Beste ouder(s)

Vanaf morgen staan we hopelijk, na een periode met heel veel zieke kindjes, weer paraat. We starten zonder thema en kijken waar de interesses van onze vriendjes liggen. Dan kunnen we daarop inspelen en zo weer heel wat bijleren. 

Op woensdag is het pedagogische studiedag. Dat betekent: geen school voor onze kleuters. 

Graag werkjestas terug meebrengen. Alvast bedankt!

Groetjes
juf Machteld 

Beste ouder(s)

We werken deze week rond thema carnaval! Dit doen we aan de hand van het prentenboek ‘Lou viert carnaval’ van Kathleen Amant. 

We hebben een carnavalswinkel in de klas waar we verkleedkleding kunnen kopen. We oefenen op het stoetlopen voor vrijdag (zie onderaan voor meer concrete informatie voor vrijdag). Ook hebben we in onze klas confetti en serpentines. Hierin zitten letters verstopt van onze namen. Kunnen we onze letters vinden en onze eigen naam en/ of namen van vriendjes vormen?

Deze week is ook de zotte week.

  • maandag: 1 kleur 
  • dinsdag: iets uit het verkeer
  • woensdag: een dier
  • donderdag: fluo
  • vrijdag: verkleden naar keuze

Informatie stoet

De stoet vertrekt om 11.00 uur. Papieren confetti mag.

in de voormiddag krijgen de kleuters allemaal een hotdog om te eten. Graag toch ook fruit, boterhammen en koekjes voorzien. Bedankt!

Groetjes
juf Machteld 

Beste ouder(s)

Wat een fijn thema om rond te werken! Onze kleuters zijn helemaal in de ban van het lichaam. Op vrijdag kregen we bezoek van een echte verpleger. Dat was een hele belevenis! 

In onze klas was er ook een mooie verrassing. We kregen een nieuw winkeltje wat meteen onze apothekershoek werd. De doktershoek is nog steeds een grote hit. We werken dan ook nog tot en met woensdag verder rond dit thema. Ook ons jaarthema STEAM met Marie Curie wordt hieraan gekoppeld.

Daarom gaan we maandag dan ook de dierenklinkiek 'De Ark' in Westmeerbeek. Ook dieren moeten af en toe naar de dokter. Alvast bedankt voor de chauffeurs! 

Fijn weekend!
juf Machteld

Beste ouder(s)

De komende week werken we rond ziek zijn en elkaar verzorgen/ voor elkaar zorgen. In de komende weken komt ook STEAM weer aan bod met ditmaal wetenschap en hierbijhorend Marie Curie. Aangezien zij zo een belangrijke rol heeft gespeeld in de medische wereld betrekken we deze twee samen. Onze huishoek wordt een doktershoek. We leren meer over gezondheid en goed voor je eigen lichaam zorgen. Ook gaan we volop tellen a.d.h.v. een apothekershoek met medicijnen en ook onze letters komen aanbod bij het maken van dokterattesten. 

Groetjes en fijn weekend
Machteld 

Beste ouder(s)

De vakantie zit er alweer op. Alvast de beste wensen voor jullie! Nu is het tijd om weer samen te spelen in onze klas. We werken een weekje, naar goede gewoonte, zonder thema. 

We nemen de tijd voor veel gezelshapsspelletjes aan te leren zodat onze kleuters hier de komende weken zelfstandig mee aan de slag kunnen. Ook ruimen we samen onze kerstboom op en gaan we de spulletjes samen tellen en sorteren. Het nieuwe speelgoed van Sinterklaas in de hoeken is ook nog steeds een grote hit. 

Belangrijk: De papieren kikkertas van onze werkjes graag terug meegeven voor de volgende periode. Bedankt!

Groetjes
juf Machteld 

Beste ouder(s)

Kerst is volop aanwezig in onze klas. Een tijd van gezellig samenzijn en zorgen voor elkaar. Ook de tijd van (kerst)feestjes. We zijn volop bezig met onze nieuwjaarsbrieven. We maken 3 stuks per kind. Deze worden woensdagmiddag mee naar huis gegeven.

In onze klas staat een kerstboom én nog een extra kerstboompje in de huishoek dat onze kleuters zelf kunnen versieren tijdens hun spel.

Op vrijdag 22/12 houden we een kerstfeest. We gaan aan de slag met verschillende soorten fruit voor onze hapjes.

Belangrijk: donderdag 21/12 is het klassikaal oudercontact met mogelijkheid tot mufolio's bekijken. Aansluitend zijn jullie welkom op de kerstborrel in de hal van de lagere school.

Groetjes
juf Machteld

Beste ouder(s)

Bij het posten van het briefje van vorige week ging er jammer genoeg iets mis merk ik net op. Misschien vertelde je kleuter het thuis al, maar we zijn volop aan het werken rond Sint en Piet. Onze huishoek werd een sinthuis en we maakten zelf een stoomboot met karton. We knipten volop en maakten hiermee vlaggetjes om onze boot te versieren. Ook deden we schrijfdans rond de stoomboot en nog veel meer. Dit weekend kunnen de foto's vinden van vorige week alsook van thema moppereend.

De komende week werken we verder rond thema Sint en Piet. We zijn nog lang niet uitgespeeld en met het bezoek van Sinterklaas op woensdag op school hebben we iets moois om naar uit te kijken.

Belangrijk: Ook zetten we dinsdag ons schoentje in de klas. Hiervoor mag je een schoentje meebrengen (getekend met naam).

Fijn weekend!
juf Machteld

Beste ouder(s)

De komende week werken we verder rond 'Moppereend'. We zijn nog lang niet uitgespeeld. Volgende week spelen we toneel, kijken we naar poppenkast in thema en gaan we verder knutselen enz. 

Ook graag nog even inschrijven voor het oudercontact wanneer dit nog niet gebeurde. Ik mis nog enkele inschrijvingen. 

Meebrengen:
- de kleuters die nog geen keukenrolletje meebrachten, graag meebrengen tegen maandag. Bedankt!

Fijn weekend! 
juf Machteld 

Beste ouder(s)

Volgende week werken samen met de vogeltjesklas rond het prentenboek 'Moppereend'. We lezen het verhaal, we spelen het verhaal na en kunnen het ook zelfstandig naspelen aan de verteltafel met de personages. We leren een themaversje en doen heel wat wiskundige activiteiten. Ook gaan we beeldend aan het werk en nog veel meer. We werken hier dan ook twee weken rond.

Meebrengen:
- een leeg keukenrolletje voor een knutselwerkje in thema 

Belangrijk:
- woensdag 15 november is het pedagogische studiedag (= geen school) 

Fijn weekend!
juf Machteld 

Beste ouder(s)

De laatste week voor de vakantie gaat van start. We werken verder rond thema herfst en betrekken ook halloween hierbij. 

Omdat de juffen wel eens houden van een feestje vieren we feest op vrijdag in het thema van Halloween. Onze kikkertjes maken pompoensoep en de vogeltjes maken hierbij een dessertje: spokenpannenkoeken. Samen gaan we hier van smullen.

De kleuters mogen als een griezelfiguurtje (spookje, pompoen, ...) naar school komen op vrijdag. Enge maskers e.d. waarbij we de gezichten niet zien laten we thuis. 

Fijn weekend!
juf Machteld 

Pagina 1 van 2
Go to top