Beste ouder(s) 

De komende 2 weken werken voor de laatste keer rond STEAM met ons jaarthema. We combineren dit met de verkeersweek. In de klas zelf werken we het prentenboek 'Garage Gust' van Leo Timmers uit. 

We genieten van poppenspel, ontdekken links en rechts a.d.h.v. de rijrichtingen, gaan voertuigen sorteren, seriëren en tellen, bekijken de verkeerssituatie op het dorpsplein en noteren hoeveel voertuigen er voorbij komen, maken een carwash voor de speelgoedauto's in onze klas, gaan zelf aan de slag met kosteloos materiaal zoals in het prentenboek en nog veel meer. 

Op maandag is er vervanging in de klas aangezien ik zelf niet aanwezig ben wegens een begrafenis. Dinsdag zie ik jullie kleuters weer terug! 

Groetjes
juf Machteld 

Herinnering: woensdag 8 mei geen school wegens pedagogische studiedag.

Beste ouder(s)

Zoals jullie weten werken we de komende week verder rond 'de koe'. We zijn nog lang niet uitgeleerd en uitgespeeld. 

Belangrijk:
- dinsdag 30 april: schoolvoorstelling
  De (groot)ouders die ons vervoeren kregen al een bevestigingsbriefje via hun kleuter. Bedankt alvast!
- dinsdag 30 april: oudercontact 
  De inschrijving is reeds gesloten. Vergat je dit toch, spreek mij nog even aan of stuur mij een mailtje (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- woensdag 1 mei: geen school 

Alvast een heel fijn weekend gewenst met hopelijk af en toe een streepje zon! 

Groetjes
juf Machteld 

Beste ouder(s)

Aan de foto's te zien die de andere juffen namen en deelden bij onze kikkertjesfoto's hebben jullie kleuters zich volop geamuseerd in 'De Kloek'. Neem gerust een kijkje! 

De komende weken werken we rond de boerderij met als focus de koe. We hebben het over de uiterlijke kenmerken, waar we overal koeien vinden en wat hun functie kan zijn. Ook betrekken we wiskunde erbij en gaan we vlekken tellen, geven we de koeien een plaats ten opzichte van de stal en de boer(in) en nog veel meer.

Onze huishoek wordt een boerderij. Ons winkeltje wordt een zuivelwinkeltje waarin we ook weer ontdekken hoe het is om te betalen, te tellen, ... 

Vraagje: Wie thuis iets heeft in thema boerderij (bijv. overal, knuffelkoeien, verkleedkledij, ...) mag deze meebrengen (getekend met naam). Ook lege melkflessen, yoghurtpotjes, ... mogen meekomen om ons winkeltje te vullen. 

Belangrijk:
- 30 april: voorstelling 'het lelijke eendje'
- 1 mei: geen school 

Groetjes
juf Machteld 

Beste ouder(s)

Misschien vonden jullie nog wel wat boterhammetjes terug in de brooddoos. Onze buikjes zaten namelijk al vol van al die lekkere eiergerechten. Van verloren brood tot omelet tot toast met eiersla én warme chocolademelk met slagroom. Onze kleuters hebben dat fantastisch goed gedaan en hebben samen heerlijk gesmuld aan de paastafel. Wij hebben genoten. En dat genieten gaan we nu ook doen tijdens een welverdiende vakantie voor onze kikkers! Hopelijk een vakantie met heel wat zon en een beetje rust zodat onze batterijen weer helemaal opgeladen zijn binnen 2 weekjes.

Na de vakantie gaan we naar goede gewoonte aan de slag met een themaloze week. Denken jullie eraan de werkjestas dan ook weer mee te geven? Alvast bedankt!

Op vrijdag gaan onze kleuters ook op schoolreis naar 'De Kloek' met de bus. 

Ook even ter herinnering. Zoals eerder gecommuniceerd werk ik vanaf de week van 15 april tot het einde van het schooljaar 4/5e met mijn vrije dag op vrijdag. Juf Vera zorgt op deze vrijdagen voor jullie kapoenen met heel veel liefde. 

Geniet van het paasweekend en tot snel!

Groetjes
juf Machteld 

Beste ouder(s)

Misschien hoorde je het themaliedje al een keertje deze week? "Wat ligt er in de tuin verstopt? Raap het raap het raap het op." We zijn nog volop aan het werken rond kippen, eitjes, Pasen, ... 

