie ?.
- we bijna door onze voorraad propere onderbroeken zitten. Vrijdag draaien we de vuile om.
- de fans van Thuis zich klaarmaken voor een heuse inhaalmarathon in het weekend.
- we morgen na het skiën onze koffer gaan inpakken.
- Alyssa vanmorgen naast haar bed lag toen we haar kamer gingen wekken.
- we ook een gastenboek hebben. De kinderen mogen telkens het stukje dat van hun papa of mama is komen lezen.
- we vandaag extra lang mochten slapen. We wekten de kinderen pas om 8 uur om dan in pyjama naar het ontbijt te gaan.
- juffrouw Wendy op bezoek is. Zij blijft drie dagen in Arzl.

 

Dagverslag

Onze laatste volledige dag hier in Arzl is achter de rug. (snifsnif) Het was weer een dag waarbij we onze planning moesten wijzigen. Normaal zouden we nog een ganse dag skiën, maar door de vele regen in het dal en natte sneeuw op de skipiste ging dat niet door. In de voormiddag deden we onze skiwedstrijd. Waar we normaal tweemaal het parkoers zouden kunnen doen, beperkten we dit tot éénmaal. Door de plakkerige natte sneeuw was iedereen kletsnat. We gingen met de gondels terug naar het dalstation en aten in de verwarmde ruimte van het skistation onze broodjes op. Onze jassen hingen we even aan de verwarming. Nadien trakteerden we de kinderen nog op een stuk pizza en een drankje in de skibar. Daarna moesten we de skibotten en ski's inleveren en reden we met de bus naar het hotel. We kleedden ons vlug om, hingen onze natte spullen te drogen en vertrokken met de bus naar het zwembad van Telfs. Daar waren we gisteren al geweest. De kinderen vonden het fijn om er nog eens naartoe te gaan. Het water was er 32° warm. We zwommen er ook buiten en gingen in de glijbaan. Daarna was het inpakken geblazen. Na het eten werden de medailles uitgereikt en daarna was het fuiven geblazen. Onze monitor Steven was dj van dienst. Om 22 uur moesten we spijtig genoeg de muziek stilleggen om de buren wat te sparen. Zo werd er gezongen en gedanst. Na een lange sneeuwklassen begint bij iedereen de vermoeidheid op te steken. Alvast bedankt voor de leuke mailtjes en berichten die wij als leerkrachten en begeleiding kregen. Het is leuk dat het werk van ons team zo gewaardeerd wordt. De laatste mails worden vanavond om 22 uur uitgeprint. Dan verdwijnt de computer in de bus. We proberen om hier rond 9 uur te vertrekken. Met wat geluk zijn we dan tussen 20 en 22 uur 's avonds in Heultje. We gaan u alvast via WhatsApp op de hoogte houden van de terugreis.

De skiwedstrijd

 Groep gevorderden  Groep Nick  Groep Tom  Groep Timothy

 1. Kaat
 2. Noah
 3. Cas
 4. Leonie
 5 Loes
 6. Feline
 7. Jasper
 8. Marie
 9. Vinz VG

 

 

 1. Tess
 2. Vicola
 3. Vic S
 4. Vince C
 5. Lien
 6. Emma DV
 7. Femke
 8 Rihanna
 9. Aylin

 

 

  1. Seppe
  2. Jorian
  3. Mattijs
  4. Nola
  5. Quinten
  6. Noor D
  7. Febe
  8. Louise
  9. Noor VO
10. Wies

 

  1. Wout
  2. Stan
  3. Celeste
  4. Emma B
  5. Nand
  6. Zoë
  7. Fleur
  8. Alyssa
  9. Melanie
10. Melika
11 Ariël

Het weer

Regen in het dal. Smeltende sneeuw en sneeuw in Hoch Imst.
Het weerbericht in Arzl : KLIK HIER

Ziekenboeg

Die hebben we leeg kunnen houden. 

Avondeten

- Lettertjessoep
- Fritten met chicken nuggets en groenten
- cornetto

Avondactiviteit

Fuif 

Programma morgen

Busrit naar Heultje.

Kamerorde

 101   102   103   104   107   109   110   111    201   202   203   211
10  10   9 10   9 10   10  7

Wist je dat :

- de jongens van kamer 101 aan hun kledij ruiken om te weten van wie het is.
- Noor VO haar woensdag haar ringen in het zwembad vergat. De meester belde om het te melden. Vandaag gingen we terug zwemmen en haar ringen lagen klaar aan het onthaal.
- we meer dan 600 e-mails afgeprint hebben. Sommige leerlingen hebben blijkbaar een echte fanclub.
- er een echte zweetgeur in het restaurant hangt van al dat dansen.
- we in polonaise gingen slapen.
- heel wat monitoren hopen snoep op hun kamers hebben. De leerlingen probeerden hen om te kopen omp goede punten te geven.
- we na het skiën lekkere pizza kregen in de après-skibar. Wat een lekkere verrassing was dat.
- we morgen om 7 uur moeten opstaan. We laden de bus om 8.30 uur en gaan dan om 8 uur aan tafel.
- een keileuke sneeuwklassen achter de rug hebben. We hebben hier echt kinderen zien openbloeien. Ook zijn de twee klassen korter naar elkaar toegegroeid. Sneeuwklassen is meer dan alleen maar skiën en van de sneeuw genieten. Het is een echte meerwaarde in het opgroei proces van de kinderen. Getuige daarvan zijn de citaten in de vele e-mails van ouders van kinderen die vroeger ook met onze school op sneeuwklassen geweest zijn.
- we zelfs een filmpje van Davy Gilles van de Romeo's kregen doorgestuurd om ons veel plezier te wensen op de sneeuwklassen. We hebben op hun muziek gedanst tijdens de fuif. De meester heeft het al doorgestuurd naar Davy.
- we in het zwembad van Telfs een babyhuidje kregen. Het water was er 32° warm. Na het zwemmen waren we allemaal verseppeld.
- Aylin een oogje heeft op een jongen van Veerle.
- dat er een paar jongens van Heultje moeite deden om een lief te vinden, maar van een kale reis zijn thuisgekomen.
- we sommige kinderen hier al meer horen vertellen hebben dan vier maanden in de klas.

Dagverslag

De kinderen werden om 7 uur reeds gewekt. Wat was dat vroeg na een fuifavond die tot 22 uur duurde. Gelukkig hadden we donderdag in de vooravond onze valiezen reeds voor het grootste gedeelte gepakt. Na het inpakken van onze toiletzak en pyjama werden de valiezen op de gang gezet. De leerkrachten deden ze naar onder en onze monitoren hielpen mee de bus laden. Om 8 uur zaten we aan het ontbijt. Omdat alles zo vlot verlopen was konden we om 8.30 uur al vertrekken. Een half uur vroeger dan voorzien. De reis verliep ook heel vlot. Hier en daar was er een kleine file wegens wegenwerken. Enkele minuten voor 20 uur kwamen we in Heultje aan. Meteen is dit ook ons laatste berichtje in dit sneeuwklassendagboek van 2024. Alle ouders, grootouders en kinderen zijn welkom om de filmavond van vrijdag 2 februari. We starten om 19 uur. We maken er gezellige avond in Oostenrijkse sfeer van.

Ziekenboeg

Die hebben we de ganse week volledig leeg kunnen houden.

Avondeten

Pistolets in de bus

Avondactiviteit

Lekker gezellig voor de tv.

Programma morgen

Uitslapen en veel verhalen vertellen over een meer dan geslaagde sneeuwklassen.

 

 

 
Go to top