Er kwamen al wetenschappelijke proefjes rond eitjes aan bod, we knutselden paasmandjes, speelden in de ontdekbak met maïs in de klas en nog veel meer. De komende week werken we rustig verder aan onze taakjes en gaan deze ook mee op vrijdag naar huis. Graag de zak voor de knutselwerkjes dus tijdig meebrengen naar school.

Op vrijdag maken we samen met de andere tweede kleuterklas (2KA) een eierbuffet. Wie nog eitjes heeft liggen mag deze vanaf woensdag mee naar school geven. Onze eierbereidingen eten we gezellig op die vrijdagnamiddag. Het wordt een echt paasfeestje. 

Ook staan er nog heel wat foto's te wachten om gepost te worden. Deze komen er dit weekend aan zodat jullie samen met jullie kleuter kunnen kijken. 

Fijn weekend gewenst! 
juf Machteld 

Beste ouder(s)

De laatste 2 weken voor de paasvakantie zijn al daar. We zetten maandag samen onze paasboom en werken volop verder rond kippen en eitjes. We bezochten vorige week onze schoolkippen en ontdekten via een mindmap wat we al wisten en wat we nog willen leren. 

Volgende week vrijdag sluiten we af, samen met de vogeltjesklas, met een eierbuffet. In groepjes maken we eiersalade, omeletjes, wentelteefjes en nog veel meer aan de hand van stappenplannen. Ook mogen de eitjes van chocolade niet ontbreken en maken we heerlijke chocolademelk.

Wie een eitje (of meer) kan missen mag deze meebrengen op woensdag 27/03. Alvast bedankt! 

Ook mag je kleuter maandag een knuffel meebrengen om mee te turnen. Indien dit niet mogelijk is, zijn er ook voldoende knuffeltjes in de klas. Geen enkel probleem. Alvast bedankt!

Groetjes
juf Machteld 

Beste ouder(s)

Volgende week werken we weer met de hele school rond STEAM. Ditmaal werken we rond de M van mathematics (wiskunde) en in thema van Einstein. In onze klas hebben de voorbije week volop gebruikt om in te spelen op de interesses van onze kleuters: letters. Volgende week gaan we hiermee verder en ook betrekken we hierbij cijfers, wegen, meten, ... Echte Einsteins dus! 

Als je materialen hebt zoals een personenweegschaal of keukenweegschaal, rolmeters, plooimeters, ... kortom iets om te wegen of meten, mag je deze altlijd meebrengen naar school op maandag. 

Op vrijdag sluiten we af met een buffet voor de hele school met lekkers wat we zelf klaarmaken. Ook hierbij leggen we de focus op het afmeten, tellen, ... van de ingrediënten. 

Voorbije week vierden we ook Anna, Fer, Matti en Kjell in de klas. De foto's vinden jullie terug bij de fotogalerij. Komende maandag vieren we Lenn! 

Groetjes
juf Machteld 

Beste ouder(s)

Vanaf morgen staan we hopelijk, na een periode met heel veel zieke kindjes, weer paraat. We starten zonder thema en kijken waar de interesses van onze vriendjes liggen. Dan kunnen we daarop inspelen en zo weer heel wat bijleren. 

Op woensdag is het pedagogische studiedag. Dat betekent: geen school voor onze kleuters. 

Graag werkjestas terug meebrengen. Alvast bedankt!

Groetjes
juf Machteld 

Beste ouder(s)

We werken deze week rond thema carnaval! Dit doen we aan de hand van het prentenboek ‘Lou viert carnaval’ van Kathleen Amant. 

We hebben een carnavalswinkel in de klas waar we verkleedkleding kunnen kopen. We oefenen op het stoetlopen voor vrijdag (zie onderaan voor meer concrete informatie voor vrijdag). Ook hebben we in onze klas confetti en serpentines. Hierin zitten letters verstopt van onze namen. Kunnen we onze letters vinden en onze eigen naam en/ of namen van vriendjes vormen?

Deze week is ook de zotte week.

  • maandag: 1 kleur 
  • dinsdag: iets uit het verkeer
  • woensdag: een dier
  • donderdag: fluo
  • vrijdag: verkleden naar keuze

Informatie stoet

De stoet vertrekt om 11.00 uur. Papieren confetti mag.

in de voormiddag krijgen de kleuters allemaal een hotdog om te eten. Graag toch ook fruit, boterhammen en koekjes voorzien. Bedankt!

Groetjes
juf Machteld 

Pagina 1 van 3
Go to top